• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek Gıda Tariflerim

Bebek salçası 🌶️

Eklentiler

• IMG_0079.jpeg
    IMG_0079.jpeg
    85,5 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0052.jpeg
    IMG_0052.jpeg
    119,6 KB · Görüntüleme: 28
Ben de dün adım attım ek gıdaya. Yoğurt denedik ekşimik surat oldu 😂 bugün de havuç haşlayıp denedim. Havucu sevdi sanki öğürmedi pek. Ben buharda pişirme aparatı alacağım. Evde yeni bir makineye tahammülüm yok 😂 tereyağını deneyeceğim teşekkürler

Ben de dün adım attım ek gıdaya. Yoğurt denedik ekşimik surat oldu 😂 bugün de havuç haşlayıp denedim. Havucu sevdi sanki öğürmedi pek. Ben buharda pişirme aparatı alacağım. Evde yeni bir makineye tahammülüm yok 😂 tereyağını deneyeceğim teşekkürler
Afiyet olsun bebise 🙏🏻
Ben simdi tekrar peynir, lor ve peynir alti suyu yapip buzluga kaldiracagim.
Bir de bebe biskuvisi yapacagim tariflere bakiyorum su anda.
Umarim severek yer bebisiniz 💚😊

Peynir labne yapmayı ben de düşünüyorum. Ispanak denedim bugün onu iyi yedi 😂 alerjen besinler haricini 3 gün denemesek ne olur ? Öyle yıllar sürer sebzeleri tanıtmak ya

3 gün kuralına uymak zorunda değilsiniz tabii. Ispanağı ben 8’den sonra denetmeyi düşünüyorum içindeki nitrattan dolayı

Yarım avokado
1 yumurta sarısı
Yarım muz
Zeytinyağı

Eklentiler

• IMG_0244.jpeg
    IMG_0244.jpeg
    58,6 KB · Görüntüleme: 24
Bebek loru ve peyniraltı suyu

Eklentiler

• 3C347C32-D874-4612-A5BC-7C7841489182.jpeg
    3C347C32-D874-4612-A5BC-7C7841489182.jpeg
    167,7 KB · Görüntüleme: 17
  • 94C15659-1BAB-41EF-AA4B-D2520609AC93.jpeg
    94C15659-1BAB-41EF-AA4B-D2520609AC93.jpeg
    174 KB · Görüntüleme: 18
Balkabağı
Elma
Günkurusu
İrmik
Zeytinyağı

Eklentiler

• IMG_0345.jpeg
    IMG_0345.jpeg
    45,9 KB · Görüntüleme: 20
2 litre sütü kaynatıp içine 6 kaşık ev yoğurdu ve yarım limon sıktım. Kaynadıkça kesildi ve lor oldu sonra loru süzüp altındaki suyu poşetlere doldurdum. Bebe bisküvisine, çorbalara, pürelere peyniraltı suyu koyacağım.🫶🏼

Bunu nasıl yapmak gerekiyor ?
2 litre sütü kaynatıp içine 6 kaşık ev yoğurdu ve yarım limon sıktım. Kaynadıkça kesildi ve lor oldu sonra loru süzüp altındaki suyu poşetlere doldurdum. Bebe bisküvisine, çorbalara, pürelere peyniraltı suyu koyacağım.🫶🏼

Bebek loru deyince normal lordan farkını anlamamıştım teşekkür ederim. Organik maya kullandım demiştiniz marketten mi aldınız acaba onu

Kahvaltı

1 yumurta sarısı
Balkabağı
Havuç
El yapımı bebe bisküvisi
Bebe loru

Eklentiler

• IMG_0366.jpeg
    IMG_0366.jpeg
    39,1 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba hanımlar. Benim de bebeğim 6.ayını doldurdu. Tadımlar devam ediyor şu an birkaç çeşidi karıştırarak deniyorum hala. Fazla acele etmiyorum. Sadece aklıma takılan irmik, pekmez, lor, labne gibi ürünleri nerden alacağım. Piyasada çok marka var insan güvenemiyor. Var mı fikirleriniz önereceğiniz markalar?

Ben yurt dışında yaşıyorum fakat burada daha önce sormuştum bunu. Yakında 2 aylık tatile geleceğim inşallah o zaman alabilmek için.
tazemasa.com
fargeorganik
Ots organik
Biokent store
Beyorganik gıda

Bunları önerdi arkadaşlar. Ben denemedim henüz, instagram hesaplarına bakabilirsiniz.
Merhaba hanımlar. Benim de bebeğim 6.ayını doldurdu. Tadımlar devam ediyor şu an birkaç çeşidi karıştırarak deniyorum hala. Fazla acele etmiyorum. Sadece aklıma takılan irmik, pekmez, lor, labne gibi ürünleri nerden alacağım. Piyasada çok marka var insan güvenemiyor. Var mı fikirleriniz önereceğiniz markalar?

Ben yurt dışında yaşıyorum fakat burada daha önce sormuştum bunu. Yakında 2 aylık tatile geleceğim inşallah o zaman alabilmek için.
tazemasa.com
fargeorganik
Ots organik
Biokent store
Beyorganik gıda

Bunları önerdi arkadaşlar. Ben denemedim henüz, instagram hesaplarına bakabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim

Merhaba yeni güncellemelerle geldim!
Ek gıda arşivim için yeni tarifler ve öğrendiğim yeni şeyler var. Öncelikle bebeğim yarın 7. ayına giriyor. Yeni besinler eklenecek takvimimize. Şimdiye kadar tadım şeklinde ilerledim. Paylaşamasam da mevsim sebze ve meyvelerini denedik. Önce sebzeyle başladım, 3 gün kuralını uyguladım. Reaksiyon almadıkça yeni ürünler ekledik ve eklene eklene devam ettik. Daha sonra yoğurt ve meyve. son olarak da yumurtayı denedik.
Denediğimiz yiyeceklerden püreler yaptık. Ben iki öğün şeklinde ilerledim. Öğle uykusundan sonra emmeyi kesen bebeğime, uykusunu almış ve keyfi yerindeyken ek gıda teklif ettim. BLW yöntemi için daha erken olduğunu düşünüyorum. Fakat 7. ayda ona sunduğum şekilleri yenileyeceğim. Hem püre hem de BLW deneyeceğim. O büyüdükçe servis şeklim değişecek.

