4 fazla küçük, bebeğin destekli bile zor oturuyordur. Doktor ver diyorsa gelişimi önden gidiyorsa ne ala? Doktor bekle derse bekle.Arkadaşlar bebeğim 4 aylık olucak az kaldı. Bişeyler tattırmak yedirmek istiyorum. Neler verebilirim? Gece kaşık mamaları var arı mama falan versem olur mu? Başka neler verebilirim?
4. Ayın içinde yani 10 gün sonra 5.aya girecek. Erken mi dersiniz? Yumurta sarısı, Yoğurt falan 3 gün kuralıyla tattırıp sonra versem bazı karışımları?4 fazla küçük, bebeğin destekli bile zor oturuyordur. Doktor ver diyorsa gelişimi önden gidiyorsa ne ala? Doktor bekle derse bekle.
Hem çok küçük hem de paketli gıda tattırmak bu aya göre riskli
Kabız vs olursa işin içinden çıkamazsın bebeğe de eziyet olur.
Tattıracaksan da biraz daha bekle ve kendi yaptığın şeyleri yedir. Acil durumlarda kutu paket kavanoz yedir de 4. Ayın başında hiç biri başlamıyor. En minimum 4. Ay sonu yazar hepsinde
Ya bazı bebeklerin gelişimi hızlı oluyor. Doktorun görüp bir değerlendirmesi lazım. Yumurta için erken. Yoğurt olabilir belki.4. Ayın içinde yani 10 gün sonra 5.aya girecek. Erken mi dersiniz? Yumurta sarısı, Yoğurt falan 3 gün kuralıyla tattırıp sonra versem bazı karışımları?
Doktora sorarım tabi de ilgi gösteriyor yemeklere falan
Ya benimkinin zaten kaka problemi var da, böyle şeftali kayısı püreleri yese faydası olur mu diye düşünüyorumDaha cok erkn ozellıkle yumurta için. Bagırsak florasını bozarsınız. Eskıde kaldı o kafalar. Desteksiz oturup, kafasını sabıt tutma becerısınde olmadam baslamamalı
Sakın başlama, çocuk kabız olur. Bir de çatlarsa mahvolur. Mama veriyorsan mamayı değiş. Formül mama bazen bazı markalar her bebeğe iyi gelmiyor.Ya benimkinin zaten kaka problemi var da, böyle şeftali kayısı püreleri yese faydası olur mu diye düşünüyorum
Sadece anne sütüSakın başlama, çocuk kabız olur. Bir de çatlarsa mahvolur. Mama veriyorsan mamayı değiş. Formül mama bazen bazı markalar her bebeğe iyi gelmiyor.
Kilo alımı nasıl? Anne sütünden nasıl kaka problemi oldu kiSadece anne sütü
Kilo alımı gayet iyi. Doktor olabilir dedi 7 günün sonunda yapmazsa fitil koyuyorum doktor öyle söyledi, çokça yapıyor. Ama 40 ı çıktığından beri kendisi yapmıyor 10 günü buluyor maalesefKilo alımı nasıl? Anne sütünden nasıl kaka problemi oldu ki
Aşkım benim bebek de anne sütü alırken kakasını geç yapıyordu. Doktor mutlu keyfi yerinde ise rahat bırak dedi. Hiç müdahele etmedik. Çocuğun dışkısında katılık yok rahatsız değilse fitil falan verme bence.Kilo alımı gayet iyi. Doktor olabilir dedi 7 günün sonunda yapmazsa fitil koyuyorum doktor öyle söyledi, çokça yapıyor. Ama 40 ı çıktığından beri kendisi yapmıyor 10 günü buluyor maalesef
5 6 gün rahat oluyor canım da sonra huysuzlanmaya başlıyor kakaya bağlıyorum ben de, bazen kulak çubuğuna zeytin yağı batırıp uyarıyorum poposunu. Desteksiz yapmıyor ya çok zorlanıyor üzülüyorumAşkım benim bebek de anne sütü alırken kakasını geç yapıyordu. Doktor mutlu keyfi yerinde ise rahat bırak dedi. Hiç müdahele etmedik. Çocuğun dışkısında katılık yok rahatsız değilse fitil falan verme bence.
Bakalım doktora sormayı düşünüyorum, yesin istiyorum bişeyler ama acele etmemek lazım sağlığı için tabi :)Yurtdisinda doktorlar 4de baslatabiliyor ama ideali aslinda 6. Benim oglum biz yemek yerken cok istahli bakiyodu diye ben doktor kontrolunde 5bucuk aylikken baslatmistim. Bizim doktor once sebze sonra meyve en son yogurt olacak sekilde onerdi. Sebzeyi buharda pisirip ezdim oyle 3-5 tatli kasigi yedirdim. 3.gun o sebzeye baska bi sebze de ekledim derken 1 ay tadimla gecti. Sonra da sebze yemekleri yaptim taneli pure seklinde oyle yedirdim. Mesela ispanak yemegi mi yapiyodum, minik cezvede ogluma tuzduz baharatsiz yapar onu yedirirdim. Kabak dolmasini bile 1 tane olacak sekilde cezvede yapmisligim varsonucta kucuk bebek 1 kabak dolmasini yaninda yogurtla 2 ogun yerdi. Gunluk taze yapilmasindan yanayim. Bide ben zorda kalinmadikca paketli gida tercih edilmemesi taraftariyimm ama bi donem oglum asla meyve yemiyordu, o aralar hipp gerger purelerinden veriyodum.
Ya bence ıkınmayı öğrensin bırak. Bize kesinlikle müdahele ettirmedi5 6 gün rahat oluyor canım da sonra huysuzlanmaya başlıyor kakaya bağlıyorum ben de, bazen kulak çubuğuna zeytin yağı batırıp uyarıyorum poposunu. Desteksiz yapmıyor ya çok zorlanıyor üzülüyorum
Bide öyle deneyeyim...Ya bence ıkınmayı öğrensin bırak. Bize kesinlikle müdahele ettirmedi
O zaman birazcık daha sabır diyelim..Zaten problemi varmış erken ek gıda ile daha da kötü yapmayin herşeyi. 1 aya mecburen başlayacaksınız biraz daha sabredin. Hevesinizi anlıyorum ama zaten yedi yemedi ne yapsam ne denesem derken mesakatli bir süreç sizi bekliyor.