• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyette ücret karmaşası

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Ehliyet için başvuranlar sağlık raporunu artık aile hekimlerinden alabilecek.
Ancak raporda olması gereken tetkiklerin çoğu 'Aile Sağlığı Merkezleri'nde yapılamıyor. Aile hekimleri, devlet hastanesine sevk edebiliyor ancak burada da ilginç bir durum var. Sağlık raporu, özel hastanede 60, devlet hastanesinde 200 liraya mal oluyor.
ehliyet.jpg

Sürücü ehliyeti alabilmek için gerekli sağlık raporu artık aile hekimlerinden alınabiliyor. Ancak 'Aile Sağlığı Merkezleri'nde istenen testlerin çoğu yapılamıyor. Yönetmeliğe göre aile hekimleri kişinin zekasını ölçmesi hatta psikiyatrik durumunu değerlendirmesi gerekiyor. Uyku apnesi, gece körlüğü, duyu kaybı ve epilepsi de sağlık raporu için ölçülmesi gereken rahatsızlıklar arasında.
Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, muayene bulgularıyla anlaşılamayacak durumlarda, kişinin doldurduğu beyan formunun geçerli olduğunu belirtiyor.

Ehliyet için sağlık raporunda dikkat çeken diğer konu da ücret karmaşası. Rapor, Aile Sağlığı Merkezleri'nde ücretsiz veriliyor. Özel hastanelerde ücret 60 liradan başlıyor. Devlet hastaneleri ise özel hastanelerden daha pahalı, 200 lira.

Yönetmelik 1 Ocak'tan bu yana uygulanıyor. Aile hekimleri uygulamanın yürüyebilmesi için yönetmelikte değişiklik bekliyor. (NTV)

Ücretsiz falan değildi daha bir kaç ay önce özelde 50 lira verdim ben sağlık raporuna. Devlete gittim 250 300 lira olur dediler. Saçmalık gerçekten.

E 10 sene kadar önce ehliyetimi alırken sağlık raporumu aile hekiminden almıştım. Hatta yanımda gözünde lens olan bir arkadaşım vardı doktor lensi farketmedi bile ehliyete yazılmadı bu.

Bıktım vallaha bu icatlardan, 2011 yılında aldım, o zaman sürücü kursu kendi yerinden alınacak diye kural belirliyordu. 50 lira verdiydim. Hala yeni gibi duruyor ehliyetim, miss gibi. O kadar kontrol, sınavlardan geç sonra yenilenecek tekrar para bayil!! Vallaha cildiracagim :KK11:

Kıçıma aldığım bir karış dona bile +kdv ödediğim şu zamanda hiçbir vergi ve alınan ödenek şaşırtmıyor beni.. boğazlarında kalsın ne diyim..

Ehliyet için başvuranlar sağlık raporunu artık aile hekimlerinden alabilecek.
Ancak raporda olması gereken tetkiklerin çoğu 'Aile Sağlığı Merkezleri'nde yapılamıyor. Aile hekimleri, devlet hastanesine sevk edebiliyor ancak burada da ilginç bir durum var. Sağlık raporu, özel hastanede 60, devlet hastanesinde 200 liraya mal oluyor.
Eki Görüntüle 1768463
Sürücü ehliyeti alabilmek için gerekli sağlık raporu artık aile hekimlerinden alınabiliyor. Ancak 'Aile Sağlığı Merkezleri'nde istenen testlerin çoğu yapılamıyor. Yönetmeliğe göre aile hekimleri kişinin zekasını ölçmesi hatta psikiyatrik durumunu değerlendirmesi gerekiyor. Uyku apnesi, gece körlüğü, duyu kaybı ve epilepsi de sağlık raporu için ölçülmesi gereken rahatsızlıklar arasında.
Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, muayene bulgularıyla anlaşılamayacak durumlarda, kişinin doldurduğu beyan formunun geçerli olduğunu belirtiyor.

Ehliyet için sağlık raporunda dikkat çeken diğer konu da ücret karmaşası. Rapor, Aile Sağlığı Merkezleri'nde ücretsiz veriliyor. Özel hastanelerde ücret 60 liradan başlıyor. Devlet hastaneleri ise özel hastanelerden daha pahalı, 200 lira.

Yönetmelik 1 Ocak'tan bu yana uygulanıyor. Aile hekimleri uygulamanın yürüyebilmesi için yönetmelikte değişiklik bekliyor. (NTV)
cok degil henuz mart ayindq ehliyet aldim aile hekimliginden dakikalar icinde hic bir ucret odemeksizin ne yapildi hic lens kullaniyorum dedim ne muayne ne birsey bence kapsamli bir muayne olmasi oldukca iyi olmus

12 aralikta teorik 16 ocakta direksiyonu kazandim ama hala gidip kurstan sertifikami almadim ? Tekrar saglik raporu falan gerekicekmi ? Gecen zaten hesapladim sadece 530 tl trafik vergilere falan gidiyor.
Kursa da 600 odicektik 300 kalmiş 830 tl...
Bize vurmuyor degilmi ben kazandm cnku

Back