Bebek Beslenmesi ek gıda + anne sütü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bozo16

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
414
7
296
ek gıdalara başlayan ve aynı zamanda emzirmeye devam eden anneler yardımınıza ihtiyacım var. birkaç sorum olacak;

- bebeğinize memeyi kaç saatte bir veriyorsunuz?
- emmesinde ne derece azalma oldu?
- çorba , meyve vs ardından hemen meme takviyesi yapıyormusunuz yoksa belli bir süre bekliyormusunuz?
- günlük besleme programınız nasıl?

biz yavaştan başladık ek gıdalara fakat emmesi azalmaya başladı. eskiden en az 10 dk emen çocuk 3 dk da sıkılıyor. tabi bu durumdada eskiden göğüslerimi sızlatan sütüm azalmaya başladı. azalmasını normal mi karşılamalıyım?

birde uyanınca öğün zamanı ve aç ise önce emziriyormusunuz yoksa öğününü mü veriyorsunuz?

hem ek gıda hem anne sütü veriyorum ama bebeğim beni az emmeye başlamıştı zaten ek gıdaya geçtiğimde şu an uykuya geçiş ve uyku evresi dışında gündüz ve gece keyfiii beni emmek istemiyo bu yüzden düzenli bir beslenme programımız var beslenme saati sonrasında ben yinede emdiği kadar oyunlada olsa veriyorum zaten toksa yeteri kadar alır fazlasını emmez ben seni unutmaması için yemek yedirsende emzir derim uzak kalmasın göğsünden
günlük beslenme programı kahvaltı meyve sebze çorbası yoğur muhallebi olarak yatana kadar sürüyor 3 saatte bir uyanıkken tabi
sütünün azalması normal emzikçe süt üretildiğinden ama sütün içeriği 6 aydan sonra yetmediğinden ek gıdalar önemli sütüm azaldı diye çokta üzülme ben sadece geceemziriyorum desem yeridir ama gece sütüm yetiyor 1 aydan fazla oldu

uyanınca her seferinde emziriyorum azına bol miktarda süt geldiğinden eminsem yarım saat sora yemek veriyorum yok emmediyse istemediyse hemen yediriyorumaslında akışına bırakırsan herşey yoluna girer sen rahat ol

birde uyanınca öğün zamanı ve aç ise önce emziriyormusunuz yoksa öğününü mü veriyorsunuz?

önce emzirip sonra ek gıda veriyorum sabah uyanınca anne sütü veriyorum bir -bir buçuk saat sonra meyve püresi öğlen gene anne sütü(artık öğlen yoğurt vermeye başlayacağım yarından itibaren çünkü 6 ay doluyor) ikindide gene emziriyorum(yarından itibaren sebzeyi buharda haşlayıp vereceğim)akşam da aslında anne sütü almalı ama benimki hem çok seviyor hem de tok tutuyor diye muhallebi veriyorum gece de annesütü tabi işte bu kadarcokacimcoook

hem ek gıda hem anne sütü veriyorum ama bebeğim beni az emmeye başlamıştı zaten ek gıdaya geçtiğimde şu an uykuya geçiş ve uyku evresi dışında gündüz ve gece keyfiii beni emmek istemiyo bu yüzden düzenli bir beslenme programımız var beslenme saati sonrasında ben yinede emdiği kadar oyunlada olsa veriyorum zaten toksa yeteri kadar alır fazlasını emmez ben seni unutmaması için yemek yedirsende emzir derim uzak kalmasın göğsünden
günlük beslenme programı kahvaltı meyve sebze çorbası yoğur muhallebi olarak yatana kadar sürüyor 3 saatte bir uyanıkken tabi
sütünün azalması normal emzikçe süt üretildiğinden ama sütün içeriği 6 aydan sonra yetmediğinden ek gıdalar önemli sütüm azaldı diye çokta üzülme ben sadece geceemziriyorum desem yeridir ama gece sütüm yetiyor 1 aydan fazla oldu

öncelikle ilgin için sağol
ben beni emmemesini kabullenemiyorum sanırım
bunca ay sütümü arttırmak için uğraşıp durdum bu uğurda dünyanın kilosunu aldım
şimdi emmeyince stres yapıyorum işte
günde 2 defa emmesi yeterli oluyormu acaba doktorumuzla konuştun mu bunu

bizin düzenli bir beslenmemiz yok henüz.emsin diye bazı günler sadece yoğurt veriyorum o kadar. ama bu ay sonunda artık düzene sokmak gerekecek
şu anki düzenimiz;

