Eğlenmek İçin Yazalım

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
115
bi kaç gündür elimden düşüremediğim bir kitap var. günümüz gerçeklerini mizahi bir gözle ele alıyor ondanmı ilham geldi nedir dayanamadım bende bi döktüreyim bakim neler çıkcak dedim. hikayemiz sadece mizah amaçlıdır isteyen üstüne alınabilir kaydirigubbakcemile3

Bir Dumanım Vardı Bir Zamanlar
bu sabah haberleri dinliyodumki ne görim. zam zam zam gene herşeye zam.derin bir of çektim kalktım bi sigara yakim dedim.tam elimi tabakamı attımki yok bomboş. sonradan aklıma geldi evde filtre kalmadıydıda karaborsaya düştü diye alamadıydık.derken başladım düşünmeye. eee insanın hem cebi hem eli boş kalınca düşünürmüş.be adamlar üç kuruşluk bi zevkimiz vardı bari onu bıraksaydınız diye.şöyyyle akşamdaaaannnn akşama yemekten sonra bi sigaramız vardı eskiden.hani kahvenin yanında dermişimde :))) güldürmeyin beni.biz o kahve sefalarını annelerimizin zamanında bırakalı çoookkk oluyo. bir tek çayımız var.onuda sabah yapar birer bardak içer,gerisini soğuğa koyarız kararmadan soğusunda akşama yine içelim diye. ama öle ocakta falan ısıtılmaz. aman haaa aman haaa ocağı yakmak demek doğal gaz demek kışın doğal gazı bol kullanmak demek zam demek. sobanın üstüne koyucaksın yemekten bi saat önce kendi kendine ısınıcak.eee doğal gaz dedin ne sobası diyceksiniz şimdi talaş sobası, çıfıt sobası.odun pahalı,kömür evi ısıtmaz hem zehirlenirizde mazallah.bu mahalle aralarında konfeksiyondan bozma yerler olur yaaa onlardan saolsun benim herif her akşam gelirken çıkma çıfıtları toplar bizde gece yakar ısınırız.hemde çayımızı kaynatırız.sahi nerden gelmiştik buraya heee hatırlaım sigara diyodum. yoo yanlış anlamayın zamdan dert yanarken sigaraya nerden para buluyon demeyin hani pazarlarda böle açıkta tütün mütün satarlarya onlardan azcık alıyom bi kutuda filitresini her gün iki tane bana üç tane herife eee nede olsa garibin el elinde bütün gün stres içinde hakediyo bi tane fazlayı.neyse onları ayda bir alır sararım günlük istikakımız bu işte. geçen gene haberlerde dinledim dumansız hava sahası diye heryerde içmeyi yasaklamışlar.aman bi sevindim bi sevindim. hemen attım kendimi dışarı. eskiden öle çarşı pazar gezerken milletin elinde görürdümde canım çeker şeytana uyar yakmaya kalkardım bi tane tabiii ayın sonu gelmezdi.amma velakin ne görim. herifler ellerinde sigaralar kahve önlerinde hem pişpirik atıyolar hem pöfür pöfür içiyolar.ayy bide yanında çay. dayanadım sordum bi polise. abi yasaklanmadımıydı bu meret diye dışarda serbest dedi. amaaannn bi tepem attı bi tepem attı. öfleye pöyleye ilerledim. biraz ilerde bi meyhane amanın nerden geççemi şaşırdım günü ortasında ayyaş ayyaş herifler ellerinde rakı bardakları oturmuşlar kapının önüne her geçen sulanıyolar laf atıyolar.aman kızım yürü sen evine dünyanın çivisi çıkmış. bunlar adamı yer.koştur koştur döndüm eve benim sıpa, oğlan be sıpa dediğime bakmayın.8 yaşında ellerinizden öper.elinde bi izmarit geldi eve napyon len sen dedim. ben adam oldu anne dedi. ne adamı oğlum dedim.gelirken kahvenin önünden geçtim adamlar bir ellerinde böle (eline alıp gösterdi) çay bir ellerinde sigarayla anlatıyolardı anne dedi.at çabuk onu öle adam olunmaz, orda boş boş oturanların hepsi işsiz güçsüz, işe yaramazlar dedim. hiiii demez olaydım, ağzım dilim bağlanaydıda demez olaydım. çocuk demezmi ama anne babamda ordaydı diye kafamçokkarıştı adam işten çıkarıldı gene anlaşılan.

Biraz Olsun eğlendiyseniz ne mutlu bana evet hanımlar eğer aklınıza böle mizah içeren hikayeler geliyorsa buyrun paylaşalım günüüze biraz gülümseme katalım.not : tamamen mizahi gözle yazılmıştır.:enbuyukkk:

canım hiç eglenmedim çünkü bu bir türkiye gerçegi malesef... ama yazı çok güzel çok begendım..

vallah antikacığım türkiyenin gerçeği, inan çok güzel yazmışsın ama canım bunu bir tek bizler biliyoruz herhalde,
enerji ve tabi kaynaklar bakanı taner yıldıza olsun bu mesajın,
hıı birde 1 şubattan sonra doğlagaza
yüzde 15 zam geliyormuşş ekmeğede zam geldi gelecek,marlboro desen kısası 7 lira olmuş ahhh ahh
bu arada ist.zam şampiyonu taze fasülye olmuşş yüzde 40.91lik artışla fasülyeyi alkışlıyoruzz:roflol:
vallah antika türkiyenin acı gerçeği allah herkezin yardımcısı olsun tabi işi şakaya vurduk ama malesef acı gerçek gördüğün gibi zam haberleri almış başını gidiyor, bizede burada lak lak yapmak düşüyor tek yapabildiğimiz bu

nerden baksanız bi sene olmuş yazalı merak edip dönüp okiyim bari dedim :))) sonrada bu güne baktım kaderim doğru demişsin be güzelim bizede ancak lak lak yapmak düşmüş arkasından yakında yeni biyazı olcak bu kez kk yı eleştircem kazen bilgin olsun :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…