Dun benim sinavim cok kotu gecti. Ve kaldim. Bindigim arac teknik acidan arizaliydi. Daha sofor koltuguna oturur oturmaz bir kurs gorevlisi gelip el freni biraz zorlaniyor, bi deneyelim dedi. İndirmeye calistim. Olmadi. İki elinle tum kuvvetinle yap dedi. Oyle yaptim, yine indiremedim. Oyleki o bey indirdi, o erkek oldugu halde zorlandi. E sinav esnasinda ben iki elimle dahi bu freni indiremezsem komisyon ne diyecek dedim. Bi sey demezler dedi. Aractan inerken de debriyajin kavramasi biraz gec, dikkat et stop edebilir dedi. Oylece kalakaldim. Gozetmenler ve baska bi hanim kurs gorevlisi arabaya yerlesti ve hadi baslayalim sur dediler. Kalkis icin her turlu hazirligi yaptim. En son el frenini indiricem. Denedim olmadi. Bi daha calistim yine indiremedim. Bu sefer yanimda oturan komisyon gorevlisi ben dur ben yapayim dedi ve o indirdi. Sinav parkuru birkac bolum haric hep egim. Trafik isigi yada yogunlugu sebebiyle durdugumda araci tekrar hareket ettirmek cok zordu. Cunku yarim debriyaj denen sey yok. Ayagimi pedaldan kaldirmadan hemen once, belki 15-20 derece acida kavrama. Artik debriyaj balatalari mi bitmis mi herneyse.. Boyle olunca araci 3 kez stop ettirdim. Ve egimli yolda oldugum icin ayni sebeple kalkarken arac kaydi. Her seferinde kurs yetkilisi ve kurul uyeleri yonlendirmeyle bana yardimci olmaya calisti. Diger kisimlarda iyiydim ama ne fayda. Esim de sinavdan sonra kurs yetkilisiyle tartisti. Arabaya bindi test etmek istedi ancak baska bi gozetmen izin vermedi. Ne gozetmenler ne kurs yetkilileri iddia ettigimiz seye bi savunma yapmadi. Cunku aracin kusurlu old meydanda. Bunu bilerek nasil o aracta surucu adaylarini sinav ederler??? Bu onlarin orada bulunma sebepleriyle celisiyor. Biz zaten yeni ogreniyoruz. Bir de boyle bir aracta sinav olmak reva mi? Kendi beceriksizligimden kalsam amenna ama arabanin teknik kusurlarindan sebep boyle bi olumsuzluk olunca insanin agirina gidiyor. Ben eminim o aracta sinav olanlardan pek azi gecmistir sinavi. Netice-i kelam; kotu bi tecrube yasadim. Ve bunun hesabini nasil kime sorabilirim bilmiyorum...
Bugun aradim kursu, guya yetkili biriyle konustum.
Basta pegout arabaoarda kavrama biraz yukaridadir dedi.
Ben kursta calistigim baska bir pegout aracta hicbir sikinti yasamadim. Hem farkli marka arabalar da kullandim. Az da olsa bi deneyimim, fikrim var dedim. Bu sefer haklisiniz demeye basladi. Tovbe ya Rabbim! Guya mudur beni arayacakti ama 8 saat oldu arayan soran yok. Hos arasa ne; olan oldu ben sinavdan kaldim. Kurs kadar kurul uyelerine de kiziyorum. Arastirip sikayet edicem. Milleti para ici sinavdan birakiyorlar buna inamiyorum..