• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıda dönemine nasıl başladınız

neslihan903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2024
17
5
1
28
Merhaba kızlar 🙋🏻‍♀️
Bebeğim 5 buçuk aylık ve anne sütü ile besleniyor doktorumuz 6. Ay dolmadan ek gıdaya başlamamız gerektiğini söyledi ama bebeğim çok istekli olduğu için ve bu isteği körelsin istemediğim için dün ve bugün havuçla başladım. Günde bir kere bir tatlı kaşığı kadar belki yediriyoruz. Üstüne bir kaç yudum su içiriyorum. Doğru mu yapıyorum yanlış mı ilerliyorum bu ölçülere göre suyu daha fazla vermem gerekir mi gün boyunca teklif etmem gerekir mi. Yada tadım sizce az mı daha mı çok vermem lazım. Bebeğim istekli versem çok yer ama ben tadım gibi ilerlemem gerekiyor diye biliyorum 3 gün kuralı ile gideceğim doktorumuza gideceğiz ama gidene kadar fikir almak istedim sizlerden destek bekliyorum

Alerji riskine karsı dediğin gibi tek besin ve üç gun kuralıyla gitmende fayda var. Bir alıştırma bardağı edin. Suluklar cok akıyor cunku. Ara ara teklif et. Suyu yeterli gelebilir pek almayadabilir yani anne sutunden de su ihtiyacını karşıladığı için… ilk önce sebzelerle başlıyorsun. Havuç, yeşil kabak, brokoli, enginar, kırmızı biber, avokado. Bunları mumkunse buharda haşlayıp, çatalla ezerek ver. Ucer gun deneyerek tabi her biri. Peşine 3 gun yogurt. Sonra meyveler. Elma, armut, kayısı, şeftali, muz. Meyveleri de cam rendede ezerek ver

bu saydığım meyve ve sebzeler alerji ihtimali en düşük olanlar. O yüzden bunlarla başlanır. Kırmızı meyveler genelde alerjik olur ondan özellikle erken vermekten kaçın. Muz ve patates kabız yapabilir bunları çay kaşığı ile sınırlandırmanda fayda var. Bağırsakları alışık değil…

bir de mesela havucu şimdi uc gun denedin. Bir sonrakinde misal kabak deneyeceksin. Kabakla havucu ikisini karıştırıp da verebilirsin… lakin tekli olarak daha çok önerilir tekli olarak tatlarına alışsınlar diye. Öyle yemesi daha iyi. Ama oldu ki baktın yemiyor misal kabağı. Havucu da denemiştin. Yiyordu. O zaman karıştırıp vermeyi dene…

Önce sebzeleri vermen önemli çünkü meyveler tatlı oldukları için sebze reddine sebep olabilir. Ama öncesinde sebzelere alışırsa meyveleri zaten her halükarda yer. Bu şekilde götürmende fayda var

Tadımlardan sonra tariflere geçince de pirinç unu da kullanan cok var ama pirinç unu sadece karbonhidrattır. Ondansa bebek irmiği ile hazırlaman daha iyi olur. Güzel bir b12 kaynağı bebeklere

Alerji riskine karsı dediğin gibi tek besin ve üç gun kuralıyla gitmende fayda var. Bir alıştırma bardağı edin. Suluklar cok akıyor cunku. Ara ara teklif et. Suyu yeterli gelebilir pek almayadabilir yani anne sutunden de su ihtiyacını karşıladığı için… ilk önce sebzelerle başlıyorsun. Havuç, yeşil kabak, brokoli, enginar, kırmızı biber, avokado. Bunları mumkunse buharda haşlayıp, çatalla ezerek ver. Ucer gun deneyerek tabi her biri. Peşine 3 gun yogurt. Sonra meyveler. Elma, armut, kayısı, şeftali, muz. Meyveleri de cam rendede ezerek ver

bu saydığım meyve ve sebzeler alerji ihtimali en düşük olanlar. O yüzden bunlarla başlanır. Kırmızı meyveler genelde alerjik olur ondan özellikle erken vermekten kaçın. Muz ve patates kabız yapabilir bunları çay kaşığı ile sınırlandırmanda fayda var. Bağırsakları alışık değil…

bir de mesela havucu şimdi uc gun denedin. Bir sonrakinde misal kabak deneyeceksin. Kabakla havucu ikisini karıştırıp da verebilirsin… lakin tekli olarak daha çok önerilir tekli olarak tatlarına alışsınlar diye. Öyle yemesi daha iyi. Ama oldu ki baktın yemiyor misal kabağı. Havucu da denemiştin. Yiyordu. O zaman karıştırıp vermeyi dene…

Önce sebzeleri vermen önemli çünkü meyveler tatlı oldukları için sebze reddine sebep olabilir. Ama öncesinde sebzelere alışırsa meyveleri zaten her halükarda yer. Bu şekilde götürmende fayda var

Tadımlardan sonra tariflere geçince de pirinç unu da kullanan cok var ama pirinç unu sadece karbonhidrattır. Ondansa bebek irmiği ile hazırlaman daha iyi olur. Güzel bir b12 kaynağı bebeklere
Çok teşekkürler ayrıntılı açıkladığınız için 🙏🏻

Bebeğim 3 gün sonra 8 aylık olacak. 6. Ay içinde tadımlara başladık. Öncelikle sebzelerle başladım ve 2 gün devam ettim. Sonra yoğurt verdim. Son olarak meyvelere geçti. Bu nedenle sebzeleri şuan yiyor diyorum kendimce. Yoğurt ve yumurtayı 3 gün verdim. Yumurtayı sarı beyaz olarak ayırmadım. Doktorumuzun listesini takip ediyoruz. Tadımlardan sonra sulukla su verdim. İçtiği kadar fazlasına 9. Aya kadar lüzum yok. Yanımda suluk taşımıyorum. Avent alıştırma bardağıyla veriyorum. Şuan yemeklerimizi ona yasaklı olmayan şeylerle yapmaya çalışıyorum tuzsuz ve zeytinyağlı yapıyorum ne yiyorsak ona da yediriyorum. Mesela bugün soslu makarna vardı yemekte. Ona da kendi makarnasından haşladım. Yoğurtla verdim. Sofradan dışlanmasını istemiyorum. Akşam mutlaka birlikte yiyoruz. Kahvaltıda da kızımla birlikte yapıyoruz. Eline verebileceğim şeyler hazırlıyorum. Ama maalesef akşam yemeğini tutuyorum çünkü eşim geç geliyor ve uyku saatine yetişsin diye bir koşuşturma oluyor. Ben iki öğün yapıyorum nadiren ara öğün yoğurt veya meyve püresi bebek sütlacı vs veriyorum ama genelde süt oluyor ara öğünler. Günlük içtiği sütü de azaltmadım. 1 yaşına kadar ana öğünü anne sütü.Sabah ilk öğünü akşam son öğünü anne sütü oluyor. İmkan varsa süt varsa bu önemli.

Back
X