• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Egzama nedeniyle açılmak

bihaber07

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
5
1
1
35
Merhaba . Yaklaşık 3 senedir kapalıyım. Kapandığımdan beri kafamda geçmek bilmeyen bir egzama problemim var . Durumun ciddiyetini anlamanız için şöyle diyebilirim. Kafamın yarısı kurak arazi gibi. Elim sürekli kafamda. Evin heryerinde başımdan dökülen yaralar. Sabah uyandığımda yatağım komple kafamdaki kabuklar. Doktora gittim ilaçlar tedavi etmedi. Kapalı oldugum içinde başımın görünmemesi sebebiyle hastalığımı göz ardı ettim . O sebeple kafamda açılma fikri geliyor. Böyle bir hastalığım olmazsa kafamı açma fikri aklımın ucuna gelmezdi. Ama kafamdaki yaralar benim psikolojimi baya bozuyor. Ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olur musunuz

Merhaba . Yaklaşık 3 senedir kapalıyım. Kapandığımdan beri kafamda geçmek bilmeyen bir egzama problemim var . Durumun ciddiyetini anlamanız için şöyle diyebilirim. Kafamın yarısı kurak arazi gibi. Elim sürekli kafamda. Evin heryerinde başımdan dökülen yaralar. Sabah uyandığımda yatağım komple kafamdaki kabuklar. Doktora gittim ilaçlar tedavi etmedi. Kapalı oldugum içinde başımın görünmemesi sebebiyle hastalığımı göz ardı ettim . O sebeple kafamda açılma fikri geliyor. Böyle bir hastalığım olmazsa kafamı açma fikri aklımın ucuna gelmezdi. Ama kafamdaki yaralar benim psikolojimi baya bozuyor. Ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olur musunuz
Gecmis olsun

Geçmiş olsun açılmanıza gerek yok sebep bu değil çünkü..
Vücudunuz toksinlerden arınmaya çalışıyor
Yapmanız gereken paketli gıda şeker ve unu terk etmek
Deneyin geçmezse ben buradayım ☺️

Geçmiş olsun açılmanıza gerek yok sebep bu değil çünkü..
Vücudunuz toksinlerden arınmaya çalışıyor
Yapmanız gereken paketli gıda şeker ve unu terk etmek
Deneyin geçmezse ben buradayım ☺️
Bu soyledikleriniz kismen dogru. Seker ve gluteni terk ederek egzama azaltilabilir ama sebebi benimki gibi stresse ve uzerine havasiz kaliyorsa kafasinda sac kalmaz konu sahibinin. Ben acigim, saclarimin yarisi bu yuzden dokuldu

Yani olmuyorsa olmuyor demek k8 cildiniz nefes alamıyor. 3 yıl bu şekilde yasayarak kendinize yazık etmissiniz, yaralar ilk çıktıklarında türbanı bırakmalıydınız bana kalırsa.

Son düzenleme:
Bu soyledikleriniz kismen dogru. Seker ve gluteni terk ederek egzama azaltilabilir ama sebebi benimki gibi stresse ve uzerine havasiz kaliyorsa kafasinda sac kalmaz konu sahibinin. Ben acigim, saclarimin yarisi bu yuzden dokuldu
Siz açık olduğum halde saçım döküldü demişsiniz demek kapalılık ile alakalı değil .

Stres bağırsak floranızın bozuk olduğunu vücudunuzun asidik olduğunu gösteriyor.

Günde 1 kere İngiliz Karbonatlı su içmenizi ve turşu sirke yoğurt gibi (evde yapılan ) probiyotikler yemenizi tavsiye ederim.

Floranız düzeldikçe stresinizin azalacağını düşünüyorum

Ayrıca yukarıda söylediğim beslenme şeklinin yanında saçınıza ısırgan otunu kaynatıp süzüp ılık ılık en son banyodan çıkarken dökerseniz cildiniz rahatlayacaktır sevgiler 🌷

Back