birde uyanınca öğün zamanı ve aç ise önce emziriyormusunuz yoksa öğününü mü veriyorsunuz?
hem ek gıda hem anne sütü veriyorum ama bebeğim beni az emmeye başlamıştı zaten ek gıdaya geçtiğimde şu an uykuya geçiş ve uyku evresi dışında gündüz ve gece keyfiii beni emmek istemiyo bu yüzden düzenli bir beslenme programımız var beslenme saati sonrasında ben yinede emdiği kadar oyunlada olsa veriyorum zaten toksa yeteri kadar alır fazlasını emmez ben seni unutmaması için yemek yedirsende emzir derim uzak kalmasın göğsünden
günlük beslenme programı kahvaltı meyve sebze çorbası yoğur muhallebi olarak yatana kadar sürüyor 3 saatte bir uyanıkken tabi
sütünün azalması normal emzikçe süt üretildiğinden ama sütün içeriği 6 aydan sonra yetmediğinden ek gıdalar önemli sütüm azaldı diye çokta üzülme ben sadece geceemziriyorum desem yeridir ama gece sütüm yetiyor 1 aydan fazla oldu
önce emzirip sonra ek gıda veriyorum sabah uyanınca anne sütü veriyorum bir -bir buçuk saat sonra meyve püresi öğlen gene anne sütü(artık öğlen yoğurt vermeye başlayacağım yarından itibaren çünkü 6 ay doluyor) ikindide gene emziriyorum(yarından itibaren sebzeyi buharda haşlayıp vereceğim)akşam da aslında anne sütü almalı ama benimki hem çok seviyor hem de tok tutuyor diye muhallebi veriyorum gece de annesütü tabi işte bu kadarcokacimcoook
öncelikle ilgin için sağol
ben beni emmemesini kabullenemiyorum sanırım
bunca ay sütümü arttırmak için uğraşıp durdum bu uğurda dünyanın kilosunu aldım
şimdi emmeyince stres yapıyorum işte
günde 2 defa emmesi yeterli oluyormu acaba doktorumuzla konuştun mu bunu
bizin düzenli bir beslenmemiz yok henüz.emsin diye bazı günler sadece yoğurt veriyorum o kadar. ama bu ay sonunda artık düzene sokmak gerekecek
şu anki düzenimiz;
7.30 uyanınca emiyor
9 tekrar uyuyor 11 civarı uyanıyor
12 de çorba veriyorum 80 cc kadar üzerine emziriyorum
2 civarı uyuyor 3-4 arası kalktığında gene emziriyorum biraz bekleyip meyve püresi veriyorum 1 meyve
20 e kadar bir daha uyumuyor arada 1 defa emiyor
20 de muhallebiyi pek sevmediği için yoğurt veriyorum 100cc
21 de emiyor 21.30 da uyuyor
gecede 1 bazen 2 defa emmeye kalkıyor
görünüşte çok emiyormuş gibi duruyor ama emmeleri 3 dk yı geçmiyor
yinede unutmaması için her zaman vereceğim yoksa bırakacak
düzenden önce az emmesinin normal olduğundan emin olmam gerekiyordu
sizlerinde öyle olduğuna göre normalmiş demek
Peyniri nasil veriyorsunuz ya boğazina kaçar diye korkuyorum ben?
ek gıdalara başlayan ve aynı zamanda emzirmeye devam eden anneler yardımınıza ihtiyacım var. birkaç sorum olacak;
- bebeğinize memeyi kaç saatte bir veriyorsunuz?
- emmesinde ne derece azalma oldu?
- çorba , meyve vs ardından hemen meme takviyesi yapıyormusunuz yoksa belli bir süre bekliyormusunuz?
- günlük besleme programınız nasıl?
biz yavaştan başladık ek gıdalara fakat emmesi azalmaya başladı. eskiden en az 10 dk emen çocuk 3 dk da sıkılıyor. tabi bu durumdada eskiden göğüslerimi sızlatan sütüm azalmaya başladı. azalmasını normal mi karşılamalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?