Egzema belası...

Bu arada egzama nemlendiricilerle geçmez maalesef, kortizonlu kremlerle geçer ancak. Çok yoğun olmayan, bebeklere uygun dozla kremler mutlaka vardır, ilaç sektörü bizden daha akıllı illaki yapmışlardır :))
En fazla 5 gün kullanabilirsiniz dedi doktor ve kullandık.
Hiçbir işe yaramadı.

Ağrıdayız.
Yok araştırma hastanesi

fito krem kullandık.
İşe yaramadı.
Nemlendirici bioderma ve mustela kullanıyoruz.
Rahatlatıyor ama çok kıs süreli

Bize de onunla aynı içeriğe sahip hipokort verildi.
İşe de yaramadı.
5 gün kullanabilirsiniz en fazla dendi.

En fazla 5 gün kullanabilirsiniz dedi doktor ve kullandık.
Hiçbir işe yaramadı.

Evet bize de 4 gün demişti ve tam 4. Günde geçti.
Alerjisi olan maddeye devamlı şekilde maruz kalıyorsa da egzaması geçmeyebilir. Neye olduğunu tam olarak saptayıp uzak tutmaya çalışın akabinde alerji şurubu ve aynı kremle tekrar deneyin derim. Tabi doktor onaylı :)

İlacın ismi nedir?

Burada isim vermek reklam yapmak gibi mi olur bilemedigimden yazmamistim. Kremin ismi hasasin. Ben gercekten cok bunaldigim bir donemde kullandim. Tasinma donemi gecirmistik. Ellerim kolilerden su sabundan mahvolmustu. Artik domates bile kesemez hale gelmistim. Yarık yarıktı cunku parmaklarim yaniyordu. Arada kaniyordu. Kac doktora gittim. Verdikleri hep kortizonlu kremler oldu. Ve paketli gida tuketme, sabuna tozlu yerlere dokunma vs dendi. Verilen kremlerden hicbir fayda gormedim. En son dayim bu kremi gonderdi bana sagolsun. Arastirmadim bile kullanmadan once inanin, o kadar bikmistim artik. Daha kotu olamaz dedim kullandim. Bir hafta on gun icerisinde gecirdi.
Ben de dut suyu denedim daha oncesinde bu arada. Ve yulafin cim halinin cayi dendi. Onu bile buldum ictim. Kar etmedi bana hicbiri.
Egzamanin sulu ve kuru seklinde iki cesidi var diye biliyorum. Benimki kuru olandi. Kuzenimdeki sulu olandi. Su, iltihap topluyordu cocugun yarasi surekli. Kolunu gazli bezle sariyorlardi kasimasin daha cok mikrop kapmasin diye. Onunkini de iki hafta icerisinde gecirmis.

İnternet sitesi hasasin.com. İnstagramda da sayfasi var gordugum kadariyla. Simdi sizin konunuzdan sonra ilk kez girdim ben sitesine. Bebeklere ozel olani da varmis. Onu deneyebilirsiniz. İnsallah size de fayda saglar.

Alerji doktoru istanbul alerji merkezi kurucusu ahmet akçay’ın bu konuyla ilgili bir önerisi olmultu bir arkadaşıma, onun da çocugu aynı dediğiniz gibiydi. Krem nemlendirme hergün duş vs ok bunlar dışında bir de haftada bir kaç kez ılık su koydugunuz banyo kuvetine bir büyük fincan mısır unu nişastası koyup cocugunuzu içinde 5 10 dk tutun ekstra durulamanıxa gerek yok cıkartınca, nişasta zaten suda eriyor sadece vucudu nemlenmiş oluyor ve kasıntıyı alıyor sudan cıkarınca bi iki tas su dökseniz yeter yani. kasıntıyı hafifletiyormuş. Arkadaşım çok memnun kalmıştı inş sizin de işinize yarar.

İnternetten de arastırabilirsiniz. Bir zararı da yok diye biliyorum. Kaşıntıdan uyuyamadıgı günler için kurtarıcı bir duş.

Beim kızımda da var 13 aylık
4 aylıkken başlamıştı. Tüm vücutta vardı.
Her gün yıkayıp tam kurulamadan bioderma atoderm intensiv baume sürüyordum
Ayrıca kötü durumda olanlara 3 gün hipokort sürmüştüm doktor vermişti.
Geçemeyenlere fucikort 5 gün demişti
Yazın hepsi geçti
Ama aralık başında yine çıktılar
Şu an 2 ayak bileğini de kaşımaktan yara yaptı
Kol ve bacaklarda var
Alerji testleri negatif
Ben diyet yapmıyorum kışın hava da tetikliyor. Odasını makineyle nemli tutmaya çalışıyorum

maydanozsuyu kullandığınız alerjik mamanın markasını değiştirin,bazı mamalara da alerji yapabiliyor. Mesela kimse ağzını yıkamadan öpmesin çocuğu,doktorum özellikle önermişti gibi. Muhtemelen alerjenle teması devam ediyor çocuğun

Aynen benimkiler de sizinki gibi çatlayıp yarıklar oluşup kanıyordu çok sıkıntı çektim özellikle avuç iclerim kuruluktan geriliyordu. Uzun zamandır bu kadar şiddetli değil ama hala var ellerimde. Şimdi ayağımda oluşmaya başladı.

