• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıda anneleri biraz yardım lütfenn 🥲 Bebeginiz gunde kac ögün yediriyorsunuz ?

1110td

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
32
1
286
Sakarya
Bebegim 8 aylık hergun ne yapacağımı şaşırdım gerçekten 🥲 Günde 2 öğün veriyorum kahvalti mesela bide corba bazen yemek gibi başka neler verebilirim meyve suyu vs verilir mi mesela ? Siz neler veriyorsunuz kahvaltıda falan yemek olarak

Benim bebegimde 7 aylık. Iki öğün veriyorum. Kahvaltıda yumurtanın sarısını haşlıyorum ya da tereyağında kavuruyorum. Kendim lor peyniri yaptım onu veriyorum. Yulafı su ile pisiriyorum muzla elmayla armutla vs karıştırıp içine biraz pekmez ceviz içi ekliyorum. Bazen kahvaltıda meyveli muhallebi yapıyorum. Bazen meyveli yoğurt yapıyorum. Organik bebe bisküvisini yine lor peyniri yaparkenki çıkan peynir altı suyuyla ıslatıyorum içine yumurta sarısı lor yada avokado ekleyip karışım yapıyorum. Bazen avokado yanında lor veriyorum kahvaltıda. Karışımdan ziyade ayrı ayrı daha çok seviyor bebegim. Ama yinede herseye alışsın diye her gün farklı bkrsey yapmaya çalışıyorum kahvaltıda. Şimdilik pankek ve kreplere geçmedim. Ama 8. 9. Ay gibi onlarda geçerim. Bunlar kahvaltı için yaptıklarım.

Yemek olarak çorba yada sebzeleri haşlayıp çatalla ezip yediriyorum. Yanına biraz yogurt veriyorum. Bazen muhallebi yapıyorum.

Benimki de 9 aylık oldu valla bende sabah kahvaltı bazen pankek(yumurta yoğurt peynir taze sogan) bu şekilde peynir zeytin ile veriyorum bazen haşlanmış yumurta bazen omlet gibi gibi öğlen kuru meyve kayısı gibi onu haslayip veya elma iyice ezip yulaflı muhallebi yapıyorum üzerine ince çekilmiş kaju ceviz fındık falan kouyitum sonra çorba veya kiymali patates bezelye Brüksel lah karnibahar ıspanak iste çeşitlendirip veriyorum bizim yediklerimizden veriyorum arada ara öğün gibi meyveli kuruyemisli kekler yapıyorum kefir veriyorum yoğurt falan

Bebegim 8 aylık hergun ne yapacağımı şaşırdım gerçekten 🥲 Günde 2 öğün veriyorum kahvalti mesela bide corba bazen yemek gibi başka neler verebilirim meyve suyu vs verilir mi mesela ? Siz neler veriyorsunuz kahvaltıda falan yemek olarak
Cam rendeyle elma falan rendeleyip üstüne badem fındık rendeleyebilirsiniz ara öğün olarak ben oğluma çok yapmıştım ya da yoğurtla cacık yapabilirsiniz bolca yiyebilir bide ev yapımı yoğurt olursa çok daha güzel olur, genel olarak ayrı şeyler kullanarak yemek yedirmedim ama biz ne yiyorsak ona da ezdim verdim yemeklerin suyundan verdim zeytin peynir domates salatalık vs, sürekli bebeğe özel yemek yapanlar genelde ilerde çok yemek ayrımı sorunu yaşıyorlar ufak bi tavsiye olsun yani size..
Oğlum şuan 18 aylık sofrada ne varsa bizle oturup yiyor bazen benim ay onu da yemez dediğim şeyleri bile yiyor turşu, sarımsak, börülce, barbunya vs şükür ayrım yapmadı yani. İnşallah sizin bebeğiniz de aynı şekilde olur sizi zorlamaz.🙏

İnanır mısınız bazen hiç vermiyorum
Anne sütü artı mama şeklinde günü kapattığım oluyor.
Veya biz yerken yemeğimizden yiyor.
Bu kadar kasmayın. Vitamini alacağı şeylerden verin yeter. Daha 8 aylık çünkü.
Ben bazen sadece sabah haşlanmış yumurta yedirip günü kapatıyorum. Ara öğünlerde yoğurt hep var zaten. İçine de meyve karıştırıyorum. O kadar.
Daha öyle büyük insan gibi sürekli yedirerek yormayın bünyesini. Kabuzlık yaşarsınız.

Tarif ararsanız da bebek ek gıda kitapları var onlardan alın. Bu çocuk aç kitabı kullanıyorum ben

Kahvaltıda değişik tariflerim.vardi
Muzlu yoğurtlu pankek
Krep yogurtlu
Tahinli yumurta bir tatlı kaşığı tahin ve yumruta sarısı veya beyazını veriyorsanız tam yumurta
Mısır unlu kuymak tarzı tarifimi var
Az tereyağında mısır ununu çevirin rengi dönünce az su koyun sonra cecil peyniri koyuyordum eridikden sonra yumurta sarısı koyun karıştırıp verin
Peynirli yumurta az cecil.peyniri ile pişirirdim
Yulaf unu az suyla pişirip yumurta sarısı koyardım onunla az çevirip veriridim
Avakado ,haşlanmış yumurta sarısı, hurma özü yada keçi boynuzu pekmezi özü dönüşümlü karıştır, ceviz ,labne ekle karışıma bu şekilde yapardım.

Balkabağı çorbası öneririm tam mevsimi
Elimdeki sebzeleri pirinci koyup blend yada çatalla ezerdim zeytinyağ baharat kimyon koyabilirsiniz.
Yayla çorbası tarhana çorbası favorim olmuştur hep.

Son düzenleme:
6aydan beri hergün 3 öğün verdim kızıma. Öğlenleri hep çorba. Akşamlarıda yemek. Sabahları pankek krep omlet tarzında yapıyorum.

Back