• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıda 5. Ay Bilgi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ozuji

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2017
164
34
48
Merhaba arkadaşlar
Kızım 5 aylık oldu.mamayla besleniyor. Doktorumuz tavsiyesyle ek gıdaya başlayacağız . Bu konu hakkında birkaç sorum olacak cevap verirseniz çol sevinirim.
1) yoğurt sebze püresi meyve püresi diye başlanıyormuş ben önce yoğurtla başlamayı düşünüyorum.diyelimki yoğurtla başladım öğle öğününde 3 gün sonra sebzeye geçmek istedim hangi öğüne koyacağım aynı şey meyve içinde geçerli
2) artış miktarları ne olmalı
3) ne zaman tam bir öğün haline gelmeli
4) öğün kaydırmalı olarakmı gider
5) örnek bir liste varsa çok sevinirim
6) son olarak kitap tavsiyesi varmı

ben şöyle basladım...
sabah uyandıgında emzırdım veya mama verdım normal aldıgı olcude
1 saat sonrasında 1 tatlı kasıgı yogurt
her emme veya mama aldıkdan 1 saat sonra . yanı ne cok tok ne ac oldugu vakıt mamasını sutunu sındırmıs verdıgım gıdanın tadını tam alacagı zaman ozaman oluyor
ılk 1 tatlı kasıgı yogurt ıle basladım 3 gun yogurt verdım her verdıgımde 1 tatlı kasıgı arttırdım
3 gun sonra kabak ve havucu buharda pısırıp ezıp verdım 1 tatlı kasıgı ve kademelı sekılde 1 tatlı kasıgı arttırdım
3 gun yogurt 3 gun kabak havuc 3 gun elma 3 gun muz seftalı rendesı
baktım alerjı yok eklemeler yaptım
sabah beslenmeden 1 saat sonra meyve puresı verdıysem
oglen beslenmesınden 1 saat sonra yogurt verdıysem
aksam beslenmesınden 1 saat sonra sebze puresı
1 ay sonra baya bıldıgın corba verıyordum corbalarda karısık sebze tarhana sehrıyelı yogurt corbası
5 bucuk aylıkken ek gıdaya basladım sutden kesmek zorunda kaldım yasadıgım rahatsızlık sebebıyle
5 bucuk aylıktan 6 bucuk aylıga kadar tattı
7 aylıkken verdım elıne haslanmıs buharda pısmıs brokolı karnabahar havuc falan
kemırdı yedı mıncıkladı agzına gozune sure sure yemeyı ogrendı
3 yasında
catal kasık bıcak setıyle oturup bızımle pırzola mantı nohut salatası falan yıyor
yanı onerım bu sekılde olur
bıraz damak zevkıne saygı duyarak bıraz ona bırakarak bu ısı
bıktırmadan tadımlık baslamak onemlı dıye dusunuyorum

ben şöyle basladım...
sabah uyandıgında emzırdım veya mama verdım normal aldıgı olcude
1 saat sonrasında 1 tatlı kasıgı yogurt
her emme veya mama aldıkdan 1 saat sonra . yanı ne cok tok ne ac oldugu vakıt mamasını sutunu sındırmıs verdıgım gıdanın tadını tam alacagı zaman ozaman oluyor
ılk 1 tatlı kasıgı yogurt ıle basladım 3 gun yogurt verdım her verdıgımde 1 tatlı kasıgı arttırdım
3 gun sonra kabak ve havucu buharda pısırıp ezıp verdım 1 tatlı kasıgı ve kademelı sekılde 1 tatlı kasıgı arttırdım
3 gun yogurt 3 gun kabak havuc 3 gun elma 3 gun muz seftalı rendesı
baktım alerjı yok eklemeler yaptım
sabah beslenmeden 1 saat sonra meyve puresı verdıysem
oglen beslenmesınden 1 saat sonra yogurt verdıysem
aksam beslenmesınden 1 saat sonra sebze puresı
1 ay sonra baya bıldıgın corba verıyordum corbalarda karısık sebze tarhana sehrıyelı yogurt corbası
5 bucuk aylıkken ek gıdaya basladım sutden kesmek zorunda kaldım yasadıgım rahatsızlık sebebıyle
5 bucuk aylıktan 6 bucuk aylıga kadar tattı
7 aylıkken verdım elıne haslanmıs buharda pısmıs brokolı karnabahar havuc falan
kemırdı yedı mıncıkladı agzına gozune sure sure yemeyı ogrendı
3 yasında
catal kasık bıcak setıyle oturup bızımle pırzola mantı nohut salatası falan yıyor
yanı onerım bu sekılde olur
bıraz damak zevkıne saygı duyarak bıraz ona bırakarak bu ısı
bıktırmadan tadımlık baslamak onemlı dıye dusunuyorum
Gündem güne nasıl artıttrdınız ve kaç kaşık sonra tam öğün oldu

Gündem güne nasıl artıttrdınız ve kaç kaşık sonra tam öğün oldu
yazdım ya :) her seferınde 1 kasık arttırdım 1 ay sonra tam ögün oldu dıye
yukarda onu anlattım

yazdım ya :) her seferınde 1 kasık arttırdım 1 ay sonra tam ögün oldu dıye
yukarda onu anlattım
pardon atlamışım
Yoğurdu kaç gün dolapta bekletebiliyoruz peki açılmış ve açılmamş minik kavanozlarda mayalasak

pardon atlamışım
Yoğurdu kaç gün dolapta bekletebiliyoruz peki açılmış ve açılmamş minik kavanozlarda mayalasak
Kendim probiyotik yoğurtla mayaladigim yoğurdu 1 litrelik kavanozlarda mayaliyorum 1 haftada 8 kg yoğurt yiyoruz biz 3 kişi :)

Eksiyene kadar kalır dolapta birşey olmuyor 1 haftadan fazla kalmadı hiç bilmiyorum daha fazla kalır mı

Back