Bebek Beslenmesi Ek besine başlamalı myım ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

abcxyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
162
0
116
Balıkesir
Selam kızlar. Kasımda kızım oldu şuanda 4. ayı bitti çok şükür :) Emziriyorum şimdiye kadar hiç mama vermedim. Sizde ek gıdalara başlamalı mıyım , sizler ne yaptınız? Doktor meyve suyu vererek başlayabilirsin dedi. Ama internette okuduğum kadarı ile tatlı ile başlarsam bebek ileri de yemek seçermiş. Kahvaltı hazırla diyenler oldu peynir ile filan , ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz?

Kilosu normalin altında değilse 6. ayda ek gıdalara geçmelisin. Ek gıdaya geçmekte neden bu kadar acele ediliyor anlayamıyorum. 5. ayın sonlarına doğru günde bir iki çay kaşığı yoğurt veya meyve suyu gibi şeylerle tat alıştırması yapabilirsin.

Son düzenleme:
Kilosu normalin altında değilse 6. ayda ek gıdalara geçmelisin. Ek gıdaya geçmekte neden bu kadar acele ediliyor anlayamıyorum. 5. ayın sonlarına doğru günde bir iki çay kaşığı yoğurt veya meyve suyu gibi şeylerle tat alıştırması yapabilirsin.

birçok yerde 4. ayından sonra başlayabilirsin yazıyordu bir de eğer 6. ayına kadar hiçbirşey vermezsen bebek zorlanırmış alışmada tatlara. O yüzden soruyorum bende

Selam kızlar. Kasımda kızım oldu şuanda 4. ayı bitti çok şükür :) Emziriyorum şimdiye kadar hiç mama vermedim. Sizde ek gıdalara başlamalı mıyım , sizler ne yaptınız? Doktor meyve suyu vererek başlayabilirsin dedi. Ama internette okuduğum kadarı ile tatlı ile başlarsam bebek ileri de yemek seçermiş. Kahvaltı hazırla diyenler oldu peynir ile filan , ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz?

cnm merhaba benım kızımda kasım dogumlu.Doktorumuz yogurt ve meyve suyu başlamamızı söyledi.Peynir 5.ayın sonunda.

Back