Ehliyete Sınavına Hazırlananlar Ve Ehliyet Almayı Düşünenler

En Çok Korktuğum Ders ?

• İlk Yardım

OY: 0 0,0%
  • Trafik

OY: 6 22,2%
  • Motor

OY: 21 77,8%

• Ankete Katılan
    27

Evet bildigin karsi yonden geliyordu koca dort beş seritli tek yönlü yolda karsidan atv motor geliyordu:) haklisin diger soylediklerine sonuna kadar katılıyorum. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar, kpss sebebiyle 05-06 temmuz günlerinde yapılacak olan direksiyon sınavları
12-13 Temmuz 2014 tarihine ertelendi

Kizlaarr benim sınavım bugündü ertelenmedi. Çok şükür kazandım ehliyeti. Darısı sizlere arkadaslarr:))

Kizlaarr benim sınavım bugündü ertelenmedi. Çok şükür kazandım ehliyeti. Darısı sizlere arkadaslarr:))

Ne cabuk aciklanmis hayirli olsun:) bizim de bugun yarin son derslerimiz. Ders alaninda aglayanlar mi dersin stop ettirince arabadan indirilenler mi dersin:) insallah biz de hayirlisi ile geceriz.

Aslında resmen açıklanmadı pazartesi açıklanacakmis. Ben arabadan indigimde hoca hayırlı olsun ehliyet in dedi bide dosya ya başarılı diye yazdı. Sizde inşallah alırsınız dua edicem sizede

Tebrik ederiiiiim!
Darisi basimiza ins. Ben kendimden hic umutlu degilim nedense

Naptiniz gectiniz mi? Ben çok şükür gectim benim girdigim arabaki komisyon cok iyiydi ama kursun diger arabasindakiler fenaydi esimi biraktilar insafsizlar.

Dun benim sinavim cok kotu gecti. Ve kaldim. Bindigim arac teknik acidan arizaliydi. Daha sofor koltuguna oturur oturmaz bir kurs gorevlisi gelip el freni biraz zorlaniyor, bi deneyelim dedi. İndirmeye calistim. Olmadi. İki elinle tum kuvvetinle yap dedi. Oyle yaptim, yine indiremedim. Oyleki o bey indirdi, o erkek oldugu halde zorlandi. E sinav esnasinda ben iki elimle dahi bu freni indiremezsem komisyon ne diyecek dedim. Bi sey demezler dedi. Aractan inerken de debriyajin kavramasi biraz gec, dikkat et stop edebilir dedi. Oylece kalakaldim. Gozetmenler ve baska bi hanim kurs gorevlisi arabaya yerlesti ve hadi baslayalim sur dediler. Kalkis icin her turlu hazirligi yaptim. En son el frenini indiricem. Denedim olmadi. Bi daha calistim yine indiremedim. Bu sefer yanimda oturan komisyon gorevlisi ben dur ben yapayim dedi ve o indirdi. Sinav parkuru birkac bolum haric hep egim. Trafik isigi yada yogunlugu sebebiyle durdugumda araci tekrar hareket ettirmek cok zordu. Cunku yarim debriyaj denen sey yok. Ayagimi pedaldan kaldirmadan hemen once, belki 15-20 derece acida kavrama. Artik debriyaj balatalari mi bitmis mi herneyse.. Boyle olunca araci 3 kez stop ettirdim. Ve egimli yolda oldugum icin ayni sebeple kalkarken arac kaydi. Her seferinde kurs yetkilisi ve kurul uyeleri yonlendirmeyle bana yardimci olmaya calisti. Diger kisimlarda iyiydim ama ne fayda. Esim de sinavdan sonra kurs yetkilisiyle tartisti. Arabaya bindi test etmek istedi ancak baska bi gozetmen izin vermedi. Ne gozetmenler ne kurs yetkilileri iddia ettigimiz seye bi savunma yapmadi. Cunku aracin kusurlu old meydanda. Bunu bilerek nasil o aracta surucu adaylarini sinav ederler??? Bu onlarin orada bulunma sebepleriyle celisiyor. Biz zaten yeni ogreniyoruz. Bir de boyle bir aracta sinav olmak reva mi? Kendi beceriksizligimden kalsam amenna ama arabanin teknik kusurlarindan sebep boyle bi olumsuzluk olunca insanin agirina gidiyor. Ben eminim o aracta sinav olanlardan pek azi gecmistir sinavi. Netice-i kelam; kotu bi tecrube yasadim. Ve bunun hesabini nasil kime sorabilirim bilmiyorum...

