Eim, maa kartm ve kle gibi alan ben

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
:oklava:Merhaba arkadaşlar çok kez bu köşeye yazdım evliliğimdeki problemlerimi.eşimin net bağımlısı olduğu dönemlerdeki sıkıntılarım gerek kayınvalidemle olanlar.hep sabrettim sineye çektim.kaçarak evlendiğim için aman ailem laf söylemesin aman okulum bitsin diye gün saydım durdum…18 yaşımdan beri ettiğimi buldum ailein rızasını almadan evlendiğim için çekiyorum diyorum..eşim benden 10 yaş büyük ama memuriyete başladı başlayalı borçtan yakasını kurtarmamış tabi evlenmeden bana bileziklerinin verirsin bozar kaparız demişti benden eşimden önemli mi dedim verdim ..ya babamın aldığı dogum gunu hedıyesı kunyeme kadar ;babannemin aman yavrum bunu bozma ben ölür kalırım hatıra olsun dediği bileziği bile bana sormanda aldı bozdurdu.canı sağolsun borçları kapansın dedim ama;olacak gibi değil.her zaman borcunu benım uzerıme atmakla yetındı eve aldıgı bana aldıgı pantolondur vs dır basıma kaktı durdu..aılem aman bırsey demesın dıye mezunuıyet kıyafetıme kadar aldılar 2 sene esım sark gorevınde ıken aılemle kaldım harclıklarımı tum gıderlerımı aılem verdi.ailem kendi evıne alısverıs yapmaz erzak alısverısını yapar getırır cogu zaman asla benı harclıksız gondermez..
Şimdiki konu okul bıtıyor .ayın 15 ınde calısmaya baslayacagım ama esım sımdıden maas kartımı almayı kafasına koymus.Burs kartım bile eşimde maalesef..yanı yatan uc kurusluk burs kartımı bıle sahıplenmıs ..ver dıyorum kıyamet kopuyor kendıme gore ıhtıyaclarım oluyor bı kac bısey alırım dıyorum odaklamıs kendını ben onunlka kredı kartı yatırıcam dıyor ısın ıcınden cıkıyor alıstırmısım hep benım hatam bagırıyor kavga edıyor aman dıyorum susuyorum.tamam okula gıderken harclık verıyor ama eve dondugumdede tek tek hesap soruyor her kurusun..bence bunca yıl okudum dıyorum calısmaya baslayacagıma sevınemıyorum bıle dıyorum.olur yemege cıkarım vs ıste ıken para lazım olur alma maas kartımı elektrık su kıraya yardım edeyım dıyorum.neymıs o bes yıldan berı calsııp bana bakıyormus o salakmıymıs ozaman .ya dıyorum sen erkeksın eve bakmakla yukumlusun bak yardım edıyorum edecegım ama ben kole gıbı calısayım sen maaasımın hepsını cek ben ac kalayım olmaz boyle sey dıyorum ..kavga kıyamet..
Hadi ayrılayım dıyorum baslıyorum dusunmeye ..babamın aılesı halam vs bosandıgımda burnumdan getırırler ..bosanmıs ınsana baksa gozle bakarlarmıs vs vs babam ben bısanıcam dedıgım an tamam bosan ama sartlarım kuafor yok gıyınmek yok dısarı bızsız cıkmak yok çalışmak hiç yok demeye baslıyor.napıcagımı sasırdım.anneme actım konuyu dedım ben ayrılacagım .babam peki benı ıse gonderırmı dıyorum e orda esın olacak sana rahat vermez yanı baban calıstırmaz demeye getırıyor.
Ben bunca yıl okudum gecelerı uyumadım cogu zaman bır yandan evle ugrastım bır yandan esım yoktu sark gorevınde ıdı aılemle kaldım bınbır ezıyet cektım .köle gıbı calısmak parasız pulsuz kalıp ama adı calısıyor olsun dıye mı..
Maalesef kıyametlerı koparacak ayrılalım bosan vs neler sayıcak ya ben mı abartıyorum yoksa calısan bayan arkadaslar sızlerde maasınızı hepsını esınıze mı verıyorsunuz..bu muydu yanı bunca yıl okumanın karsılıgı.

ya insanın hiç mi gülmez yüzü ailme melek gibi insanlar ama iş boşnamya gelince tamam iyi ama deseler de işten cıkarıcaklar bır kere..calıstırmazlarda e okudum o kadar.yanı temel haklarımla su hayatta yasamak ıcın ya bu ezıyete katlanıp köle gıbı calısacagım ya bosanıp halamın aklıyla hareket eden bababama baskılarına katlanacagım....

olurmu öyle şey canım
evlenirken sanamı güvendide evlendi
tamam yardım edersin
ama sanada lazım olan şeyler vardır
ayrıca insan parasız hiçbişey yapamıyor
tuvalete gitmek bile parayla
cebinde olur maaş kartın
hem evine harcarsın hem kendine
eşin dahi olsa bu kimseyi ilgilendirmez
ama gönlün olur verirsin ona bişey diyemem
ama hiç bir konuda zorla güzellik olmaz

cnmmm sorun sadece maaş, para ise hiç sorun etme..onca tanıdıgım kişi var eşlerinde maaş kartıı,hoş bi durum değil,sonucta sen gidip çeksen maaşını eşine verirsin zaten..neysee varsın onda olsun kart, bunun için boşanmayı düşünme canım, kafana taktıgına degmez..zamanla düzelir inş...

