canım bu ne ya, bu adam senin hayatını kabusa çevirmiş resmen.
ama bazı arkadaşların dediği gibi sen baştan tavrını koymamışsın ve çok tavizler vermişsin. ailenin rızası olmadan evlendiğin için bu gemiyi yürütmek adına yapmışsın bütün bunları ama bu adam artık iyice azıtmış, yüz vermişsin astar ister olmuş resmen.
tamam evlisiniz, eşin kadar sen de evinin sorumluluğunu üstlenirsin. o kadar da vurdumduymaz değilsindir. yani evin ihtiyaçları ve borçlar varken sen gidip de aldığın parayı har vurup harman savuracak değilsin, gezip tozup gereksiz yere para harcayacak da değilsin. ha istesen yaparsın da sonuçta o para senin emeğinin karşılığı ama önce evimin ihtiyaçları dersin ve eşine gerektiği kadarını verirsin ama asla banka kartını veya paranın tamamını değil. sen küçük bir çocuk gibi harçlık alacak yaşı geçmişsin. öyle olacaksa zaten evlenmezdin. ailen sana çalışmasan da o harçlığı fazlasıyla veriyormuş zaten. evliyken bile birçok ihtiyacını karşılamışlar hala kocan ben sana baktım şimdi sıra sende deme terbiyesizliğinde nasıl bulunabiliyor anlayamadım. evlenirken senin daha bir öğrenci olduğunu para kazanmadığını bilmiyormuydu. o zaman baştan çalışan parası pulu olan biriyle evlenseymiş. zihniyete bak ya.
hem bu ne borcu böyle bir türlü bitmiyor. sana söylemiyormu. evle ilgili bir borçmu yoksa kendi yaptığı borçmu?
bence kart mart verme sen bu adama, ne yapabilir ki bağırır çağırır susar. daha da ileri giderse sen de ona göre tedbirini alırsın. gerekirse de boşanırsın ya. bak sağlığın elden gidiyor bu adam yüzünden değermi hiç. daha çok gençsin, yolun başındasın. yapmışsın bir hata ama hatanın neresinden dönersen kardır. bakma sen ailenin şart şurt koştuğuna zamanla düzelir onlarda. şu ankinden çok daha huzur içinde olursun ve karşına çok daha iyi insanlar çıkar. ama eşimi seviyorum asla boşanmam dersen ya bu adamı yola getir yada ömür boyu bu şekilde yaşamaya razı ol.