Bugun aradim kursu, guya yetkili biriyle konustum.
Basta pegout arabaoarda kavrama biraz yukaridadir dedi.
Ben kursta calistigim baska bir pegout aracta hicbir sikinti yasamadim. Hem farkli marka arabalar da kullandim. Az da olsa bi deneyimim, fikrim var dedim. Bu sefer haklisiniz demeye basladi. Tovbe ya Rabbim! Guya mudur beni arayacakti ama 8 saat oldu arayan soran yok. Hos arasa ne; olan oldu ben sinavdan kaldim. Kurs kadar kurul uyelerine de kiziyorum. Arastirip sikayet edicem. Milleti para ici sinavdan birakiyorlar buna inamiyorum..

Gecmis olsun benim esimi de bıraktılar. Yanindaki adam olur olmaz yerlerde frene basmis stop etmesine sebep olmus. Parkta kaldirima 50 cmden az mesafe kalmasina ragmen begenmemisler bi daha yaptırmislar falan. Kendilerini bi halt olmus saniyorlardi, yuksekten bakiyorlardi dedi esim. Ben bile duydum ukalaca tavirlarini. Hocamiz bize sinavdan once siz kalirsaniz tüm kurs kalir rahat olun demisti. Ama lanet komisyon yuzunden esim bi daha sinava girecek ve ek ders mecburiyeti ile 200 lira civari ek masraf çıktı. Valla sikayet nereye edilir bilsek biz de edelim.

El frenine bir sey diyemem Ama debriyaj konusunda haklı olmadiginizi dusunuyorum. Her arabanin debriyaji farkli bizim sinav arabamiz tam yarisinda kavrarken kendi aracimiz en tepede kavriyor. Keza esimin girdigi araba apayriydi. Keske sınavdan once bi oturup debriyaja ayağınızı alistirsaydiniz faydasi olurdu.

size de geçmiş olsun.. bazı kurul üyelerinde psikopatlık var sanıyorum.
yani aday zaten heyecanlı, yeni başlamış aracı sürmeye. neden müdahale ediyorsun?
ama yaşadıklarımdan sonra emin oldum, kimsenin derdi bizim sınavdan geçmemiz değil
aksine kalıp tekrar sınava sokarak para almanın derdindeler..

bu cumartesi 2. sınava giricem ben. kurstan arayıp 2 ders daha vereceklerini, bunun ücretsiz olduğunu söylediler.
ve sınav giriş ücreti de 125 liraymış. ilkinde 75 lira ödedim. ve sınav giriş belgesinin üstünde 'giriş ücreti 50 tl dir' yazıyordu.
aradaki farkı sorduğumda, gözetmenlerin ücreti dendi. şimdi neden 125 lira veriyorum peki dedim, ilkinden kaldığım için
yüksek fiyat verdiğimi söylediler..

biraz araştırdık, kurulda görev yapan bi tanıdığa sorduk. bütün foyaları meydana çıktı.
sınav giriş ücreti her defasında 50 lira. yani birinden kaldın, daha sonra cezalı gibi fazla ücret ödeme diye bi şey yok!
sınadan kalınca 1 yada 2 ders alma durumu oluyormuş. onun ücreti de 125 liranın içindedir dediler.
oysaki, kurs eğitimi ücretsiz veriyoruz demişti. neyseki bugün arayıp tekrar hakkımızı sorduğumuzda,
kendimizden emin olduğumuz için bütün yalanlarını yuttular. sınav giriş ücreti 50 lira vericez.

sen de söylemişsin; her arabanın kavraması farklı olur diye. ama ben daha önce pegout araç da kullandım.
sınavda girdiğim aracınsa resmen debriyaj balataları bitmişti.
sınavdan sonra kurs yetkilisine durumu anlatınca da hiçbir şekilde aracı savunmadı. servislik bi araç sınav alanındaydı yani..
sınavdan önce arabayı çalıştırmaya da müsade etmediler yoksa,
ilk yapmak isteyeceğim olduğum yerde kavramayı birkaç kez denemek olurdu..
bu sefer çalıştığım başka bi marka araçla giricem. inş muvaffak olurum da bu eziyet biter..
daha önceki seneler boş durup şu ehliyeti almadığıma öyle yanıyorumkii..