7.30 uyanınca emiyor
9 tekrar uyuyor 11 civarı uyanıyor
12 de çorba veriyorum 80 cc kadar üzerine emziriyorum
2 civarı uyuyor 3-4 arası kalktığında gene emziriyorum biraz bekleyip meyve püresi veriyorum 1 meyve
20 e kadar bir daha uyumuyor arada 1 defa emiyor
20 de muhallebiyi pek sevmediği için yoğurt veriyorum 100cc
21 de emiyor 21.30 da uyuyor
gecede 1 bazen 2 defa emmeye kalkıyor

görünüşte çok emiyormuş gibi duruyor ama emmeleri 3 dk yı geçmiyor
yinede unutmaması için her zaman vereceğim yoksa bırakacak

düzenden önce az emmesinin normal olduğundan emin olmam gerekiyordu
sizlerinde öyle olduğuna göre normalmiş demek

önce emzirip sonra ek gıda veriyorum sabah uyanınca anne sütü veriyorum bir -bir buçuk saat sonra meyve püresi öğlen gene anne sütü(artık öğlen yoğurt vermeye başlayacağım yarından itibaren çünkü 6 ay doluyor) ikindide gene emziriyorum(yarından itibaren sebzeyi buharda haşlayıp vereceğim)akşam da aslında anne sütü almalı ama benimki hem çok seviyor hem de tok tutuyor diye muhallebi veriyorum gece de annesütü tabi işte bu kadarcokacimcoook

ben çok stres yapmışım süt meselesini galiba
hem ne verirsem yesin hem eskisi gibi emsin diye bekliyorum işte:)

ek gıdadan önce emzirsek daha iyi olmaz mı yedikleriyle doyarsa emmek istemez mi acaba yada tam tersi de olabilir emmek için ek gıdayı reddedebilir ben de haftaya yavaş yavaş başlıcam da kafam çok karışık bayramdan sonra işe de başlıyorum bakalım napıcaz

öncelikle ilgin için sağol
ben beni emmemesini kabullenemiyorum sanırım
bunca ay sütümü arttırmak için uğraşıp durdum bu uğurda dünyanın kilosunu aldım
şimdi emmeyince stres yapıyorum işte
günde 2 defa emmesi yeterli oluyormu acaba doktorumuzla konuştun mu bunu

bizin düzenli bir beslenmemiz yok henüz.emsin diye bazı günler sadece yoğurt veriyorum o kadar. ama bu ay sonunda artık düzene sokmak gerekecek
şu anki düzenimiz;

7.30 uyanınca emiyor
9 tekrar uyuyor 11 civarı uyanıyor
12 de çorba veriyorum 80 cc kadar üzerine emziriyorum
2 civarı uyuyor 3-4 arası kalktığında gene emziriyorum biraz bekleyip meyve püresi veriyorum 1 meyve
20 e kadar bir daha uyumuyor arada 1 defa emiyor
20 de muhallebiyi pek sevmediği için yoğurt veriyorum 100cc
21 de emiyor 21.30 da uyuyor
gecede 1 bazen 2 defa emmeye kalkıyor

görünüşte çok emiyormuş gibi duruyor ama emmeleri 3 dk yı geçmiyor
yinede unutmaması için her zaman vereceğim yoksa bırakacak

düzenden önce az emmesinin normal olduğundan emin olmam gerekiyordu
sizlerinde öyle olduğuna göre normalmiş demek

ikindi uykusundan sora 3-4 gibi uyanıp seni azıcık emip 20 yoğurt yemesi arasında biraz fazla ara veriyomuşsun gibi geldi gerçekten azıcık 3 dk emiyosa biraz daha öğünleri sıklaştırsan daha iyi olur gibi geldi bana bide uyandığında çorba yerine kahvaltı peynir pekmezle versen peynirin vitamininide alsa bnmki karışık deil sade peynirde versem emiyo ağzında peyniri tekrar tekrar istiyo hoşuna gitti peynire karşı soğukluk olmasın görümcemin iki kızı ilkokula gidiyolar içinde beyaz peynirin olduğu hiçbişiyi yemiyolar tavsiyelerim bunlar canım

bende sabah ilk kalktığında emziriyorum 1 saat sonra kahvaltı veriyorum öğleye kadar az meyve suyu öğlen çorba yada sebze püresi ikindi meyve püresi bazen kavanoz mamasıda veriyorum akşam muhallebi yada tahıl bazlı mamalardan yapıyorum her zaman ikindileri vermiyorum yemesine bağlı öğlen güzel yediyse ikindin bir şey vermiyorum emzirmem yeterli oluyor ama öğlen çok yemediyse veriyorum aralarda hep emziriyorum tok olsa bile emmek istiyor sanırım diş çıkartacak rahatlatıyor ha bide azda muhakka bitki çayı veriyorum katı gıdaya geçince kabızlık sorunu oluyor bol sıvı alması şart