Neler yaptım?
Buzluk için hazırladığım kemik sularından yaptığım çorbalara ilave ettim. Buzluk poşetleri çok işimi gördü. Çok da uygun fiyatlıydı. Her çorbada 1 kemik suyu kalıbı vardı.
Yaptığım bebek salçasını salçalı tariflerimde (mercimek çorbası) kullandım. Buzluğumda duruyor hâlâ, ben mevsimiyken yapıp atmıştım.
Peynir altı sularını hiç ziyan etmedim. Her peynirden sonra çıkan suyu buz poşetlerine koyup mamalarına ya da bebe bisküvisine ilave ettim. Çok besleyici olduğu için ziyan etmek istemedim.
Küçük kavonozlar alıp fazla gelen mamayı dolapta ertesi gün öğünü için sakladım.
Doktorumuzun önerisiyle artık günde 3 öğün yapıyoruz. Her gün meyve, sebze, yumurta, yoğurt vermeye ve dengelemeye çalışıyorum.
Ürünleri bio seçiyorum. Meyve ve sebzeyi bio, sütü köyden kendim gidip alıyorum. Yaşadığım yerde bulunsaydı jersey süt tercih ederdim. Ama ben çiftlikten alıyorum. Yumurtayı da doğal veriyorum.
Pekmez vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Elma konsantresi ya da pekmez gibi ürünlerin şeker koması olduğunu düşünüyorum. Şekerden kaçarken pekmeze bulamak bana mantıklı gelmiyor, şu an çok küçük.

Püreler Hakkında
İnternette tonlarca tarif bulunuyor. Ben menülerimi oluştururken mevsim meyve sebzeleri olmasına özen gösteriyorum. Kış mevsiminde olduğumuz için meyve seçeneğimiz sınırlı. Elma, armut, muz, yenidünya, ahududu verdim. Sabah kahvaltı olarak yumurta sarısı-ceviz-muz-avokado-labne-hurma gibi seçeneklerim vardı bunlardan elimde olanlarla bir kahvaltı hazırlıyordum.
Öğleden sonra güzel bir sebze yemeği sundum. Mesela portakal suyunda pırasa yaptım. Ya da bebek havuç tarator. Balkabağını sevdiği için bolca kullandık. Brokoliden hiç hoşlanmadı ama yoğurtla yaptığım brokoli çorbasını çok sevdi. Havuç patates brokoli püresinin içine ev yoğurdundan birkaç kaşık direkt koyduğumda da sevdi. Kerevizi sevdi.
Tereyağını sütümden çıktıkça kendim yapıyorum ama yeterli olmadığında yine organik tereyağı seçiyorum. Ayrıca sebze yemeklerine yine organik zeytinyağı ekliyorum. Pişirirken değil, piştikten sonra bir çay kaşığı kadar. Bu da kabızlığı önlüyor.
Tatlı patates, balkabağı, brokoli, havuç, patates, pırasa, soğan, sarımsak tattık. Umarım unuttuğum yoktur.
Bio mercimek, buğday unu, bebek irmiği, pirinç unu ve yaşadığım yerde satılan bebekler için üretilmiş "iyi geceler" maması olarak çevirebileceğim içeriği temiz karışımlar ( yine pirinç unu özlü fakat içinde farklı vitaminler de bulunuyor) denedik.
Hurma ve gün kurusu denedik. Bazı günler huysuzdu ve tatlı bir şeyler vermek istediğimde bunlardan kattım. Ama sık yapmadım.

Genel Tecrübelerim
Anne sütünü bu süreçte azalttı ama bırakmadı. Emmeyi hâlâ seviyor ve ben de devam ediyorum. Beslenmesinin büyük bir bölümü anne sütüyle devam ediyor.
Yeni bir ürün denediğimizde alerjik reaksiyon gösterdi mi diye hep kontrol ettim. 3 gün kuralına sadık kaldım. Elimden geldiğince her şeyini ben yapıyorum, yapamadığım kısımlarda içeriği en temiz ürünü almaya gayret ediyorum. Yemek yemeye biraz da olsun alıştığını düşünüyorum. Tadım ve yutmayı öğrenmek olarak geçirdik bu süreci.
Aşağıya birkaç tarif ve öneri bırakıyorum

WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.14-3.jpeg

Balkabağı-havuç-tatlı patates
WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.14-2.jpeg

Soğan- sarımsak- brokoli- kemik suyu- yoğurt
WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.15-4.jpeg

Yoğurtlu balkabağı
WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.15-3.jpeg

Meyve püresi, içinde hurma var rengi bu yüzden koyu. Bu en sevdiğiydi.
WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.11.jpeg

Havuç tarator.
WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.03.jpeg

Bebe bisküvisi. Bu tarifi çok sevmedim deniyorum yeni tarifleri
WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.13-4.jpeg

Bebis labnesi

WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.15.jpeg

baby lor

WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.13.jpeg

peynir alti suyu

WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.15-2.jpeg

buz posetlerine dolduruyorum. bunlar cok pratik oldu

WhatsApp Image 2024-12-05 at 22.53.12.jpeg

muzlu bir kahvalti.

Şimdilik bu kadar, tum bebislere afiyet olsun!

Back
X