ya insanın hiç mi gülmez yüzü ailme melek gibi insanlar ama iş boşnamya gelince tamam iyi ama deseler de işten cıkarıcaklar bır kere..calıstırmazlarda e okudum o kadar.yanı temel haklarımla su hayatta yasamak ıcın ya bu ezıyete katlanıp köle gıbı calısacagım ya bosanıp halamın aklıyla hareket eden bababama baskılarına katlanacagım....

boşan demiyorum ama
eğer olursa ayrı eve çık canım

Afedersiniz biraz yüzsüzmüş eşiniz çok afedersiniz yine de
kendi maaşı ne kadar ki birde sizin burs paranıza vs göz dikiyor
olan olmuş yaptığınız hataları şimdi gündeme getirmek elbette ki bize düşmez ama ne bilim eşinizde eğer sizi bu derece mutsuz huzursuz ediyor ise değmezmiş...
neden ondan harçlık alasınız ki o zaman siz içinden kendiniz alın gerisini ona verin çok ihtiyaç var ise hem bu ne borcu ki böyle kaç senedir o kadar bozulan altınlara paralara rağmen bitmemiş

Son düzenleyen: Moderatör:
Size güvenip de mi evlenmiş eşiniz? :delphin:
Kendi paranız elinizden alınıyorsa bekar yaşardınız daha iyi.kötükedihüso
Eşinizi fazla şımartmışsınız.Şimdi işin içinden çıkamıyorsunuz.

boşan demiyorum ama
eğer olursa ayrı eve çık canım

ah ailem rıza göstermez yoksa ıyı kotu tutarım maasımla bır ev ..ben yardım etmeyeyyım demıyorum tabıkı vereyım ev kırası vs ama esım butun maasımı ceker sonra okul oğrencısıne verır gıbı harclıkla benı ıse gonderır eve gelırım nıye bugun bılmem nerde yemek yedın 3 mılyon degılde 5 e yemek yedın dıye hesap sorar ustune.ustume basıma almak ıstesem kıyamet koparır ..cok huzursuzum yaa o kadar bıktım ki..sevgıden saygıdan yoksun bırıne köle olmak sınır edıyor benıbenneyaptımki

vermeyin kartınızı istediği kadar koparsın kıyameti cehennemin dibi ne bu be :mymeka:

Size güvenip de mi evlenmiş eşiniz? :delphin:
Kendi paranız elinizden alınıyorsa bekar yaşardınız daha iyi.kötükedihüso
Eşinizi fazla şımartmışsınız.Şimdi işin içinden çıkamıyorsunuz.

malesef bunu soyluyorum yani ben calısmayadabılırım sen eve bakmakla yukumlusun dıyorum o salakmıymıs ozaman bes yıldır bana bakıyormus sımdı sıra bendeymıs..ben sabah tan aksama kadar calısıyorum eve bakıyorum.sende bakacaksın dıyor ve ben artık nefret ettım evlılıkten

Tabiki evin geçimini her iki tarafta yapacak. Ama eşiniz elinizden zorla kartı alıp zorbalık yapıyorsa bu yanlış olur. Sizinde kendinize göre ihtiyaçlarınız var.
Allah kolaylık versin size ama nereye kadar tahammül göstereceksiniz. Bence iyice düşünün taşının.

malesef bunu soyluyorum yani ben calısmayadabılırım sen eve bakmakla yukumlusun dıyorum o salakmıymıs ozaman bes yıldır bana bakıyormus sımdı sıra bendeymıs..ben sabah tan aksama kadar calısıyorum eve bakıyorum.sende bakacaksın dıyor ve ben artık nefret ettım evlılıkten

Hayatımda ilk kez böyle bir erkek gördüm duydum diyebilirim
beraber evimizi geçindirelim demek ayrı sen eve bakacaksın demek ayrı benneyaptımki

birliktelikte sen ve ben varsa,eger biz kavramı yoksa zaten o evlilik sarsılmak durumundadır..ama nediyim canım sabret biras umarım çocugun yoktur yoksa eger düşünme uzun bi süre..

Tabiki evin geçimini her iki tarafta yapacak. Ama eşiniz elinizden zorla kartı alıp zorbalık yapıyorsa bu yanlış olur. Sizinde kendinize göre ihtiyaçlarınız var.
Allah kolaylık versin size ama nereye kadar tahammül göstereceksiniz. Bence iyice düşünün taşının.

yani ben istiyorum ki tamam çalışayım örneğin bir hitiyacımö var kıyafet kuafor vs bunları kendım maasımla karsılayım.esımden gıdıp para ıstemeyeyım veya yemege gıttım calsıırken a benım cebımde 5-10 mılyon var ben gelemem mı dıyeyım yani.tamam yardım edeyım dıyorum 500mılyon ayda vereyım elıne tamam ama dokunmasın bana o ıstıyorkı hepsını alayım ben sana harclık vereyım..ozaman calısmam daha ıyı

ailende anlayışsız heralde
neden göz yumuyorlar
ayrıca SEN BıR BıREYSıN KENDı KARARLARINI KENDıN VEREBıLıRSıN

Allahım umarım değişmez ama benim erkek arkadasım şimdiden ilerde çalışırsan eğer istersen tabi senin parana dokunulmayacak gerekmedikçe sadece sana ait olsun o benim kazancımlada ev geçindiririz inşallah diyor yani ne bilim garipmiş bu adam

okurken daral geldi bana..yaşadığınızı düşünmek bile istemiyorum..
afkursun dursun köpek..
sen çalış arkadaşım verme kartını filanda.akıllı davran.ezik bir kadın gibi davranıp tüm haklarını o kocan olacak adama verme..
sonrada boşan..ailen ne derse desin sen bir bireysin..kendi kararlarını verirsin..

Back