Bebek Beslenmesi ek gıda savaşları

• Konu Sahibi Konu Sahibi Harpy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
arkadaşlar merhaba;
oğlum tam 6 aylık oldu.. 1aydır ek gıdaya sebze ve meyve püresiyle geçtik. önce meyve püresiyle başladık zar zor yiyordu. sonra sebze püresini ekledik ve meyve püresini yemez oldu tek tesellim sebze püresini her gün az da olsa yiyordu.. 2 gün önce doktora gittik.. 6. ayda sadece 190 gr almış ve bu ay itibariyle 1 persentil aşağı düştü.. doktor 4 öğün verdi. sabah kahvaltı öğlen sebze öğleden sonra meyve akşam muhallebi.. bu sabah kalktık; kahvaltı yerine 2 çay kaşığı peynir yedik ve o saatten beri ağzımıza başka hiçbir şey koymadık.. saat 5 oldu.. sütüm zaten yetersiz. herşeyin üzerine bir de olağan üstü huysuz.. emzirmek için dizime yatırıyorum mememi açana kadar çığlık çığlığa ağlıyor.. çok fena oldum bugün en sonunda oturup salya sümük ağladım o da şaşkın şaşkın beni seyretti. çok kötüyüm arkadaşlar ne yapacağım ben?

canım bebeğin diş çıkarıyor olmasın ?
çoğu bebek bu dönemde yemek yemeyi reddeder ve huysuzlukları başlar.
eğer diş döneminde değilse size tavsiyem onu biraz acıktırmanız olacaktır.mesela onu 3 saatte bir besliyorsanız 3.30- 4 saate çıkarın.Yemedğini düşündüğüz meyve mamasını farklı şekilde hazırlayıp hergün önüne sunun.Bir müddet sonra pes edip yiyecektir.Unutmayın siz yemiyor diye vermezseniz hiç alışamaz.

hiç ağlamayın. ek gıdaya geçiş dönemi zordur zaten. herşeyi azar azar sırayla verin. almıyorsa farklı şekillerde sunun. Kahvaltıyı da 2 kaşık peynir yedi bıraktı deyip pes etmeyin. yediği kadar yer o kadarla doymayacağına göre emzirin karnını doyurun. açlığa kimse dayanamaz. peynir yemezse süt içer. zamanla düzene girer. daha yeni başlamışsınız panik yapmayın. kilo almaması da normal. benim kızım da her ay 700 gr.larda kilo alırdı. bi anda 100-150gr. düştü. 3 aydr doğru düzgün kilo almıyor ama kilo da vermiyor. baş çevresi ve boy gerektiği gibi büyümeye devam ediyor. Zor bir süreç. büyüyecekler elbette...

nolur banada yardım edin kızlar.bizde ek gıdaya geçtik.ya zaten meyve püresi yoğurt ve gece mama veriyordum.dr kahvaltı ve çorbayıda ekledi.ama anne sütüne yer kalmıyor bunların hepsini yedirince.sütümü almıyor bunlarla doyunca.napacam ben.hangisini devreden çıkartım anlamadım.

Önemli olan anne sütü alması bu yüzden benim sana tavsiyem önce bebeğini biraz emzir sonra da ek gıdasını ver.ama ek gıdasıyla çorbasıyla,kahvaltısıyla doysun diyorsanda öğün aralarında emzirebilirsin.daha iyi olur.

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.. aynı şekilde bugün de hiçbirşey yemedi.. en sevdiği şey ıspanak ve brokoli; dünıspanak bugün brokoli verdim ikisni de yemedi.. çıldırmak işten değil yani. bir de bizimki emerek uyuyor ve inanın bana 3-5 yutkunmadan sonra boş emiyor.. öyle uyuyor uyanınca keyifi yerindeyken yedireyim diyorum mümkün değil kesinlikle tadına bile bakmıyor genelde bakarsa da 2. kaşığı yemiyor. bilmiyorum bu böyle nereye kadar gidecek..

