Ehliyeti Alınca Hemen Trafiğe Çıktımız Mı?

bravo.peki başlarda sadece ev-iş şeklinde mi gidip geldiniz. Yani önce belli bir yolda daha sonra farklı yerlere mi gittiniz. Ben henüz tek başıma çıkamıyorum belli bir güzergahta gelip gidiyorum o nedenle sordum.

Darısı başıma valla.Cüzdanda kimlik niyetine duruyor ehliyet.

Ehliyetimi bir persembe gunuydu aldim,esim de cuma aldi. Cumartesi sabahi 7 saatlik sehirlerarasi yolculuga çıktık manuel arabayla:) tabii bayram trafigi sebebiyle 18 saat sürdü yol o ayri konu.

Benim sıkıntım kendine güvensizlikten ziyade, diğer sürücülere güvenmeyişim.Yani biz arabayla giderken azıcık hız yapalım yada bi araç biraz yaklaşsın içimden bişeyler kopuyor korkuyorum yandan arkadan bi tır üstümüze çıkacak falan diye..Hadi bunu terapistimle hallederim diyelim.
Ben araba sürmeye çok meraklıyım çocukken deli gibi araba oynardım şu yaşıma geldim hala rüyalarımda araba kullanıyorum yani özel merakım var azimliyim.Merak ettiğim hemen 3-5 pratikten sonra çıkılıyor mu mümkün mü yani..
Bizim araba otomatik değil malesef..Okuduklarıma bakarak ben de 5 saatlik bir dersin ardından pratiklere başlarım diye düşünüyorum sonrakileri eşimle sürsem alışırım sanırım.Görüyoruz yapanlar var..
Ankarada yaşıyorum bu da endişe sebebim park yeri trafik sorun burda bilenler bilir..

Ha bir de bugün iki kaldır durdur çalıştım eşim yanımdayken ve bayağı unutmuşum 2004'te gittim en son direksiyon kursuna :S Bi de bizim araba sıfır o da ayrı mesele kaza yapınca :)

bende ders almak istiyorum.
ehliyetimi aldığım zaman sevgili kocam arabasına zarar vereceğimi düşünüp bana az vermişti arabayı bir kere de cay içiyordu arabada üzerime döktürtme demişti. bende zınkkk diye panikle frene asıldım ve cay üzerine döküldü. o günden beri araç kulanmam.

şimdi de araba kullansan yollard arada ben dinlenirim diyo. haklı aslında da bende inada bağladım.
bu sene bir iki kere arabaya ihtiyaç duydum bindim içine ama yapamadım. minibuse bindim. bi kere de tanıdığımız var ondan rica ettim gittik. ama bu canımı sıkmaya başladı. bir an önce ders almam lazım gibi geliyor. eşcigimle bi iki çıktık. bende paslanmışım...

bravo.peki başlarda sadece ev-iş şeklinde mi gidip geldiniz. Yani önce belli bir yolda daha sonra farklı yerlere mi gittiniz. Ben henüz tek başıma çıkamıyorum belli bir güzergahta gelip gidiyorum o nedenle sordum.
Benim avantajim ilcede yasiyorum cok fazla trafik yok birde ufak yer oldugu icin heryer cok yakin :) isyerim 10 dakikalik mesafede. Aksamlari cikip 2 kere is yerimin guzergahinda suruyorduk. 2 kere gidip geliyordum yolu ezberledim artik. Ilk zamanlar sadece ise gidip geldim ama simdi her yere gidiyorum dar sokaklara bile giriyorim artik.

Ehliyeti almadan bikaç hafta önce yola çıkmıştım.

Araban var mi bilmiyorum ama mutlaka araba al arabayi alinca kapida yatmasi cok garip oluyor ve biri hadi deyince ders bile almadan cikabiliyorsun bende oyle oldu araba geldi annem aradi ne yapiyosun dedi araba kapida ben evde catliyoruz dedim hadi hazirlan carsida islerim var beni götür dedi yapabilirmiyimki dedim yaparsin dedi ciktik cikis o cikisyillardir trafikteyim

Araba var evet ve eşimin işyeri çok yakında taksiyle bile gider ayrıca nöbeti falan olduğunda otoparkta duruyor yani aslında araba bana lazım büyükşehirde ordan oraya gitmesi daha zor oluyor.Zoruma gidiyor yani arabanın öylece durup da işimi görmemesi...

2012de ehliyeti aldım 2014 sonunda trafiğe çıktım.
bana kalsa genede çıkamazdım ancak işe giderken kızımı kreşe bırakıp almak çok zor oluyordu özellikle yağmurlu soğuk havalarda, bu sebeple araba almaya karar verdim 1 ay içinde aldım 1 hafta eşimle pratik yaptım ertesi hafta kendim gidip gelmeye başladım manuel vites aracımla. hemde istanbulda fatih kasımpaşa arasında unkapanı trafiğinde..
ilk zamanlar arabadan inince dayak yemiş gibi olur kollarım bacaklarım popo kaslarım bile ağrırdı kasılmaktan :))
pratik yapmak lazım bolca. allah kaza bela vermesin..

Şu planı belirledim kendime:
__Bu haftaiçi 5 ders direksiyon almak..
__Derslerden sonra arabayla çıkıldığında eşimleysek sürücü koltuğuna geçmek..
__Sonrasında tek başına çıkmak...

O değil de tek cesaret etmek mesele yani biri varken daha kolay ama tek sıkıntı gibi :S

Ehliyetimi aldim direkt yanimda enistemle ciktim.uzun bir sure boyle oldu, surekli yanimda bilen birileriyle ciktim.en sonunda kendi arabami alip tek basima cikmam gerektigi an anladim ki yanimda bilen biriyle cikmalarim bic bir ise yaramamis.kendi basina ogrendim diyebilirim.cunku yaninda bilen varken ister istemez ona guveniyorsun.

2009da ehliyetimi aldım hala çıkmadım trafiğe =) ama imkansızlıktan, araba olmayışından...kısmetse bu sene araba alacağız, ben de birkaç dersten sonra trafiğe çıkacağım. Çok hevesliyim şimdiden =)

Ehliyeti 20 yasinda aldim, zaten kullanabiliyordum babamin arabasini ortaokuldan beri, ama babam vefat edince arabayi satmak zorunda kaldik,ben hic araba kullanamadim dolayisiyla
Kendi arabami aldigimda 24 yasindaydim. Alir almaz trafige ciktim

Burada yani İngilterede henüz ehliyet almadan dersler sırasında trafiğe çıkartıyorlar yani dersleri trafikte alıyorsun. Aslında bu çok mantıklı. Ehliyetini aldığında hiç tedirginlik hissetmiyorsun o zaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…