Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 3ayını yeni doldurdu,anne sütü veriyorum ama çok az.ilk kırk gün anne sütü verdim sadece ama sonra azaldı ve bebeğimi doyurmadı .doktorumuzda mamaya geçirdi şimdi arada anne sütü veriyorum ne yazık ki ..sorum şu
bu aylarda Meyve sularına geçmek doğrumu doktorum henz bişey demedi ama ben sizlerden de fikir almak istedim ...ek besin için daha erken mi ?
Benim kızım da 4 ayını bitirdi... Doktor 5 aylık olduğunda yavaş yavaş tat alıştırmaları yap demişti.6 aydan sonra esas karın doyurma amaçlı annesütü dışında ek gıdaya geç demişti.
Ama ben çok sabırsızlanıyorum :) Bir an önce kızım yeni tatlar denesin istiyorum, kendim yemeyi çok seviyorum ondan heralde :)
canım ek besin için çok erken... ben 5. ayında öğün olarak başladım herşeye, çorbalar da dahil.. çok da severek yiyor... bende 3 aylıkken doktoruma bişiler vermek istiyorum tutmayın beni, ama ne verecem diye sormuştum kaydirigubbakcemile3 doktorumuz da 2,3 çay kaşığı elma suyu ver vereceksen... başka da bişi yok demişti...
Bu sabah elma yiyodum karşısında, meraklı meraklı bakıyodu bana, ona uzattım elmayı. Zaten ona uzanan her şeyi elleriyle kavrayıp ağzına götürüyor, elmada gitti ağza :)
bi suratını buruşturdu falan, sonra yine uzandı ağzına götürdü... Arada dilini çıkarıyor, arada tükürüyor :) çok şeker !
Ama evet, 6 ay olmasını beklicem tabi... Sadece dayanamıyorum, çok eğlenceli onu öyle değişik şekillerde oyalamak... :)