- 31 Temmuz 2019
- 475
- 1.063
Aslında verdiğimiz şeylere hakiki zeytinyağı koyunca kabızlığı önlüyor diyorlar ama koymadınız mıBen 5. Ayda başlatmıştım doktor başlat dedi ama çok pişmanım. Kızım 13 aylık halaa kabızlık problemi ile uğrasıyoruz erken başladığı için.
:) benim ailemin zeytinleri var zeytinyağı yapıyor zaten. Koydum o yüZden tabii ama etkisini göremedim. Şuan şurup kullanıyor kabızlık için.Aslında verdiğimiz şeylere hakiki zeytinyağı koyunca kabızlığı önlüyor diyorlar ama koymadınız mı
Prematüre miydi bebeğiniz neden erken başladıBen 5. Ayda başlatmıştım doktor başlat dedi ama çok pişmanım. Kızım 13 aylık halaa kabızlık problemi ile uğrasıyoruz erken başladığı için.
Kaşık mamaları ve arı mama sağlıksız zaten onlarla ek gıdaya başlamamalısınız.Arkadaşlar bebeğim 4 aylık olucak az kaldı. Bişeyler tattırmak yedirmek istiyorum. Neler verebilirim? Gece kaşık mamaları var arı mama falan versem olur mu? Başka neler verebilirim?
Bu kadar bekleme canım ya benim bebeğim kabız olduğunda doktorumuz şırınga ile zeytinyağı poposuna boşalt demişti baya iyi gelmişti tabi siringanin ignesini cikarmayi unutmaKilo alımı gayet iyi. Doktor olabilir dedi 7 günün sonunda yapmazsa fitil koyuyorum doktor öyle söyledi, çokça yapıyor. Ama 40 ı çıktığından beri kendisi yapmıyor 10 günü buluyor maalesef
Aynen bnm bildiğim bal süt tahin bir yaşından önce verilmiyor başka neler vardi kiKaşık mamaları ve arı mama sağlıksız zaten onlarla ek gıdaya başlamamalısınız.
Emziriyorsanız 6.ayda ek gıdaya geçiliyor. Mama ile besleniyorsa bu süre biraz daha erken oluyor ve 3 gün kuralına göre tadımlık başlamalısınız. Önce sebzeler yoğurt ve meyve ile başlamamıştık biz.sonra karışımlara geçiliyor. Kapsamlı bir araştırma yapın ve doktora danışın.1 yaşına kadar yasaklı yiyecekler var mesela.önemli bir konu ek gıda meselesi.
Kesinlikle yasak olan tek ürün bal ama doktorlar bunlara ilave koyuyor genelde. Bizimki bakla da verme demişti neden bilmemAynen bnm bildiğim bal süt tahin bir yaşından önce verilmiyor başka neler vardi ki
Evet bakla da yasak zaten kendimde sevmem ki çocuklara vereyimKesinlikle yasak olan tek ürün bal ama doktorlar bunlara ilave koyuyor genelde. Bizimki bakla da verme demişti neden bilmem
Erken.4. Ayın içinde yani 10 gün sonra 5.aya girecek. Erken mi dersiniz? Yumurta sarısı, Yoğurt falan 3 gün kuralıyla tattırıp sonra versem bazı karışımları?
Doktora sorarım tabi de ilgi gösteriyor yemeklere falan
Aynen bende sevmem doktor yasak diyince hiç umrunda olmadı o yüzdenEvet bakla da yasak zaten kendimde sevmem ki çocuklara vereyim
Avakado faydaliymis da onuda hiç sevmem ya kalıp sabun yiyomus gibi hissediyorumAynen bende sevmem doktor yasak diyince hiç umrunda olmadı o yüzden
Bebeklere vermek lazım aslında avakado ya çok besleyici, ben başlayınca vermeyi düşünüyorum ama Bi tane olmuş 30 TL beAvakado faydaliymis da onuda hiç sevmem ya kalıp sabun yiyomus gibi hissediyorum
Bende sevmem ama saçma bir şekilde oğlum seviyor daha az önce yediAvakado faydaliymis da onuda hiç sevmem ya kalıp sabun yiyomus gibi hissediyorum
Bn avakado yiyip büyümedim valla biseycik de olmadıBebeklere vermek lazım aslında avakado ya çok besleyici, ben başlayınca vermeyi düşünüyorum ama Bi tane olmuş 30 TL be
Allah affetsin çok kötü tadı yiyenler nasıl yiyor bilmiyorumBende sevmem ama saçma bir şekilde oğlum seviyor daha az önce yedi
Sarımsak limon falan yapıyorlar biseyler benlik değilAllah affetsin çok kötü tadı yiyenler nasıl yiyor bilmiyorum
Az önce instagramda ek gıda tarifleri bakarken bir yorumda çok avokado vermeyin otizmli oluyormuş falanca doktordan duydum diye okudumBebeklere vermek lazım aslında avakado ya çok besleyici, ben başlayınca vermeyi düşünüyorum ama Bi tane olmuş 30 TL be
Neden bu acele bir ömür boyu tadacak zaten ne midesi ne de bağırsakları buna hazır değil bence heleki anne sütü alıyorsa altı aydan önce başlamayınArkadaşlar bebeğim 4 aylık olucak az kaldı. Bişeyler tattırmak yedirmek istiyorum. Neler verebilirim? Gece kaşık mamaları var arı mama falan versem olur mu? Başka neler verebilirim?
Acele değil de yemeklere çok ilgi gösteriyor biz yemek yerken ağzını açıyor yalanıyo resmenNeden bu acele bir ömür boyu tadacak zaten ne midesi ne de bağırsakları buna hazır değil bence heleki anne sütü alıyorsa altı aydan önce başlamayın