Ek gıda sorunları

Ozguc90

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mart 2022
48
23
34
Arkadaslar mrb yine bir konuda yardıma ihtiyacım var. Bebeğim 6 ayını doldurdu fakat 3 aydır kilo alımı cok az sadece anne sütü verdim 6 aya kadar. Ek gıda tadımlarına daha yeni basladık bugün 2 gün. Fakat anne sütüne ek olarak mama vermemi söyledi doktorumuz nutrıcıa nın özel recete li bir mamasını verdi denememiş için fakat hiç kusma yan cocugum gece boyu mamayı içtikten sonra fışkırarak kustu sabahta hiç agzına almadı. Devam sütü yerine kasık mama vermek istiyorum kasıla bişeyler yemeyi seviyor ama kafam karışık çünlü bazı kasık mamaları içerisinde daha tatmafığı meyve ve tahıllar var agır gelir mi acaba? Yada 4 aydan itibaren olan sütlü pirinçli ler var ondan mı kullansam? İlla devam sütü mü kullanmalıyım biberonla? Aranızda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse cok sevinirim..

Bebişin alerjisi olabilir mi? İnek sütlü mü mama? Kaşık mamalarda da inek sütü var genelde önce bunu tespit edin bence.

Öncelikle endişe etmeyin. İlla kaşık mama kullanmanız ya da devam süt vermeniz gerekmiyor.
Emzirmeye devam edin hatta emzirme sıklığınızı arttırın. Tadımlara zaten başlamışsınız. 1 hafta daha kilo almasa hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Sonrasında kaşık maması gibi olan karışımları evde kendiniz hazırlayın. Böylece alerji durumunu da kontrol altına alabilirsiniz. Kaşık mamaların içerisinde genelde inek sütü oluyor ve 1 yaşa kdr önerilmemesine rağmen o mamalara neden eklerler anlamış değilim. Keçi yoğurdu tadımı yapın. Alerji riski yok gibi bir şey zaten. Sonraki günler önce yeni bir sebze falan tadımı yapın ve az miktarda olsun.Birkaç saat sonra alerjisi olmadığına emin olduğunuz sebzelerle ve yoğurtla birlikte hazırladığınız mamayı verirsiniz. Bebek irmiği ve ruşeym kilo aldırır (alerji riski var önce deneyin)

Mamayı verdikten sonra gazı çıkarttınız mı ? Çünkü mama gaz yapar ve o gazı atamamıştır belki ondan kusmuştur. Bu arada kaşık maması diğer mamanın yerini tutmaz .

Yanlış anlamayın ama doktor mama ver demiş farkındaysanız . Adı üzerinde tadım yapılıyor yani doyum değil yani. 3 aydır kg alımı yavaşmış demek oluyor ki süt bebeğe yeterli değil bu durumda mama ile takviye ediliyor olmalı ki doktor neden özel mama verdi bi bakmak lazım netice de durduk yere özel mama vermez

Normalde elbette doktoru dinleyin derim ama anlatılan ve sorulan soruda bu pek mümkün görünmüyor. Yani çocuğun şelale gibi kusması demek o mamanın hiçbir şekilde midede durmadığı anlamına geliyor. Bu şekilde mamaya devam etmek bebeğe de anneye de yazık. Eee mama veremiyorum hadi kaşık mama verelim de olmaz, hem hazır gıda hem alerji riski vs. Olabilecek en mantıklı fikri sunduğumu düşünüyorum
Hee tabi ki gidip mamayı değiştirin diyebilir doktora ama ek gıda süreci başlamış. Süt yaramıyorsa o doyum aşamasına çok daha hızlı geçiyorlar. Yeğenimde bu durumu tecrübe ettik. 1-2 hafta deneyip kontrole gittik ve doktora biz mamayı kullanmadık dediğimizde sonuca şaşırdı

3 aydır kg alımının yavaşlamış olması ciddi sorun en iyisi doktora gidip anlatıp mamayı değiştirmesi . Çünkü şuan kritik zamanlar bebek diş çıkaracak vs vs hasta olacak bu sefer zayıflayıp sorun yaşamaması lazım mama şart

Ben sadece kendi tecrübemi paylaştım. Yanlış anlaşılmasın mamaya karşı değilim, bazı kadınlar hiç emziremiyor sonuçta. Sadece artık doktorların bu kadar kolay mama önermesine karşı olanlardanım. Elbette en doğru kararı gözlemleyerek annesi verecektir

Hem emzirip aynı anda mama veren bir anneyim. Emzirme işini tam beş aylık olunca bitirdik. Ve onbeş gün sonra tadıma başladık benim tadımlari bitip tam öğüne geçmem tam iki ay aldı. Hem sebze hem meyve üç gün kuraliyla ilerledim. Şimdi sende böyle yaparsan bu bebek iki ayda ek gıda ile kılo alamaz. Ben yerinizde olsam mama değişimi yaparak hiç zaman kayıp etmeden mamayı verir daha sık emzirip ek gıdada sağlıklı ilerlerdim. Gece maması kaşık mama hiç vermedim ben.

3 ay gerçekten ciddi zaman bebeğin gelişimi geri kalmasın diye söylüyorum . Evet hepimiz sadece emzirelim ama mama vermeyelim istiyoruz ama yeterli gelmeyebiliyor . En iyisi mama meme ve ek gıda gitmek bu durumda . Ki zaten ek gıda az miktarda olacak tadımlık

Birde doktor neden özel mama verdi ben onu anlayamadım

Böyle kilo alımı az olan bebeklerde gelişim geriliği olarak görülüyor onun için özel mama veriyorlar. Burdaki bebeğimiz aslında en hızlı kilo alımının olduğu süreçte kilo alamamış. Anne sütü yetmediği için de haliyle mamayı vermiş. Bu şekilde çok tanıdık var çoğuda özel mama ile kiloyu yakalamaya çalışıyor.

Mesela ben yeni doğduklarında Aptamil 1 normal mamayı almıştım. Sonra oğlumun kolik olmasıyla Aptamil conformil özel mamasina geçtik. Kızımın reflüsu vardı. Aptamil ar içti. Bu bebekte de ekstra alması yada almaması gereken bir şeyden dolayı özel mama vermiştir. İnşallah kilo alır en kısa sürede

Aaa doğru ya haklısınız

Bebişin alerjisi olabilir mi? İnek sütlü mü mama? Kaşık mamalarda da inek sütü var genelde önce bunu tespit edin bence.
Mama yüksek proteinli ve vitaminli agır gelmiş hemen doktoruna yazdım verme mamayı dedi mamayı varmeyince düzeldi cok şükür cok korkmuştum ama mamada olmuş

3 aydır düzenli bir kilo alımı yoktu birkaç mama denemiştik sma optipro almadı şekerli tadından sma laktozsuz aldık onu biraz aldı ama 40 ml ancak içebildi bide bu en son verdiği buda cok agır geldi ondan kusmuş yazdım hemen doktoruna verme dedi cok şükür ii su an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…