Mrb bende yeni yazildim ehliyete ilk sinavim 6 eylul umarim hepimiz aliriz
hadi hayırlı olsun. her türlü fırsatı kullan ve pratik yap. inş hayırlısıyla alırız ehliyeti.

Sizin yine iyiymis. Esim ekstra dersler icin de para vermek zorunda. Oyle ucretsiz falan vermiyorlar maalesef. Ve bu ekstra derslere hic gidemeyecegi halde mecbur oducez gibi duruyor.

dün, 2 saatlik dersi kursumuz ücretsiz veriyor demişlerdi.
bugün eşime telefonda 125 liranın içinde 2 saatlik ders ücreti de var dediler.. eşim dersi iptal etmiş.
nasıl olacak bilmiyorum ama kağıt üzerinde ders aldı diye gösterecekler galiba

eşin neden gidemiyor derse? akşam geç saatte versinler eğitimi, madem parasını her türlü alıyorlar..

En gec saat 5te ders verebiliyorlarmis, benim esim de doktor ve su an agir bir rotasyonda o yüzden 7den once cikamiyor, bu dersleri almadan yasal olarak da sinava giremiyormus, ustune ustluk bizden de sinav ucreti 100 tl istediler, sınav ucretini aldiklarina dair verdikleri kagidin bir tarafinda 50 tl direksiyon sinav ucreti diger tarafinda 50 tl hizmet bedeli yaziyordu. Bunum da üstüne dusmeli miyiz bilmiyorum hizmet bedeli diye ekstradan para alabildikleri bir yasal dayanaklari mi var anlamadim gitti, yoksa haksiz kazanc aldiklarina dair kagidi bize vermezlerdi degil mi.. bilmiyorum. . Lanet olasi komisyon yuzunden su an yaklasik 200 tl zarardayiz.

Bi de şu var ki herkes kursla en basta anlasirken 5 ders 6 ders diye anlasiyordu biz hic bilmiyoruz yarin bir gun trafige cikcaz adam akilli ogrenelim diye 12 ders aldik kurs ücreti de ona gore daha fazlaydi. Ve simdi diyoruz ki biz zaten fazladan ders aldik onu sayamaz misiniz yok sayamazlarmis güler misin Ağlar mısın illa para koparacaklar baska bisey degil.

ne bunlar, memur mu?! saat 5ten sonra çalışmıyorlar.
senin gelemediğin dersin parasını alıyorlar, ama ücretini aldıkları dersi vermiyorlar

sistem baştan kokuşmuş. inisiyatif tamamen kursların elinde. böyle insafsız, paragöz insanların kucağına atıyorlarlar bizi.
bize kestikleri kağıt, tahlisat makbuzu. ve üzerinde sadece 75 tl yazıyor. başka bir açıklama yok.
hizmet bedeli diye bi şey yok. olsa bütün kurslar aynı şekilde, aynı ücreti tahsil ederdi.
onlar sorgulamayalım diye hizmet bedeli yazmış. bizimkine sorduk aradaki fark ne diye, gözetmen ücreti dediler
sonraki gün yok sınav organizatörleri, müfettişleri, bekçilerin parası gibi abuk sabuk bahaneler buldular.
bugün eşim sınav giriş ücreti 50 lira vericem, üste para istiyorsanız fatura kesin.
ben de onunla ilgili makamlara hemen şikayette bulunucam deyince, birden 50 lira verin başka bi şeye gerek yok dediler!!!

