• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Egzama kabusum oldu

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.533
158
Merhaba Hanımlar.uzun yıllardır egzama illeti ile uğraşıyorum.
Doktora gidiyorum ilaç kullanınca geçiyor sonra tekrar aynı duruma geri dönüyor.
Kortizonlu bi ilacı ömür boyu kullanmak istemiyorum.

Sizin böyle Bitkisel çözümleriniz oldu mu tavsiye alsam?
Ya da işte hangi deterjanla yıkayım çamaşırlarımı?illa kimyasallar tetikliyor bunu.
Yazın hiç çekilmiyor eklem yerlerimde de var yanıyor resmen

Ne yesem ne içsem ne sürsem?
Şimdiden tesekkürler

Bu sitede beyaz lahana önerisi duymuştum

Haşlayıp sıcak sıcak ovulacakmış

Ama tek çözüm stresi düşürmek şeker vs hayattan uzaklaştırmak

Ay ben iki senedir çekiyorum. Ayak bileklerimde. Çok fena kaşınıyor. Kaşıdıkça da azıyor. Bu yaz tatile gittiğimizde yine iyice azdı. Eczaneden bi ilaç aldım. Alerjik bir ilaçtı. Bir de krem aldım. Geçer gibi oldu ama bilemem tam geçmedi çünkü. Bir de bıttım sabunu kullanıyorum.inşallah kurtulurum. Hem görsel hem de fiziksel eziyet valla

Bu sitede beyaz lahana önerisi duymuştum

Haşlayıp sıcak sıcak ovulacakmış

Ama tek çözüm stresi düşürmek şeker vs hayattan uzaklaştırmak

Stres ve şeker vazgeçilmezlerim :)

Lahanayı bi deneyim kışın sağolun

Ay ben iki senedir çekiyorum. Ayak bileklerimde. Çok fena kaşınıyor. Kaşıdıkça da azıyor. Bu yaz tatile gittiğimizde yine iyice azdı. Eczaneden bi ilaç aldım. Alerjik bir ilaçtı. Bir de krem aldım. Geçer gibi oldu ama bilemem tam geçmedi çünkü. Bir de bıttım sabunu kullanıyorum.inşallah kurtulurum. Hem görsel hem de fiziksel eziyet valla

Kaşınma ve yanma olayı çok fena

Kemal Milar adında bir doktor var..sadece ingiliz karbonatlı su içmeyi öneriyor ve hastalardan olumlu sonuç almış..baktım şimdi facete sayfası var..yorumları okumanızı tavsiye ediyorum..şifa olur inşallah..sevgiler.

Bende de var ve cildim zaten çocukluktan beri çok allerjik. Hiç öyle bitkisel şeyler duymadım ama doktorum çok iyi en hafif ilaçlarla rahatlatmaya çalışıyor cildimi. Yıllardır aynı dermatoloğa giderim. İstanbuldaysanız ismi Gökhan Okan. Belki faydası olur cilt doktoru arayan arkadaşlar da varsa diye söylemek istedim.

izlediğim bi videoda gluten hassasiyeti sebebiyle olduğu söyleniyordu, gluten ve şekeri kes bir ay dene derim, nasılsa kaybedeceğin hiç bişey yok

Son düzenleme:
Merhaba Hanımlar.uzun yıllardır egzama illeti ile uğraşıyorum.
Doktora gidiyorum ilaç kullanınca geçiyor sonra tekrar aynı duruma geri dönüyor.
Kortizonlu bi ilacı ömür boyu kullanmak istemiyorum.

Sizin böyle Bitkisel çözümleriniz oldu mu tavsiye alsam?
Ya da işte hangi deterjanla yıkayım çamaşırlarımı?illa kimyasallar tetikliyor bunu.
Yazın hiç çekilmiyor eklem yerlerimde de var yanıyor resmen

Ne yesem ne içsem ne sürsem?
Şimdiden tesekkürler
d vitamini ve folik asit takviyesi al bende cok cektim ondan iyi biliyorum

Hanımlar çok tesekkür ederim tavsiyeleriniz için
Ben de kortizonlu ilacıa bağımlı kalmak istemiyorum o yüzden çok kullanamıyoru
Ne biçim bi Hastalık öldürmüyor süründürüyor :(

Hanımlar çok tesekkür ederim tavsiyeleriniz için
Ben de kortizonlu ilacıa bağımlı kalmak istemiyorum o yüzden çok kullanamıyoru
Ne biçim bi Hastalık öldürmüyor süründürüyor :KK43:
gerçekten çok kötü ya bebegimde 3 aylıktan başlamıştı çocugun suratı yanık gibiydi sonra vücuduna geçmişti her gören noldu buna diyordu kortizonlu krem sürünce geçiyor ama bırakınca tekrar çıkıyor biz mustela diye bir krem almıştık o baya iyi gelmişti daha sonra yedigi şeylerden oldugunu söyledi doktorum şuan alerjen şeyler vermiyrz çok zor bu egzama allah kolaylık versin sizde mustela kremlerini bir araştırın istersnz

gerçekten çok kötü ya bebegimde 3 aylıktan başlamıştı çocugun suratı yanık gibiydi sonra vücuduna geçmişti her gören noldu buna diyordu kortizonlu krem sürünce geçiyor ama bırakınca tekrar çıkıyor biz mustela diye bir krem almıştık o baya iyi gelmişti daha sonra yedigi şeylerden oldugunu söyledi doktorum şuan alerjen şeyler vermiyrz çok zor bu egzama allah kolaylık versin sizde mustela kremlerini bir araştırın istersnz

Çok sağolun bakayım.deterjanını giysisini iyi seçin bari ya kıyamam bebeğe :(
Onun da acıyodur canı
:( :(

Temas egzaması ise bir çok şeyden uzak durmanız gerekiyor. Eğer yediğiniz içtiğiniz ile alakalı bir egzama ise yediklerinize çok dikkat etmelisiniz ama yok benim gibi strese dayalı bir egzama ise işte orada çare stresten uzak durmak o da imkansız gibi... Yıllardır çekiyorum, ayak bileği kemiginde çorap değsin azicik sıcak olsun ya da stres olayım kanatana kadar kasıyorm ister istemez. Denemediğim kalmadı ilaçlardan tutun da ot çöp ne varsa...

Temas egzaması ise bir çok şeyden uzak durmanız gerekiyor. Eğer yediğiniz içtiğiniz ile alakalı bir egzama ise yediklerinize çok dikkat etmelisiniz ama yok benim gibi strese dayalı bir egzama ise işte orada çare stresten uzak durmak o da imkansız gibi... Yıllardır çekiyorum, ayak bileği kemiginde çorap değsin azicik sıcak olsun ya da stres olayım kanatana kadar kasıyorm ister istemez. Denemediğim kalmadı ilaçlardan tutun da ot çöp ne varsa...

Kesin sebebini bilmiyorum ama stres dönemi ve baharatlı yediğim zamanlarda azıyor daha çok

Kesin sebebini bilmiyorum ama stres dönemi ve baharatlı yediğim zamanlarda azıyor daha çok
Yediğiniz şeylerle alakalı o zaman. Stres zaten başlı başına tetikler ama sadece stres egzaması olsa yedikleriniz yüzünden olmaz. Çeşit çeşit egzama var. Bende stres ablamda yedikleri ile alakalı abimde temas egzaması. Demir ve türevlerine ve toz, dokuduğu anda kasinir yaralar çıkar. Ailede üç kişiyiz bir çaresini bulamadık. Bulursanız beni de aydınlatn ciddiyim. Bıktık ailecek.

Back