Ehliyet var ama korkuyorum

Öncelik en en en önemlisi korkmayacaksın.
2.si kendine güveneceksin ama karşındakine güvenmeyeceksin, o yüzden algıların hep açık refleksin iyi olmalı. bunu strese çevirmeden normal algılamalısın.
3.sü pratik yapacaksın.
İlk 2 madde yoksa ne kadar pratik yaparsan yap en ufak senin hatan olmayan ufak bi kaza dahi geçirsen yine kullanmayı bırakırsın.
Pratiği ilk sakin saatlerde trafikte yapmalısın, ama tecrübelenip pişmek istiyorsan bu işin asıl eğitimi iş çıkışı bi trafiğe dalmaktan geçer :))
Üst üste 2 gün yaşasan bunu, 3. Güne şoför nebahat kesilirsin zaten 😁

Yoğun trafiği pek sevmiyoruz aslında. Ama dur kalklar çok şey öğretiyor insanlara. Esas korkulacak yerler Kuzey Marmara gibi paralı yollar. Bir de sokak araları. Birinde yol daha tenha olduğu için inanılmaz hızlı şoförler. Diğerinde yayalar risk. Önemli olan ne kadar çok trafiğe çıktığınız. Mesela pilotlarda bu durum uçuş saatiyle ifade edilir, tecrübeden bahsedilirken. Çıkın çıkın gidin yani.

Sözde çocuklarımı alıp gezecektim dört ay oldu ehliyeti alalı hevesım gıttı o kadar uğraştım kazanmak ıcın stres oldum. Sonra yüzme kurşuna götürdüm kızımı çok uzak değil 2 km uzakta ama trafık olan yerler.. Neyse bı korktum kalabalık trafikte sonra hevesım gıttı... Kaza gecırcem korkusu vs... Ne yapmam lazım arkadaşlar sürüyo imreniyorum ya.
Akşamları yada trafik yoğun olmadğı zaman bol bol pratik yap sürdükçe korku endişe gidecek daha da rahat edeceksiniz.
al anahtarı sür sokaklar arası git gel kullandıkça neden daha önce yapmadım dersiniz en önemlisi pratik

Sözde çocuklarımı alıp gezecektim dört ay oldu ehliyeti alalı hevesım gıttı o kadar uğraştım kazanmak ıcın stres oldum. Sonra yüzme kurşuna götürdüm kızımı çok uzak değil 2 km uzakta ama trafık olan yerler.. Neyse bı korktum kalabalık trafikte sonra hevesım gıttı... Kaza gecırcem korkusu vs... Ne yapmam lazım arkadaşlar sürüyo imreniyorum ya.
Cesaret olmadan olmuyor. Size cesaret verecek birileriyle başlayın önce, sonra yavaş yavaş ilerlersiniz zaten.

Bende ehliyetimi yeni aldımda senin gibiydim korkardım panik olurdum aman kaza yapcam derdım kullanmak ıstemezdım eşim baskı yaptı sür sürmezsen öğrenemezsin diye bir gun geldım ufak bı jantı sürttüm😂 cok panık olmustum nedense daha sonra korkumun üzerine gittim ve alıştırdım kendımı sımdı ıstedım yerw gıdıyorum korkularının ustune git🌸

Bende ehliyetimi yeni aldımda senin gibiydim korkardım panik olurdum aman kaza yapcam derdım kullanmak ıstemezdım eşim baskı yaptı sür sürmezsen öğrenemezsin diye bir gun geldım ufak bı jantı sürttüm😂 cok panık olmustum nedense daha sonra korkumun üzerine gittim ve alıştırdım kendımı sımdı ıstedım yerw gıdıyorum korkularının ustune git🌸
Sürtmeye kaza bile denmez. Yeni çıkan arabalarda şerit takibi, arka görüş kamerası ve benzeri özelliklerin olması zorunlu. Yani kaza yapmamak için bir arabada olması gereken neredeyse tüm özellikler mevcut.

Tabii arabanın özellikleri her ne olursa olsun hız yapmayıp dört gözünü açıp araba sürdükten sonra hiçbir şey olmuyor. Hız yapmadan sürerken önüne bir şey çıksa hemen durabiliyorsun.

Süre süre atlatacaksın korkuyu. Ne mallar araba kullanıyor (ben kendimi böyle motive etmiştim 😀)
12 yılda tek bir küçük kazam var onun dışında çizik olmadı arabada maşallah barekallah.
Sadece tedbirli olacaksın,hızını düzgün tutacaksın,mesafe koyacaksın bu kadar

X