• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek besin için yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selincik33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
24
0
86
İçel Mersin
slm arkadaşlar benim 1hafta sonra 4 ayını dolduracak
bir bebişim var
bebişim 20 gün erken dogdu 2650 gm dogdu
her ay ortalama 1 kılo alıyor ama
dıger cocuklarla bı araya getırdıgımde baya zayıf
herkeste cok zayıf oldugunu soyluyor buda benı ıyıce yıppratıyor
3 haftadırda benı emmek ıstemıyordu derdımız diş çıkarmakmış
dişimiz pazar gunu cıktı ama budefa bende süt azaldı
ve 1 haftadırda kabız bebegım buda ınsanın aklına acaba doymuyormu
sorusunu getırıyor
daha oncelerı gunde 6 ,7 defa kakasını yapardı sımdı
2 gunde 1 oda fıtıl yardımıyla yoksa yapamıyor
bugun cok agladı sancısı cok oldu ama fıtıl koymak ıstemedım
alıssın ıstemıyorum
tecrubelı anneler sızlerden yardım istiyorum
ben ek besınlere gecmek ıstıyorum bıızm hıkayemız bu bebısımle
ek besıne nelerden baslanır ne kadar verılır yardımcı olursanız ınanın cok sevınırım
şimdiden hepinize çok teşekkür ederim

öncelikle geçmiş olsun. sanırım bebeklerimiz birbirine yakın zamanda doğmuş, haziran annesiyim ben. oğlum 4,5 aylık. 1. aydan sonra sütüm yetmediği için mama takviyesi ile gittik. 1 hafta öncesine kadar anne sütü artı mama şeklinde besleniyorduk. doktorumuz ek besinlere geçmemizi tavsiye etti. ben meyve suyu ile başladım, elmayı cam rendede rendeledim, tülbent ile süzüp suyunu kaşıkla içirdim. -bebeğin kaşığa alışması önemli- elma hem hazmı kolaylaştırıyor, hem bağırsakları çalıştırıyor. yavaş yavaş başlıyorsun, 1-2 kaşık, 3-4 kaşık derken arttıra arttıra gidiyorsun.. 4 gün sonra süzmeden püre halinde vermeye başladım. içine bir de havuç suyu kattım, çok çabuk alıştı ve çok şükür seviyor.. tavsiye ederim, kabızlığına da iyi gelir. yavaş yavaş yoğurt ve sebze çorbasına geçmeyi düşünüyorum..

bence çevredeki bıdı bıdılara kapa kulaklarını. önemli olan zayıflığı veya şişmanlığı değil, sağlıklı olması. bir doktora danışmanı öneririm...

Son düzenleme:
merhaba benim de 5 aylık bi bebeğim var süt yetersiz olduğu için 1 aydır günde 2 - 3 öğün mama veriyorum doktorumun tavsiyesi ile ek besine başladık
ilk önce yukarıda arkadaşında anlattığı gibi elmayı cam rende de rendeleyip tülbentten suyunu çıkartıp kaşıkla vermeye çalıştım ama çok çok zorlandık oğlum kaşığı reddettşi ağzından çıkardı.
biberonla deniyim dedim lıkır lıkır içti.
kaşığa alışması gerekiyor yoksa çok zorlar katı gıdalarda...
elma suyunu 4 gün verdikten sonra diğer meyvelere geç dedi doktorum. armut, şeftali.... gibi.
bunları da 4 er gün verdikten sonra
meye pürelerine başla
ve sonra akşamüstü öğünü olarak kendi mayaladığın yoğurdu...
sonra sebze suları ve püreleri
sıralama bu şekilde benim doktoruma göre...

merhaba benim de 5 aylık bi bebeğim var süt yetersiz olduğu için 1 aydır günde 2 - 3 öğün mama veriyorum doktorumun tavsiyesi ile ek besine başladık
ilk önce yukarıda arkadaşında anlattığı gibi elmayı cam rende de rendeleyip tülbentten suyunu çıkartıp kaşıkla vermeye çalıştım ama çok çok zorlandık oğlum kaşığı reddettşi ağzından çıkardı.
biberonla deniyim dedim lıkır lıkır içti.
kaşığa alışması gerekiyor yoksa çok zorlar katı gıdalarda...
elma suyunu 4 gün verdikten sonra diğer meyvelere geç dedi doktorum. armut, şeftali.... gibi.
bunları da 4 er gün verdikten sonra
meye pürelerine başla
ve sonra akşamüstü öğünü olarak kendi mayaladığın yoğurdu...
sonra sebze suları ve püreleri
sıralama bu şekilde benim doktoruma göre...

bende yeni başladım ek gıdlara bizim doktor 15 gün meyve suyu sonra püre dedi.sizinki farklı demiş kafam karıştı.birde ne kadar içiyor bebişleriniz meyve suyu ve ne kadar yoğurt yiyorlar

bende yeni başladım ek gıdlara bizim doktor 15 gün meyve suyu sonra püre dedi.sizinki farklı demiş kafam karıştı.birde ne kadar içiyor bebişleriniz meyve suyu ve ne kadar yoğurt yiyorlar

kafan karışmasın hemen hemen aynı hesaba denk geliyo.
valla benimki 1 ay oldu daha alışamadı 6-7 kaşık meyve suyu anca alıyo o da zorla.
pürelere ise hiç alışamadı. ağzına elma posası gelince yüzünü ekşitip dışarı atıyor.
bu aralar yoğurda biraz biraz alışmaya başladı o da sıvı olduğu için heralde kolay yutuyor.
ben 1 bardak sütle yapıyorum.
3te birini bazen 4 te birini yiyebiliyor
az sanırım.
sevdiği tek şey anne sütü ama o da azaldı hiç doyurmuyor. zor valla çok zor.
umarım alışırlar zamanla iştahlanırlar.
:39:

kafan karışmasın hemen hemen aynı hesaba denk geliyo.
valla benimki 1 ay oldu daha alışamadı 6-7 kaşık meyve suyu anca alıyo o da zorla.
pürelere ise hiç alışamadı. ağzına elma posası gelince yüzünü ekşitip dışarı atıyor.
bu aralar yoğurda biraz biraz alışmaya başladı o da sıvı olduğu için heralde kolay yutuyor.
ben 1 bardak sütle yapıyorum.
3te birini bazen 4 te birini yiyebiliyor
az sanırım.
sevdiği tek şey anne sütü ama o da azaldı hiç doyurmuyor. zor valla çok zor.
umarım alışırlar zamanla iştahlanırlar.
:39:

valla her dönemin zorluğu farklı valla.süt seviyorsa devam sütü ver bence.benimki onuda sevmiyor.zorla içiriyoruz günlük devam sütü miktarı 500ml geçmiyor.40 ml meyve suyu 1 öğün kaşık maması(70 ml suya yapılmış ) ve 40 ml yoğurt yiyor. miktarları arttıramıyorum kusuyor.ne yapacağımı şaşırdım.bir ay böle devam etsin bakalım.kilo alımına göre düzenleyecğiz beslenmesini

Back