Hemen bakicam siteye. Paylaştığiniz için çok teşekkür ederim, Allah razı olsun

Benim fiyatindan falan da haberim yoktu hic, simdi ogrendim. Fiyati da gayet makulmus bence cogu kremle kiyaslayinca. Benim ellerim iyilesti. Su an hic sıkıntım yok cok sukur. Cok yogun deterjana maruz kalmadigi muddetce de tekrarlamadi. Yuzumde vardi belirli noktalarda. Oralar da gecti. Sac losyonunu almayi dusunuyorum simdi. Sacimda da var cunku. Alirsaniz insallah gecer sizinki de. Krem epey yagli bir yapiya sahip. Ben sadece gece yatmadan suruyordum. Normalde gunde iki kez uygulaniyor sanirim.
Rica ederim, cumlemizden

Evet fiyatı gerçekten uygunmuş önce eczaneye sorup yoksa netten sipariş vericem. Teşekkür ederim tekrar

Corasatin mavi olanı kullanmistik biz doktorumuz önermişti bir ay çektik her tarafı kipkirmiziydi
İnşallah geçer bebeğinizin alerjisi biz bile dayanamıyoruz bazen

Corasatin bana da iyi gelmisti konu sahibi.
Senelerce gozumden cekip gitmeyen egzemayi 2. Kullanista yok etti.
Ben sarisini kullanmistim ama bebege uygun olur mu bilmem.
Ayrica papatya cayi demleyip banyo suyuna katabilirsin..
Ya bu egzema genelde karaciger kaynakli oluyor, iyi bi kontrolden gecsin bebis.
Acil sifalar yavruya

Benimde kızımda ufak bir yerinde egzama oluşmuştu doktorumuz bize kuru kaldığı için kaşınır demişti ve “Linola “ adında bir krem yazdı kızıma bu krem iyi geldi

Benim iki çocuğumda da ek gida döneminde çıktı. Neyin sebep olduğunu tam anlayamiyorum. Cunku tadım zamanlarında değil 7 8 aydan sonra çıkıyor. 2 3 yaşından sonra geçiyormuş. Kortizonlu kremle o bölgeyi geçirip sonra nemlendiricilerle oluşmasını engellemeye çalışacaksınız. Bu döngü böyle devam edecek malesef. Terleme de etkiliyordur kızımin boyun bolgesi ve eklem yerlerinde çıkıyor. Gece uykusunda kaşiyor sabah bir bakiyorum kıpkırmızı pamuklu giyiyor terletmemeye çalışıyorum ama oluyor yine de. Kışin bende de oluyor cildim kuruduğu için. Doktor bana alerjik cildiniz var açık tenlisiniz genetik olarak çocuğunuzda da oluyor demişti.

Bu arada hassasin kremi yazan arkadaştan Allah razı olsun onun sayesinde ilk defa kortizon krem olmadan egzamaları iyileştirmeye başladık,tanısam gidip teşekkür edicem o kadar yani

Bu arada hassasin kremi yazan arkadaştan Allah razı olsun onun sayesinde ilk defa kortizon krem olmadan egzamaları iyileştirmeye başladık,tanısam gidip teşekkür edicem o kadar yani
Aa gercekten mi cok sevindim memnun kalmaniza
Keske daha cok bilinse doktorlar tarafindan. Minicik cocuklara bari kortizonlu krem verilmese ilac diye

Aa gercekten mi cok sevindim memnun kalmaniza
Keske daha cok bilinse doktorlar tarafindan. Minicik cocuklara bari kortizonlu krem verilmese ilac diye

Evet tekrar teşekkür ederim..
Bulunduğumuz şehirde bikaç eczanede varmış,aldık hemen.. Daha önce egzama çıkıp iyileşmiş yerlere de sürüyorum o bölgelerdeki cildi de güçlendirsin diye.

Bu arada tavsiye eden doktorlar da varmış internette bikaç yorumda denk geldim.

Rica ederim ne demek cok sevindim gercekten iyilesmesine.

Ben hic denk gelmedim malesef tavsiye eden doktora. Yaklasik 9 senedir egzamayla ugrasiyordum. Kremi de yazdigim gibi artik son raddede hic arastirmadan kullanmistim. İnternette yorumlar olmasina da sevindim, daha cok insan ogrenir umarim, gercekten ise yarayan bir krem cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…