Bebek Beslenmesi ek besinlere geçişle ilgili soru??ek besini istemıyor :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pnrokn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
60
3
36
Kocaeli
bebeğim 1 hafta sonra 6. ayına gırecek bende artık bu hafta ek besinlere geçmeye caşılışıyorum .ilk önce elma puresıyle başladım.fakat sanırım yemek istemiyor.kaşığı gordugu anda agzını kapatıyor.umarım ıstahsız bır bebek olmaz ilk başta ek besinleri boyle rededıp sonra iştahı açılırmı?pure yerıne meyve suyuylamı başlamam gerekır. ?bu zamana kadarda anne sutu aldı sadece ...zorlamakta ıstemıyorum ama nasıl alıştırcam bılmıyorum:(

siz yemek yerken ona da verin yiyeceğini..
kaşığı değiştirin..
elinizle verin..
benim bebeğim biz yerken meraklanıyor istiyor buna rağmen kaşıktan almadığı zamanlar oldu kaşığı değiştirmem işe yaramıştı..

..................................

Son düzenleme:
merhaba.bebegim 4 ay 24 gunluk.sutum sanirim yetmiyor.bebek surekli emmek istiyor cunku.sonrasinda da aglamaya basliyor.ne pacagimi bilemiyorum.bugun elme puresi verdim onu yedi.bu ayda ek besin olarak bebegime ne verebilirm?lutfennn yardiiiiimmm!!!!

merhaba.bebegim 4 ay 24 gunluk.sutum sanirim yetmiyor.bebek surekli emmek istiyor cunku.sonrasinda da aglamaya basliyor.ne pacagimi bilemiyorum.bugun elme puresi verdim onu yedi.bu ayda ek besin olarak bebegime ne verebilirm?lutfennn yardiiiiimmm!!!!

4 ay 24 günlük bebeğe elma püresi olmaz. Sütünüz yetmiyorsa mama verebilirsiniz. 6 aydan önce ek gıdaya geçmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bazı anneler ek gıdaya geçmekte neden bu kadar acele ediyorlar bi anlam veremiyorum.

evet 4 aylık bebege püre verilmez.eksiğinizi mamayla tamamalamalısınız.5inci aydan sonra meyve suyuyla başlayın.bebeğinizin kilosunu aile hekiminiz kontrol etmeli.

arkadaşlar ek besine geçiş gaz yapıyormu kabız filan yapıyormu?çok korkuyorum ya zaten gazdan cok cekıyoruz :(

Back