ben iki gündür labneyi parmağımın ucuna bulaştırıp yalatıyorum toplu iğne başından azcık büyük başka türlüsüne cesaret edemedim ben nasıl pütürlü gıdaya geçicem bilmiorum zaten normalde rahat bir insanım ama şu boğazına kaçma olayı beni çok korkutuyo

mercimek tanesi kadar peyniri veriyorum parmağımla ağzına onu ağzında emiyo direk yutamıyo zaten çok çekingen davranırsak ilerki yaşlardada uğraştırıyolar arkadaşlar kızımdan biliyorum

bir de arkadaşlar doktor bana bugün bir liste verdi kahvaltıda peynir tereyağ az yumurta sarısı 6-7 adet bebe biscuiti pekmez var bunları anne sütüyle karıştıracakmışım 6-7 bisküvit çok değil mi ki?bir de anne sütünü sağsam o kadar çıkar mı bilmem ?neyse sizler kahvaltıda ne veriyorsunuz?

6-7 bisküvi bana çok gibi geldi
ben anne sütü sağmıyorum çıkmaz okadar zati bebek zor emiyo
50 ml formul mamaya 2 bebe bisküvi küçük ceviz kadar peynir 1 çay k. dolusu pekmez fındık kadar tereyağı koyuyorum yumurta sarısına başlamadım

bu arada bir sağayım dedim o pompayı hayatta kullanmam bi daha ucunu acıtıyor diye elimle sağdım 20 cc çıktı belimin koptuğuyla kaldım üfff

Peyniri nasil veriyorsunuz ya boğazina kaçar diye korkuyorum ben?

canım küçük parçalar halinde ver bence ben baştan beri pütürlü gıdalara alıştırdım halada öyle normalde bende kahvaltı karışımına labne peyniri katıyorum ama az azda normal peynirden veriyorum bugün 1 çay kaşığı kadarda yumurta sarısı verdim tabi hepsini bi anda değil şimdilik karışım olarak devam ederim ama şöyle 7-8 aylıkken bizim gibi kahvaltıyı tek tek yesin istiyorum bazı arkadaşlar öyle alıştırmışlar bana da mantıklı geldi ben kahvaltıyı bazı günler bebe bisküvisi ile bazende bebe ekmeği ile yapıyorum milupanın portakallı tahıllı maması var ona labne peyniri, bisküvi yada ekmek, pekmez bundan sonra tahinde koyacağım o şekilde yapıyorum yumurtayı karıştırmayı düşünmüyorum ayrı vereceğim

ek gıdalara başlayan ve aynı zamanda emzirmeye devam eden anneler yardımınıza ihtiyacım var. birkaç sorum olacak;

- bebeğinize memeyi kaç saatte bir veriyorsunuz?
- emmesinde ne derece azalma oldu?
- çorba , meyve vs ardından hemen meme takviyesi yapıyormusunuz yoksa belli bir süre bekliyormusunuz?
- günlük besleme programınız nasıl?

biz yavaştan başladık ek gıdalara fakat emmesi azalmaya başladı. eskiden en az 10 dk emen çocuk 3 dk da sıkılıyor. tabi bu durumdada eskiden göğüslerimi sızlatan sütüm azalmaya başladı. azalmasını normal mi karşılamalıyım?

bebeklerimizin bu ayda 3-4 saatte bir 100-120ml beslenmesi normalmiş. ben önce anne sütü verirdim sonra ek gıda. son bir aydır hiç emmiyor beni. yemesi de pek yok. alttan ikide dişi çıktı eskiden zorlardım şimdi sinirlenip ısırıveriyor .

bende son zamanlarda ayrı ayrı veriyorum peyniri zeytini yumurta sarısını parmakla zaten eziyorum birde onun alt damağına koyuyorum iştahı varsa bi güzel çiğneyip yutuyor :)
tereyağına ben başlamamıştım ufaktan başlıyım bende ceviz ezip veriyormusunuz?
birde arkadaşlar mama sandalyesinin kemerlerini yedirirken bağlıyodum dün akşam mama yedirirken öğürdü bende panik boğuluyor sandım allahım uğraşıyorum kemeri açamam bi türlü elim ayağım titredi kafamı bi kaldırdım sırıtık bana gülüyor :))

Back