ek besin

duygumca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
165
0
38
kızlar beebğim 4. ayını bitirdi ama artık onu ek gdalara alıştırmalımıyım yani bu aylarda bebişine ek besin veren varmı beni bırakmasını istemiorum.....am ek besinde alsın istiorum bilenler bana bilgi verirse sevinirim :uhm:

sen yıne 4 cu aya kadar beklemıssın ben sımdıden mama takviyesi yapıyorummm dahqa bebısım 22 gunluk ılk gunundeb berı gunde ıkı defa mama verıyoerummmmm

eğer sütün yetiyorsa gerek yok.alıştırma...ama yetmiyorsa doktora danışarak ver bence...

benim sütüm yeterince olduğu halde doktorum azar azar ek besinlere başlamam gerektiğini söyledi..bebeğin zeka gelişimi için çok önemliymiş..kızım 4 ay 6 günlük bugün ilk defa çeyrek çay bardağı elma suyu verdim..doktor hergün küçük bi kase ev yapımı yoğurt ve elma ile havuç suyu önerdi..kızım büyüdükçe çorbalar ve çeşitlerde artabilir dedi..valla tam bende ne yapacağımı bilemiyorum bocalıyorum bu ek besinler hakkında..bide doktoru bana 1 ay sonrası için kaşık maması tavsiye etti..daha tecrübeli annelerimiz yardımcı olursa seviniriz..

kızlar beebğim 4. ayını bitirdi ama artık onu ek gdalara alıştırmalımıyım yani bu aylarda bebişine ek besin veren varmı beni bırakmasını istemiorum.....am ek besinde alsın istiorum bilenler bana bilgi verirse sevinirim :uhm:

canım beninde ek gıdalara başladım ilk başta meyve suyu ile başladım
1.gün: elmayı sıktım 2 tatlı kaşığı verdim
2gün: 2 çorba kaşığı
3. gün : 1/2 çaybardağı verdim

4, gün: elma+armut 2 tatlı kaşığı verdim

bu şekilde yavaş yavaş alıştırdım

başla tabi gece mama da verebilirsin uzun süre uyuyor benim kızım.
meyve sularını ver azar azar başla 1 çay kaşığıyla
yoğurt veriyorum ben
bebe bisküvisine de başladım benim kızım emmedi çünkü çorbalara da geçeceğiz artık.

X