Eim, maa kartm ve kle gibi alan ben

Canım ya maaşını eksik söyleyip, biraz bir köşeye birikim yapsan.. Ya da işyerine durumunu anlat, asgarisini bankaya yatırıp kalanını elden versinler gibi bir formül üretin.. Bence biraz garantiye al kendini..Hem ailene hem eşine karşı..

arkadaşım bende calışıyorum maaş kartım bende eşim hiç sormaz paran nerde ne yaptın diye sen haklısın okadar sene calış kafa patlat sonra sefasını süreme heralde senin eşinde cimrilik var üç kuruşun hesabını soruyo zor böyle insanla yaşamak hayırlısı neyse o olsun canım dua et...

Canım seni yine üzgün gördüğüme çok üzüldüm..
Diğer sorunlarını az çok biliyorum aşılamayacak sorunlar değil diye düşünüyordum ama sanırım senin sabrın kalmamış artık , yaşadıkların yüzünden..
Maaş konusuna gelince , ben maaşımla evin ve kendi kartlarımın faturalarını yatırıyorum , kendi isteğimle ama eşim demedi bu konuda birşey..Çok şükür o da kazanıyor çünkü , o da kazandığını krediye , eve , kartlarına ödüyor..
Sanırım eşim başta senin eşin gibi yaklaşsaydı bana , yani kartını ver ben sana 5 sene baktım sende kazanmak zorundasın vs. şeklinde bende ters davranabilirdim. Çünkü çok yanlış bi yaklaşım tarzı bu. Burs dediğin senin okuman için verilen bir yardım , kredi için elinden almış olması çok yanlış. Hadi diyelim ki gerçekten çok zor durumda ve bunu yapmaya mecbur , en azından sana güzel ifade etseydi sanıyorum istemeden teklif ederdin maaş kartını , burs paranı..
Ki zaten borçlar için aile yadigarından bile vazgeçmişsin ne yazık ki.
Eşinin bu tutumunu değiştirmesi şart canım , tabi bu nasıl olacak inan bilmiyorum.

:1shok: Ne kadar sacma sapan bir dialogunuz var ya :1shok:

sen onun eşisin. yanı yanında yürüyen olmalısın. çocugu değilsin kiiii. ne demek harclık vermek ve hesap sormak

ailendende hayır yok ben sana söyleyim. ne demek öyle kuaföre gitmek yok bilmemneeee.
bence sen sakiın sakin plan yap. sorada kendini hazır hissedince eywallahhhh de yolları ayır.
kendi ayaklarının üstüne saglam bas ve ailenede ihtiyac duyma.
ama su an sabırlı ol. kararların saglam olsun.

şirineciğim senin yazılarının tamamını okudum kuzum sen esir kampındamısın nasıl bir evlilik bu ben 18 yıllık evli bir kişi olarak senin geleceğinin bu adamla pek parlak olmadığını sana söyleyebilirim erkek adam eşini seven sayan adam zevkle çalışır kazancınıda ailesiyle zevkle paylaşır biz böyle gördük böyle biliyoruz canım bu şartlarda çocuk yapma bir şekilde kendini garantiye al sonra düşünürsün ne yapmak istediğine karar verirsin ...

Canım benim anlayamadığım sürekli borç içinde zaten diyorsun ne yapıyor eşinde bu kadar borcu var bunu düşün önce...! Senden maaş kartını istemeside saçma ama bana göre 2 çift çalışıyorsa para ortaktır ve harcanan harcanır kalanda bankada bekler birikim yapılır.Eşine kızma derim onda olsun boş ver.

çok sinir bozucu bir durum,bu ne ya?
paragöz erkeklerden nefret ediyorum!
kusura bakmayın ama hiçbir kadın çalışıp eve bakmak zorunda değildir arkadaşlar. Dinimizde bile kadın evine çocuğuna bakmakla ,kocasının verdiği parayı idare etmekle sorumludur.erkek ise çalışıp karısına evine çocuklarına bakmakla yükümlüdür...
arkadaşım,
asla verme kartını. istediği kadar kıyameti koparsın,dövecek hali yok ya(eğer bunu yaparsa da yazıklar olsun zaten) "ben gerekli gördüğüm kadar veririm,o kadar" de çık işin içinden.
böyle terbiyesizlik mi olur.
boşan ya da boşanma diyemem..diyelim naptı etti aldı mı kartı? çalışmıyorum öyleyse de ve çalışma bir süre... elinden alınan para için mi çalışacaksın?

