Anket ehliyetimiz var mı? aktif bir şekilde kullanıyor muyuz?

ehliyetiniz var mı? Trafik de aktif misiniz?

• diğer....

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    62

er_ca

6-11-2012
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2008
6.205
59
158
39
benim trafik fobim var. annemin zoruyla ehliyet aldım(5 yıl oluyor). şimdi eşimin teşfiğiyle araç kullanıyorum arada bir...

ehliyetiniz var mı? süprizzzzz

araç kullanıyor musunuz?

trafikte en çok zorlandığınız şey nedir?
:içelim:

Ben yaklaşık iki senedir aktif olarak trafiğe çıkıyorum.
Çok da seviyorum araba kullanmayı, bir hafta kullanmasam aklım kalıyor. hihoyyyt
Ama tabii ki trafikte sorun çok.
Birincisi otobüs ve taksiler.
İkincisi amaçlarının ne olduğunu anlayamadığım bazı araç sürücüleri ve yayalar.
Tabii İstanbul'da olmamızın etkisi büyük.
Çok kalabalık olduğu içi sorun da çok çıkıyor.
Yalnız ehliyeti olan herkese tavsiyem, kaza tutanağının nasıl doldurulması gerektiğini çok iyi öğrenin. Araçların fotoğrafını çekmeyi de sakın unutmayın.
Ben dersimi aldım, size de ibret olayım bari. olumunekankayizsmile

haklısınız. başımıza birşey geldiğinde paniklemeden önce üzerimize düşeni yapmalıyız.
kaza tutanağı ve fotoğraflamak çok önemli...

ben henüz tek başıma çıkmadım.. güvenemiyorum kendime.eyvahedigeldismile

Aslında cesaretini bir toplasan daha direksiyondan kalkmazsın belki de benim gibi.
Ben çalışırken işe arabayla gidiyordum geçen sene. Sabah olsa da araba kullansam, akşam olsa da araba kullansam diye iple çekerdim. Hala daha öyleyim. Bir sebep olsa diye bakıyorum.
Bir de arabamız minicik. Oyuncak gibi. Belki de ondan bu kadar hoşuma gidiyor. kaydirigubbakcemile2

Bulunduğun yer de müsait sanırım, trafiğe daha rahat çıkabilirsin ıstanbul'a göre.
ılk önce bildiğin kısa mesafeli yolları kullan mesela. Özellikle gece ya da sabahın ilk saatlerinde. Eşim beni öyle çalıştırmıştı.
Sonra artık tek başınasın dedi. ılk seferlerde ben de çok heyecanlandım ama dediğim gibi çok çabuk atlatırsın Allah'ın izniyle.

10 yıllık ehliyetim var ....
8 aydır araba kullanmıyorum ...
ve artık bu benim fobim ,ve kesinlikle kullanmayı da düşünemiyorum...
şehir magandaları yüzünden kızım ve ben ölümden döndük olay esnasındaki ,
kıızmın o cümlesinden sonra( anne çok korkuyorum ) artık araba kullanamıyor,
hatta bindiğim yakınlarımın arabasında dahi geriliyor, panik ve ürkek kalıyorum ...
bende psikolojik bir sorun yarattığı aşikar ..

Çok geçmiş olsun..
Nispeten anlayabiliyorum sizi.
Ben de geçen ay önüme çıkan bir araba yüzünden bir kaza yaşadım ve çok sevmeme rağmen nefret ettim arabamdan. Kesinlikle kullanmak istemedim. Direksiyona geçtiğimde özür dilerim ama istifra etmek geliyordu içimden. Kaza yaptığım yeri de kesinlikle görmek istemiyordum.
Ama eşim hep derdi kaza yapar da ara verirsen bir daha kullanamazsın diye. O yüzden hiç bıraktırmadı bana araba kullanmayı. Şimdi geçti o hislerim. ınşallah en yakın zamanda sizin de probleminiz çözülür.

evet bulunduğum yer müsait. birde sabahın 4 ünde falan kullanıyoruz:) yani pratik yapıyoruz. arabayı sıkça stop ettiriyorum.:) henüz kıvıramadım bu işi..
inşallah bende sizin gibi özgüvenli bir şekilde kullanırım.

çok geçmiş olsun.
yaşadığınız travma çok ağır. mutlaka bir uzman yardımı almalısınız.
ben çok uzun yıllar yardım aldım. babamı trafik kazasında kaybettim. bu yüzden otomobile binmek bile istemiyordum. hep büyük araç isterdim. hala beyaz araç görmeye
pek tahammülüm yok. direksiyona geçince sinirleniyorum. ama bu fobiyi yenmem gerek. 19 yıl oldu.

8 senedir ehliyetim var, her gün araba kullanıyorum.
Trafikte zorlandıgım bir durum yok cok sükür, kazasız belasız bir 8 sene devirdim

ehliyetimi aldıktan sonra araba olmadığı için bir kaç sene kullanmadım, sonra araba alınca özel hocayla çok rahat çıktım ama ilk kendi başıma çıkmamda bir araca arkadan vurunca bende korku başladı bir de trafikte saçma sapan araba kullananlar yüzünden iyice panikliyorum. Bu yaz eşimle tekrar pratik yapıcaz bakalım korkumu üstümden atmaya çalışıcam.

7 yıllık şöforum ama hala zorlandığım bişey var o da iki arabaanın arasına sığmak yani park etme sorunum var özelliklede dar yerlereeeee:roflol:

4 yıldır ehliyetim var araba kullanmayı seviorm ama şuan kullanmıorm inş. kendi arabamı aldığımda trafikte aktif olacağım yeniden.

Ehliyetimi alalı 1 ay oldu,3 kere yalnız başıma trafiğe çıktım.Yanımda eşim olmadığı zaman daha rahat araba kullandığımı hissediyorum.O çok karışıyor herşeye.Ama çok sevdim araba kullanmayı.Biraz da deli cesareti var bende.

ehliyetim var, araba kullanmayı çok seviyorum.

gecmişte yaşadığın bişeyden dolayı korkun varsa ve fobi boyutundaysa tabi bişey diyemem de, böyle deilse bırak derdin tasan bu kadar basit bişe olsun şekerim

Evet ehliyetim var 6 senedirde aktif olarak araba kullanyorum.Çoook iyi bir sürücüyüm
Zorlandığım hiç bir şeyde yok şükürler olsun dere tepe düz yokuş yağmur çamur kar hiç bir şeyden zorlanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…