canım ben de senin gibiyim,oğlum sebzenin 6.kaşığını ağzına almıyor,5 kaşığı da ne maymunluk yaparak yediriyorum.severek yediği tek şey elma püresi.nasıl sevdirecem bilmiyorum.illa anne sütü istiyor emmek istiyor uyanınca.çorbayı felan reddediyor,aç olmayınca yemiyor da doğal olarak.kafayı yemek üzereyim.:2:

ben çözdüm arkdaşlar.. inşallah yeni bir savunma geliştirmezse yemeğimizi yeriz artık.. uyuturken emziriyorum emzirme saatimden 2-3 saat sonra yemeğini veriyorum ağzını açmazsa ısrar etmiyorum 2 dk sonra tekrar deniyorum yine yemezse 2 dk daha max 10 dk sonra yemeye başlıyor. bazen ağlamaya başlıyor ağzını açınca tadına bakacağı kadar dudağına değdiriyorum. sonra ağlamayı kesip yemeye başlıyor.. doktor emmek kolay geliyor ondan böyle yapıyor dedi. kısacası herşey biraz sabırla. yemin ederim dün akşamdan beri daha mutlu bir bebeğim var. açlıktan huysuzmuş bu bebek yaa yemekten sonra emziriyorum ama eğer çok fazla yerse mesela 1kaseyi bitirirse (henüz gerçekleşmedi) yemekten 1 saat sonra emzirmek kusmasını önler diye düşünüyorum..

canım uyanınca emzirdin diyelim, emzirdikten 2-3 saat sonra deneyince yemiyor mu? çok çok acıkmasını belkemeden yemeği denemeye başla mesela 2 saat sonra.. inşallah işe yarar..

Ben de özene bezene çorba yaptım, çok da güzel oldu. Ama kızım daha kaşığı görünce dudaklarını büzüp kapattı.

Ben de özene bezene çorba yaptım, çok da güzel oldu. Ama kızım daha kaşığı görünce dudaklarını büzüp kapattı.

ayynısını benim oğlum da yapıyor eğer gerçekten acıkmadıysa hayatta yemiyor. şimdilik acıksa da5-6 kaşıktan fazlasını yemiyor ama ümidim var..

benim oğlum 5,5 aylık meyve püresii yoğurdu ve muhallebiyi yiyor ama sebze püresi yemiyor hemen yüzünü ekşitiyor daha 3 kez vermeyi denedim araya 3 gün koyuyorum sonra deniyorum :) olur inşallah

Merhaba
Benim bebeğim 4.5 aylık
yoğurt ve meyve suyu ile başladık ek besinlere.Zaten anne sütü alamıyor mama veriyorduk.
doktor yoğurt ve meyve suyunu mutlaka açken vermemiz gerektiğini söyledi.Onları kaşıkla yiyecek kaşığa ve farklı tatlara alışması için
sonrasında emmek isteyeceği için mutlaka biberonla mamasını da verin dedi.
Çalıştıgım için annem öğlen mamasından önce yarım fincan günlük yaptıgı yogurdunu yediriyormuş.akşamları da taze sıktıgımız meyve suyunu vermeye çalışıyorduk ama meyve suyunu ağlayarak alıyor.Özellikle elma suyunu hiç sevmedi.Havuç suyunu beğenir gibi oldu.Kiviyide sanki begendi ama çok az içirebiliyoruz.Yarım fincan olması gerek ama olmuyor.Belki zamanla artırırız.
doktor özellikle biz masadayken onu masada doyurmamızı önerdi.Oynatarak tv seyrederek değil herkes masada yemek yerken yemesi çok önemliymiş.Ama onu fazla uygulayamıyoruz.

merhaba benim kızım 4 aylık henüz ek besinlere başlamadık ama yazılanları okuyunca ben korkmaya başladım bile Allah bize yardım etsin

ek gıdaya geçiş tam bir serüven oluyor anneler için...bende ek gıdaya geçerken ilk önce ayına uygun kaşık mamaları ve yoğurtla başladım.böylece kaşıkla mama yemeğe alıştı.sonra meyve suyu vermeye başladım..şimdi her çeşit çorbayı içiyor kızımama maalasef püre yediremiyorum en büyük sorunda bu..her sebzeyi çorba yapmam imkansız.çorbalarını taneli yaptığımda sorun yaşamıyorum.pütürlü yiyecekleri yiyor.peynir yumurta sarısı vs..ağzına veriyorum hemen yutuyor.tahıllı,ballı vs..kaşık mamalarına çok seviyor.ama püre verince öğürüp kusuyor.sanırım koyu geliyor ağzına..biraz sulu yaptım pürelerini yinede fayda etmedi..bu yüzden tavuk eti vs. ve meyve püreleri veremiyorum.muzu veriyorum bir şekilde kemirerek yiyor.ama diğer meyveleri bu şekilde yemesi imkansız.pürelere alıştırmam lazım nasıl yaparım bilmiyorum..çünkü uzun bir süre çiğneyemeceği için çoğu gıdayı püre olarak yemeli.umarım önümüzdeki aylarda alışır..

ben de aynı dertten muzdaribim ama sabredince duzeliyor,bizimi meyveleri seviyor sebzelerden de kabagi sevdi sadece

insallah duzene girer tez zamanda butun bebislerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…