canım ben bütün konularını okudum bu da üstüne tuz biber ekti senin eşin iflah olamayacak sana da huzur olmayacak bence yapma etme yol yakınken iyi düşün

baban muhtemelen boşanmanı istemediği için blöf yapıyordur amma velakin illa çalışmayacaksın derse hem eşinden hem ailenden farklı bir şehre yaptır atamanı kendine yeni bir hayat kur zaten tayin yoluyla olacağı için puanım ona yetti dersin

kim ne derse desin evet para ortak harcanır ama kimse kimsenin elinden zorla parasını alamaz sakın ezdirme kendini

ha eğer bir süre daha deneyeyim diyorsan ne yap yap harcadım de bişi de bir kenara para koy elinde biraz paran olsun niye çok harcadın derse de alışıp kazanıyorum öğrenci gibi yaşayamam dersin bağırırsa çağırırsa da olduğu gibi karşılığını alsın

köle değil bireysin canım kocandan ailenden farklı onlara tabi olmayan bir birey

canım kesinlikle kartını vermek gibi bi hata yapma..hazır para,kaydirigubbakcemile üzerinde emeği yok savurur sağa sola beş kuruşsuz gün geçirirsin..boşver çalışma..çalışıp eşini iyice tembelliğe alıştırma tatlım..

ay tüm paranızı almıs yıllardır daha da alacak sizi calıstırmak ıcın paranız ıcın mı evlenmıs
evde oturun dıycem daha beter her yedıgınız lokmanız gözune batacak adamın, bılmem işe gırın bı kaç ay calısın bakalım devam edıyorsa artık bakarsınız basınızın caresıne zten gencsınız daha bosanınca kımse konusamaaz kımse bosansın ıstemez ama bısey de yapamazlar onu o kadar düşünmeyın

bır de belkı gecınemıyosunuz bunu kontrol ettınız mı bı bakın belkı sadece tutumu kötudur kocanızın

yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım aynı benim eşim 15 yılk evlliyim
hala borcu bitmedi ve ben bu adama 3 tanede çocuk doğurdum kendime çok kızıyorum.
bende aynı sizingibi yılarca düzelir diye bekledim ama yok insan yedisinde neyse yetmişindidi
o dur demişler çok doğru benimde bütün ihtiyaçlarımı ailem alır çocuklarımı okuturlar
dershane okul masraflarının hepsini ailem karşılır bu çok zor bir durum anlıyorum.sizin çocuğunuz yok sanırım bence boşanmak için ailenizi ikna etmeye çalışın
tabi başta ailenlenizle mutlaka sorunlar olacaktır ama zamanla hepsi yoluna girer.
büyle bir adamla ömör geçmez sizi korkutmak istemem ama durum onu güsteriyor.

canım merhaba bende evlendikten 3 ay sonra çalışmaya başladım bekarken aldığım maaştan babam 1 lira dahi görmemiştir kesinliklede istemezdi zaten evlilik paylaşmaktır herşeyiyle elbetteki sende maaşını alıp kenara atmıcaksın bizde öyle yapmıyoruz ne lazımsa kira elektirik su birleştirip ödüyoruz bazen cebimde 5 kuruş kalmıyo ama evime gittiği için bilakis memnun oluyorum kadınlar farklıdır hepimizin kenarında 3-5 kuruş mutlaka saklımız vardır ama onu bile evimizin kötü günü için saklarız fakat eşinin tavrı çok yanlış ne demek zorla almak eşinin amacı bence senin ekonomik özgürlüğünü elinden almak eşinin huyunu en iyi bilen sensindir canım damarına göre şerbet vericeksin yada 3 harcadıysan bişeyler daha ekleyip 5 harcadım deyip kenara atıcaksın

Durumunuz zor gerçekten. Eşiniz baya geçimsiz sanırım. Sana tavsiyem, maaş elden veriliyor demen....Maaş kartınıda bir şekilde saklıcaksın....
Boşan diyemem tabi. Ailende kendince haklı. Kaçmış olman ve üstüne boşanmayı düşünmen onları çok üzüyordur...

şirinecim naptın takip edemedim burayı... meselenizi aranızda birkez daha konustunuz mu?yoksa kararını ne yönde verdin?

