Bebek Beslenmesi Ek Gıda İle İlgili Yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

runforestrun

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
195
516
Merbaha anneler.Bebegım 6 aylık oldu ve ek gıdaya geçiyoruz.Doktorum sabah hafif bir kahvaltı,öglen sebze corbası,akşam da kaşık maması verebilecegimi söyledi ama ben mama kullanmak istemiyorum,mamanın alternatifi nedir?
Bir de siz 6 aylık bebeginize kac ögün ek gıda veriyorsunuz.Ara öğün yapıyor musunuz?

akşam kaşık maması yerine meyveli yoğurt ver bence.hazır ürünleri çokta fazla kullanma bana göre

5 aylıkken başladık ek gıdaya sutum yetmediği için
sabah kahvaltı (yumurta pekmez evde yaptığım cicibebe ve yine evde yaptığım lor ve labne peyniri )
Öğlen sebze çorbası ( kabak havuz karnibahar soğan patates irmik veya pirinc vs malzemeleri sen arttırabilir veya azaltabilirsin )
Yine evde yaptığım keci ve inek yogurdunu karıştırıp veriyorum
meyve olarak evde ne varsa muz kayısı elma vs
akşam kaşık maması veriyorum ihlamurla islatarak tabi aralarda sutum hiç olmadığı için az az mama veriyorum

herşey den yavaş yavaş tattır canım ben hiç mama vermiyorum yoğurt meyve püresi sebze çorbası diğer çorbalar ve kahvaltı veriyorum

bizde 5 aylıkken geçmiştik ek gıdaya. meyveyle başlamıştım, sonra yoğurt sonra kahvaltı sonra çorbaydı sanırım. düzeni oturttuğumuzda da sabahları kahvaltı, 11 gibi meyve, 13:00-14:00 gibi çorba, 16:00-17:00 civarı yoğurt, 19 gibi yine çorba, gece yatmadan da pirinç unu muhallebisi. hala da bu düzeni uyguluyoruz ama tabi yanında ayına göre yiyebileceği şeyler de ekledim.

Hipp in tahıllı , yulaflı mamasını kullanilirsin. Organik ve faydalı. Mama diyince bir adım geri atmaya gerek yok. Gayet faydalı bir besin. Çünkü saydığın öğünde ben hiç tahıl göremedim. Tahıl da alması gerekli.

Arkadaşlar ben de mamalarla ilgili uzun zamandır sorun yaşıyorum. Firmalara ulaşmaya çalıştım hiçbir sonuç alamadım. İçerikleri ile ilgili birçok şey söyleniyor. Hatta bununla ilgili dün bir anket doldurdum. En azından firmalara bu şekilde görüşlerimizi iletmeliyiz diye düşünüyorum. Siz de katılmak isterseniz aşağıdaki linkten üye olup ulaşabilirsiniz. Belki böyle şeylerle içeriklerini bebeklere daha uygun hale getirirler.
www.benderimki.com

Turkiyede ek gida gecisine harbiden sasirdimm. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda ek gida gecisine yavasca ilerliyor. Avrupa arastirmalarina gore dogru beslenmeleri takip ediyoruz biz. Bakiyorum yogurt diyorsunuz, yogurt 7 ci aydan sonra veriliyo. yumurta 8+, Corba??? Ne corbasi? Bebekler tuz ve seker 12+ veriliyor. Mantikca dusunun. Bebeginiz 5 aydir saedce emiyor. vucudu middesi baska besine alisik degil ve siz simdi yumurda ve corba vererek, tuz seker, bebegin bunyesine sok yapiyorsunuz. Ilerdeki hayatinda alerji ve cok hastaliklara sahip olmasinin nedeni oluyorsunuz. Dogru olan once hafif besinler, meyve mesela elma armut, muz, sebze kabak, havuc sonra pirinc ile baslayabilirsiniz. Her yeni besini gunde 3 kez vermelisiniz. O sekilde alerjisi olmadigini gorursunuz. Ayrica sabah verin ki alerjisi olursa gun icinde bunu gormeniz icin. Biri 6 aylik bebegimin ek gidaya basliyorum kac ogun vermeliyim duyor. Ya arkadaslar yeni basliyorsunuz tabi ki bir ogun vermelisiniz o da sabah meyve ya da bahsetigim sebzeler. 1 ay sonra ikinci ogune gecersiniz. Acele etmeyin bebeginizi hizla buyutmeyin. Bebehiniz siz farkinda olmadan buyucek ve her syi yicek insallah. simdisbirla yavsca besleyin. Arastirin nette bu yazdiklarimi akildan yazmadigimi gorceksiniz. Dedigim gibi avrupa arastirmalari sonucu bu yazdiklarim. Selam sorunuz varsa sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…