Ek gıda dönemi süt azalmasi sorunu

guldennnnnn

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2024
247
45
31
Merhabalar ek gıda dönemi sütüm azaldı gece emzirmesi da 2 kez yapıyorum sadece. tekrar arttırabilir miyim artık. şuan 8 aylık sütümle doymuyor idrarından fark ediyorum bir haftadır. ve göğüslerim daha yumuşak eskiden 4 saat geçse sert olurdu şuan baya baya yumuşak napabilirim başına gelen var mi.

Su ver ek gıdaya başladı isen sadece süt ile olmaz
Büyüyor süt miktarı azalmasa da midesi ve ihtiyacı artmıştır

8 aylık bir bebeğe uyanmadıkça gece emzirmesi yapmayın, uyku düzeninin oturması için. Ek gıdaya da geçtiyse uyandığında emzirip 45 dk 1 saat sonra kahvaltı yaptırın ve uyutmadan önce tekrar emzirin. Uyanınca ara öpün verin uyumasına yakın tekrar emzirin ancak emzirdikten hemen sonra uyutmayın ki emzirme ve uykuyu birbirine bağlamasın. Yarım saat sonrasında uyutsanız yeterli olacaktır. Göğüsler ilk başlarda sert olur çünkü bebeklerin çenesi sütü tam boşaltacak kadar güçlü değildir. 8 aylık bir bebek 1 2 dk emse de güçlü çektiği için ona yetecek kadar süte ulaşır. Göğüslerinizin yumuşak olması bir sorun değil hatta bebeğinizin çenesinin kuvvetli olduğunu gösteriyor. Bu arada bol su da vermeniz lazım, ek gıda susatıyor

Aslında sütümu koruyabilmek için gece emzirmesi yapıyorum.alerji mamasıni pek sevmiyor beslenmesi etkilenmesin diye sütümü korumaya çalışıyordum .tavsiyeleriniz için teşekkür ederim uygulamaya çalışacağım.meme reddi vardı aylardir şimdi emiyor sağım yapmıyorum miktarını ne durumda bilmiyorum ancak bir kaç kez emdikten sonra sağım yaptığımda 30 40 CC çıktı. Ama bn norml makinayla emzirmedigim dönem sağım yaparken 150 civariydi. Yani anlamadigim bebek güçlü emiyorsa neden makinayla sagdigimda süt geliyor acaba bizim oğlan güçlü cekemiyor mu emmeyi hâla pek sevmiyor dikkatini dağıtarak emziriyorum

Büyük ihtimalle zaten doyuyor kalan da kalıyor. Bir arkadaşım da sağlığımda hiç bir şey çıkmıyor demişti. Ama bebeğini sadece emziryor. Yani dert etmeyin, bebeğin kilo alımı iyi olduktan sonra hiç önemli değil.

Evet kiloda sorun yok çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…