canım bu ne ya, bu adam senin hayatını kabusa çevirmiş resmen.
ama bazı arkadaşların dediği gibi sen baştan tavrını koymamışsın ve çok tavizler vermişsin. ailenin rızası olmadan evlendiğin için bu gemiyi yürütmek adına yapmışsın bütün bunları ama bu adam artık iyice azıtmış, yüz vermişsin astar ister olmuş resmen.
tamam evlisiniz, eşin kadar sen de evinin sorumluluğunu üstlenirsin. o kadar da vurdumduymaz değilsindir. yani evin ihtiyaçları ve borçlar varken sen gidip de aldığın parayı har vurup harman savuracak değilsin, gezip tozup gereksiz yere para harcayacak da değilsin. ha istesen yaparsın da sonuçta o para senin emeğinin karşılığı ama önce evimin ihtiyaçları dersin ve eşine gerektiği kadarını verirsin ama asla banka kartını veya paranın tamamını değil. sen küçük bir çocuk gibi harçlık alacak yaşı geçmişsin. öyle olacaksa zaten evlenmezdin. ailen sana çalışmasan da o harçlığı fazlasıyla veriyormuş zaten. evliyken bile birçok ihtiyacını karşılamışlar hala kocan ben sana baktım şimdi sıra sende deme terbiyesizliğinde nasıl bulunabiliyor anlayamadım. evlenirken senin daha bir öğrenci olduğunu para kazanmadığını bilmiyormuydu. o zaman baştan çalışan parası pulu olan biriyle evlenseymiş. zihniyete bak ya.
hem bu ne borcu böyle bir türlü bitmiyor. sana söylemiyormu. evle ilgili bir borçmu yoksa kendi yaptığı borçmu?
bence kart mart verme sen bu adama, ne yapabilir ki bağırır çağırır susar. daha da ileri giderse sen de ona göre tedbirini alırsın. gerekirse de boşanırsın ya. bak sağlığın elden gidiyor bu adam yüzünden değermi hiç. daha çok gençsin, yolun başındasın. yapmışsın bir hata ama hatanın neresinden dönersen kardır. bakma sen ailenin şart şurt koştuğuna zamanla düzelir onlarda. şu ankinden çok daha huzur içinde olursun ve karşına çok daha iyi insanlar çıkar. ama eşimi seviyorum asla boşanmam dersen ya bu adamı yola getir yada ömür boyu bu şekilde yaşamaya razı ol.

bu boyle surmez
tabı ewlılıklte ortaktır maasınızı alır 2 tarafta masaya koyar toplamdan gereken ıhtıyaclar çıkartılar kıra elektırık su mutfak gıbı
daha sonra kalnı su kadarını bırıktırelım bu sna harclık buda bana harclık seklınde olmalı derım

bunun boyle olacagını anlat
esınde sunu kullanacaktır saan senı ben okuttum paranda hakkım var dıye dusunuyor

Canım sayfaların çoğunluğunu okudum ama okuyamadım yerler de kaldı. Bak ben de senin yaşında sayılırım. Ve bence işin ucunda korku var. Korkuyoruz. Yeterince cesur değiliz. Bizim bir komşumuzda aynı durumdaydı. Sonra eşi kendini aldattı böylece evi terketti. Adam yalvar yakar geri döndürdü, maaş kartını verdi, hatta kendi kartını bile verdi. Allah bunu sana göstermesin (yani aldatılmayı)

Ama korkma... Kadın yine dayandı baktı olmuyor boşandı. Ama annemle konuşurken ne diyordu biliyor msun? "Hep zannettim ki o bağırıp, çağırınca bişi oluyor, beni dövecek sandım. Ama sonra anladım ki arkamda ailem var. Bana elini kolunu kaldıramaz. Şimdiki aklım olsa bağırsa da çağırsa da kartımı vermezdim. Umrum da duymazdı." Boşayacaksan da kapı açık" derdim. diyor. Ve zannettim ki ailem annem babam ayrı eve çıksam kendi başıma yaşasam beni desteklemez karşı çıkar. Hiç de bişe olmazdı. Ayrı eve çıksam anne baba bu. Bir gün iki gün kızar darılır, karşımda dururdu ama alşırdı." Diyor.

Sen de korkma cesur ol. Boyun eğme. Her karanlığın sonu aydınlık. İnşallah sen de bu zor günleri ya bu adamla ya da bu adamsız atlatırsın. Ama korkma. Bil ki korkarsan daha çok üstüne gelirler. Herkes. Bak köpek bile korktuğunu anlayınca üstüne gidiyor insanın. Sen cesur olursan kimse sana bişey yapamaz.:1closedeyes:Çok üzgünüm çoookbuyrunnnnnnnnn

en kızdıgım şey kadınların maaş kartını kocalarına vermesi.
birde bana göre çalışan kadınların kocası tembel oluyor genelde nasılsa o çalışıyor diye.kadınlar neden bu kadar saf davranıyor anlamıyorum yaaa..

çok üzüldüm ama eşiniz sizi eşi olarak görmüyor malesef:1no2: ona göre siz ayaklı bankamatik buna boyun eğmeyin sizi umursamadığı çok açık boşan diyemeyeceğim karar senin aslında ailen sana destek olsa belki bunlar olmazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…