Hanımlar merhaba,
Okul bitti, geriye sadece diploma hazır olunca gidip alması kaldı. Şimdi sırada ehliyet olduğu için sürücü kursu araştırmam lazım. Buraya da bi sormak istedim. İzmirdeyim, tavsiye edebileceğiniz bir sürücü kursu var mı? Ve genelde ehliyet almanın maliyeti ne oluyor aşağı yukarı? 2016 için konuşuyorum tabi. Ve son sorum, ehliyet almak zor mu? Siz zorlandınız mı mesela?
Aslında 23 yaşındayım, bana kalsa bu zamana kadar çoktan alırdım çünkü bütün arkadaşlarımın var neredeyse ama bazı nedenlerden dolayı bu seneye kaldı. Konumu taşımazsanız sevinirim çünkü bu aralar en önemli derdim bu.
Kesinlikle emin direksiyon. Fiyatları uçuktur ama kurstan çıktığın anda araba kullanmaya başlarsın.
Ben daha uygun fiyatlı diye başka bir kurstan aldım ehliyetimi. Ehliyeti aldım da araba kullanamıyordum, bana niye verdiler anlamadım. Emin direksiyona gidip özel ders aldım, 5 dersin sonunda trafikteydim. Üstelik güvenli sürüş teknikleri dersleri de verdiler bana. Çok işime yaradı.
Bu tecrübeden sonra yeğenlerimi oraya gönderdim ehliyet için. Üçü de şu an gayet güzel araba kullanıyorlar.
Son fiyatlar nedir bilmiyorum malesef.
Kesinlikle emin direksiyon. Fiyatları uçuktur ama kurstan çıktığın anda araba kullanmaya başlarsın.
Ben daha uygun fiyatlı diye başka bir kurstan aldım ehliyetimi. Ehliyeti aldım da araba kullanamıyordum, bana niye verdiler anlamadım. Emin direksiyona gidip özel ders aldım, 5 dersin sonunda trafikteydim. Üstelik güvenli sürüş teknikleri dersleri de verdiler bana. Çok işime yaradı.
Bu tecrübeden sonra yeğenlerimi oraya gönderdim ehliyet için. Üçü de şu an gayet güzel araba kullanıyorlar.
Son fiyatlar nedir bilmiyorum malesef.
Bahsettiğiniz yer Karsiyakada ki emin direksiyon mu acaba?
Mail attım bakalım mail üzerinden fiyatları söylerler mi, söylemezlerse de kursa gider konuşurum ya da telefondan sorarım. Teşekkür ederim, ben de zaten dandik bir yer olsun istemiyorum.
Evet karşıyaka ve bostanlıda şubeleri var.
Ben ilk kez kursta oturdum direksiyon başına. 6 ay oldu ehliyeti alalı ilk zamandan beri çıkıyorum. Hız yapamıyorum tabii 80 en yüksek hızım ama büyük sorun yaşamadım şimdiye kadar.Hiç araba kullanmamış biri kurstan sonra trafiğe çıkabiliyor mu ya ben ürküyorum cidden
Kurslarda saatli mi anlaşılıyor Sep? Benim sınırsızdı ne zaman istersem ders aldım. Sınırsız bir yere gitmedi daha rahat olmaz mı?Gidip konuşman daha mantıklı bence. Çünkü programını sen ayarlıyorsun, ona göre fiyat çıkarıyorlar. Ben 15 saat değil 20 saat sürüş istiyorum diyorsun mesela ona göre fiyat çıkıyor. Biraz kullanıyorum 10 saat bana yeter diyorsun, ona göre çıkıyor falan filan.
Kurslarda saatli mi anlaşılıyor Sep? Benim sınırsızdı ne zaman istersem ders aldım. Sınırsız bir yere gitmedi daha rahat olmaz mı?
Istanbulda adım başı kurs var rekabet için sınırsız yaptılar demek ki.Sınırsız bir kursa denk gelmedim valla. 12 saat asgari sınır var onun daha fazlasını pek vermiyor kurslar.
Istanbulda adım başı kurs var rekabet için sınırsız yaptılar demek ki.
Harikaymış ya. Biz sadece sınav pistinde çalıştık. Iyi sürüş deneyimi olmuş sana.Tabi mümkün. Bi de diğer kurslardan gerçekten haberim yok. 2008 yılında bu dediğim yerden özel ders aldım ben, sonrasında önüme geleni buraya gönderdim. Çünkü cidden araba kullanmayı bilmeden ehliyet alan kuşaktanım ben. Bu herifler öğretiyor.
Kendi pistleri var. Karanlık ortam, yağmur, buzlu zemin simülasyonları yaratıyorlar, 100 km hızla giderken önüne şişme hayvan çıkartıyorlar falan. Ciddi anlamda her şartı deneyimleyip öğrenmiş bir şekilde çıkıyorsun o kurstan.
Istanbuldayim subatta aldim ehliyetimi.
Direksiyon sinavi en zoru.
Iyice zorlasti 40 yillik soforun bile tek seferde yapamicagi seyleri bekliyorlar
Zorunlu 12 saat ders alman gerekiyor
Bana baya tuzluya geldi saat basi nerdeyse 50 lira her kaldigin direksiyon sinavi sonrasida en az 2 saat daha ders alman gerekiyor.
2 manevrada park
geri geri
Yokus yukari kalkis
ani fren
geri geri sokaga girme
u donusu
bunularin yani sira sinyaller ve ayna dikkatin
ve kaput ici sorular
bunlarda yanlizca 2 stop etme hakkin var
park ederken cizgi ustune denk getirme
hadi hayirlisi insallah
allah kolaylik versin beni cok strese soktular insallah guzel gecer sizinki
Gidip konuşman daha mantıklı bence. Çünkü programını sen ayarlıyorsun, ona göre fiyat çıkarıyorlar. Ben 15 saat değil 20 saat sürüş istiyorum diyorsun mesela ona göre fiyat çıkıyor. Biraz kullanıyorum 10 saat bana yeter diyorsun, ona göre çıkıyor falan filan.
Istanbuldayim subatta aldim ehliyetimi.
Direksiyon sinavi en zoru.
Iyice zorlasti 40 yillik soforun bile tek seferde yapamicagi seyleri bekliyorlar
Zorunlu 12 saat ders alman gerekiyor
Bana baya tuzluya geldi saat basi nerdeyse 50 lira her kaldigin direksiyon sinavi sonrasida en az 2 saat daha ders alman gerekiyor.
2 manevrada park
geri geri
Yokus yukari kalkis
ani fren
geri geri sokaga girme
u donusu
bunularin yani sira sinyaller ve ayna dikkatin
ve kaput ici sorular
bunlarda yanlizca 2 stop etme hakkin var
park ederken cizgi ustune denk getirme
hadi hayirlisi insallah
allah kolaylik versin beni cok strese soktular insallah guzel gecer sizinki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?