az önce direksiyon sınavında görev yapan başka bi tanıdığa sordum. sınav ücretini vermesek ne olur diye.
50 lira ile sınav yerine gelirsen, sınava girersin dedi. almama gibi bi hakları yok dedi.
ama hep meb in suçu. sınav giriş ücretini neden bankaya yatırtmıyorlar ??? tamamen bu yüzden.
bu hakları, yada direksiyon sınavı ile ilgili düzeni kendi sayfasında adamakıllı yayınlasa biz de hakkımızı bilicez,
dayanağımız olacak. bilgi edinme hakkı var güya, ama önce parayı ver, sistem işlesin.
sonra üst makamlara dilekçe ver sonra uğraş dur tarzı

Son düzenleme:

işte saçmalık baştan aşağı. eşim direksiyon derslerine katılabilmek için yıllık izin aldı. yoksa onların da parasını verip gelemeyecekti böyle saçma şey mi olur. biz kendimiz ehliyet alabilmek ve aldığımız zaman da iyi kullanıyor olabilmek için uğraştık yine de. ben elimden gelse bunları şikayet etmek istiyorum bir mercii var mıdır bunun için bilmiyorum. eşim daha koltuğuna oturmak için arabanın yanında beklerken ön koltuğa oturan komisyonun "x,sen misin?" diye böyle bir yukarıdan bakan hali vardı ki görsen. o an dedim zaten yandık. eşim biraz rahat giyinen birisidir insanlarda klasik var ya hani üstünden başından ona karşı tavrını belirlersin bunlar da kendince ipsiz sapsız biri sandılar herhalde. ona göre lakayt lakayt konuşmalar. önceki araç parkta hata yapınca "sen de ona iyi bak, bak da ona göre kendine ders çıkar haa" demeler. sürekli strese sokmuşlar sınav boyunca.13 kişiden 9-10 kişiyi bırakmışlar düşünebiliyor musun. bizim üniversitede sözlüden herkesi bırakan adı çıkmış sıfırcı hocalar vardı aynen böyle bunlar da.

eşimi diyeyim de şu sınav ücreti olayını sorsun. bize makbuz da kesiyorlar anlamadım gitti 50 tl hizmet bedeli 50 tl sınav ücreti diye. onu nasıl yapıyorlar ki?

neresinden tutsan elinde kalıyor..
kurs hocası komisyon kendine fazla güvenen, havalı tipleri sevmez. özellikle inatlaşır.
sen zaten hanım hanımcık giyinip konuşuyorsun, tarzın bu. ama ben öğrencilere sınav günü
özellikle spor da olsa klasik tarzda giyinmelerini, kibar ve alçakgönüllü davranmalarını öğütlüyorum demişti.
demekki, doğruluk payı var.. direksiyon sınavı değil, özel sektörde iş görüşmesi mübarek.
tiple, tavırla insanları etkilemek gibi bi mecburiyetimiz var baksana

konuya çok vakıf değilim ama, makbuz ile fiş-fatura birbirinden ayrı biliyorum.
yoksa bize verilen de makbuz. ama fatura kesince iş başka oluyor.
danıştığım o komisyon üyesi de, senden fazla para isterlerse fatura iste, kesemeyecekleri için vazgeçer almazlar demişti.

yok be canım rahat kıyafet derken, keten pantolon spor gömlek kastetmiştim. hani herhalde şık gömlek kumaş pantolon görünce daha mu çok saygı duyacaklardı bilmiyorum.

benim girdiğim arabadakiler de çok iyiydi mesela,geçirmek için ellerinden geleni yaptılar. çocuğun tekinin bırakmışlar, sebebi de uyarmalarına rağmen direksiyonu tek elle kullanmaya devam etmesiymiş. hak etmiş yani. ama öbürü stop edeni bırakmış.

dediğin fatura olayını soracağım. ben hep üstüne gidersek tatsızlık yaşarız diye çekiniyordum. sonuçta bu adamlar komisyonları hocaları tanıyan insanlar. ama fatura istemekte bir behis görmüyorum, bakalım ne dicekler. acaba geçmiş sınavlar için de fatura talep edebilir miyiz ki?

geçmiş tarihe fatura kesilmez.
bundan sonraki ödemeler için en azından sorabilirsin. bu zıtlaşmak değildir.
benim eşim aslında kafa göz dalmak istiyor. ancak kursla henüz organik bağım devam ettiği için
sadece aba altından sopa gösteriyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…