Ek gıda, kusma ve uyku

GmzKy77

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
798
185
18
24
Merhaba anneler.
Bebeğim 6 ay 16 günlük. Çok huy değiştirdi bazen ne yapacağımı bilmiyorum şaşırıyorum.
Yavaş yavaş öğünlere geçtik, yani 5.5 aylıkken tadımlara başlamıştık zaten. Şimdi Sabahları bazen Yumurta sarısı, bazen beraberinde Labne, bazen Avakado, bazen bebe büsküvisi veriyorum. Daha küçük olduğu için porsiyonları küçük tutuyorum ama daha fazlasını istiyor ağlıyor. Ağzını yemek yerken hiç silmiyorum rahatsız etmemek için ve sildiğim anda yemeğin bittiğini anlıyor ve ağlıyor emzik falan susturmaya çalışıyorum güç bela susuyor. Bi iki saat sonra da ya mama içerek ya da beni emerek uyuyor. Mamayı da bazen çok bazen de hiç kusmuyor.. Bebelaca gold kullanıyordum konu açmıştım buraya kusuyor diye mamayı çalkalamayı bıraktım kaşıkla karıştırıyorum köpürmüyor öyle yaptığımdan beri az kusuyor Bi tık. Beslenmeden sonra biraz kucağımda tutuyorum, yere bırakınca hemen yüz üstü dönmek istiyor ama kustuğu için biraz engellemeye çalışıyorum sinirleniyor. Ama izin verince de karnını üstünde yattığı için daha fazla kusuyor.
Ana kucağına yatırırdım normalde Bi yarım saat dururdu şimdi kalkmaya çalışıyor 5 dk yatmıyor. Kendini geri geri atıyor. Ek gıda vermeye korkuyorum artık çünkü fazla vermemem gerektiğinde biliyorum henüz küçük ama daha fazlasını istiyor. Ne yapmalıyım yani açıkçası çok yoruldum. Dediğim şekilde kahvaltı veriyorum öğleden sonra da az miktarda ya yoğurt ya da çorba vermeye çalışıyorum. Gece de çok sık uyanıyor. Bugün defalarca uyandı. Emziğini veriyorum 15 dk sonra yine uyanıyor. Genelde Bi defa emziriyorum gece her uyandığında emzirmemeye çalışıyorum memede uyumaya alışmasın diye. Uyutma şeklim yatağına yatırıp ninii açıyorum öyle uyuyor.

maşallah bebeğiniz oldukça iştahlı..benim kızım da ek gıdaya geçince yemesi gereken öğünün üzerine çıktı hep şuan 10 aylık 4 öğün yiyor,emziriyorum,8. ayın ortasın da kusmaları bıraktı..zaten sizin ki hala o evrede..aşırı kusmasının nedeni mide kapasitesini aşmak..yoksa az miktar da kusması normal..yemekten sonra ki öğünde sadece emzirin sonra ki öğünde mama verin..benim ki de ek gıda için ağlıyordu 7. aya kadar idare ettim 7. ayın da onu doyuracağını inandığım oran kadar yedirdim ona da yeterli geliyordu o ayda meyve püresi ve çorbalarla devam ettim sadece..doktora verdiğim oranı söyleseydim muhtemelen bana kızardı ama eskilerin bir sözü var çocuk karnının aldığı kadarını yer..insanlar çocukları yemediği için ağlıyor biz şanslıyız ..

Teşekkür ederim tek başıma büyütüyorum da bazen her hareketi korkutuyor aman kustu mu çok mu ağladı neden durmadı diye.. Mesela sabah bebe büsküvisi birazcık da Labne yedi, emzirdim uyudu. 1.30 saat sonra uyandı ama durmadı emme emme diye ağlıyor bende 3 ölçek mama verdim az kustu gaz çıkarırken. Bundan sonra öğünlerden sonra emzireyim, sonraki öğünlerde mama vereyim zaten şuan 1 ya da 2 öğün veriyorum. Belki bir ay sonra tam 2 öğün vermeye başlarım belki de 3..bilemiyorum

bebe büskivisi bebekler için hoş bir besin ama çok şeker içeriyor oldukça vermeyin..ben daha az şeker içeriği olduğunu düşündüğüm bir marka aldım ama hafta bir kez falan kullanıyorum o da iki adet gibi..bazen çok ekşi meylerden püre yapıyorum tadını kırmak için koyuyorum .şekerli hazır yiyeceklerden kaçının.bütün bebekler şekeri seviyor..bu yüzden ek gıdaya geçişte meyveyle başlanmaz tatlı meyveler de olduğu için..ben gıdaları çok karıştırmadım açıkçası yiyecekleri kendi tatlarını kaybetmeyecek şekilde veriyorum hep bir süredir..netice de ileri ki dönemler de hep saf halinde yiyecekler..6. bucuk aylıkken iki öğün yiyordu bebeğim..bu çocuktan çocuğa değişiyor..3. bebeğimi büyütüyorum her biri sanki ilkmiş gibi oluyor..endişelenmeyin iç güdülerinizin akışına bırakın..anne telaşı ayrı birşey hiç bitmiyor inan ki gözlerinin içine bakıyoruz çünkü

AA yok ben bebe büsküvisini kendim yapıyorum zaten Bi tarif bulmuştum ordan yaptım bugün ilk defa verdim. Şükür verdiğim her şeyi yiyor
Ama arkasından ağlaması beni üzüyor biliyorum ki daha çok yiyecek mide kapasitesi yok ama insan üzülüyor işte. 1 ay sonra ailemin yanına gidip bıraz kalmayı düşünüyorum uzakta oturuyorlar annemle beraber Bi süre daha kolay geçer inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…