Eğitim hayatı ve kaygılar

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.790
6.951
Kızlar merhaba,
Ben önlisans mezunu 23 yaşında 2 seneden beri iş hayatında olan biriyim. Mezun oldugum işi yapamıyorum şuan krizden dolayı önü çok tıkalı. Şuan sağlık sektöründe hekim asistanlıgı yapıyorum. Ailemin borcuna katkı sağlıyorum önümüzde ki sene bu zamanlarda bitecek çok şükür.
Son bi senedir yaklaşık 3 4 aydır yogun bi şekilde tekrar okumayı düşünüyorum. Sıfırdan gelecek vaad eden 4 senelik bi fakülte. Seneye sıkı hazırlanmayı düşünüyorum borclardan sonra elimize kalan parayı özel ders yetenek sınavları için ayıracagız ailemle. Yasım zaten cok genç tekrardan üniversite okuyabilir miyim değil sorum ama yaklaşık Fakülteden 28 29 yaşlarında mezun olacagım. O yaşta sıfırdan başlayacagım iş bulma konusunda zorlanır mıyım? Düşündüğüm alanlar iç mimarlık, iletişim tasarımı gibi.

gelecek vadeden fakülte diye bir şey türkiye de olamaz :)
en güzel örneğini hemen vereyim,
ben fizyoterapistim.
mezun olduğum yıl, bu bölümde eğitim veren 12 üniversite vardı.
mezun sayısı az ama kaliteliydi.
maaşlarda hayli yüksekti.
devlete fizyoterapist bulamıyoruz diyen bakan beycim önce üniversite kontenjanlarını arttırdı. sonra üniversitelerde bölümü açtı.
12 den 80 lere çıktı eğitim veren okul.
mezun patlaması oldu.
maaşlar şu an asgari ücretten hallice.
mezunlar sürünüyor. devlete fizyoterapist bulamıyoruz diyen bakan şimdi bakan değil.
devlette her yıl 3-5 kişi atıyor 🤣
he bana sorarsan avrupa standartlarına erişmek için şimdi bile sayı yeterli değil ama bana soran yok. devlet hastanelerinde 6 aylık tedavi sıralar ve fizyoterapistçilik oynayan farklı meslek grupları var

şimdi canım genç arkadaşım,
burası türkiye.
5 dakkada değişir bütün işler.
sevdiğim işi yapmak istiyorum dersen, eyvallah.
ama iş garantisi olsun diyorsan tıp oku diyeceğim ama onun da geleceğini parlak görmüyorum 😪

Ülkemizde artık her meslek aynı kulvarda, ne kadar iyi yere kapak atacağın şansına bağlı. Ben de özel eğitim öğretmeniyim ilk girdiğimde 50 ile atanılıyordu , aday öğretmenlik diye bir şey yoktu, mülakat yoktu. Şimdi yine bi nebze diğer öğrt içinde iyi bir yerde ama nereden nereye... anlatabildim mi? Hele mimarlık bildiğim kadarıyla çevre isteyen, zaman isteyen bir bölüm. Gözünü karartıp bir alana yöneleceksin ve mezun olup asgari ücrete yakın bir maaşla başlayıp zamanla ilerleyeceksin kendi işini kurmadığın ya da yükseklerden tanıdığın olmadığı sürece.

Söylediğiniz bölümler maalesef çok da gelecek vaadeden bölümler değil, Türkiye’de ancak sağlık sektöründe ve bilişim sektöründe işsiz kalmazsın. Onun dışındaki tüm bölümler 👎🏻

Kızlar merhaba,
Ben önlisans mezunu 23 yaşında 2 seneden beri iş hayatında olan biriyim. Mezun oldugum işi yapamıyorum şuan krizden dolayı önü çok tıkalı. Şuan sağlık sektöründe hekim asistanlıgı yapıyorum. Ailemin borcuna katkı sağlıyorum önümüzde ki sene bu zamanlarda bitecek çok şükür.
Son bi senedir yaklaşık 3 4 aydır yogun bi şekilde tekrar okumayı düşünüyorum. Sıfırdan gelecek vaad eden 4 senelik bi fakülte. Seneye sıkı hazırlanmayı düşünüyorum borclardan sonra elimize kalan parayı özel ders yetenek sınavları için ayıracagız ailemle. Yasım zaten cok genç tekrardan üniversite okuyabilir miyim değil sorum ama yaklaşık Fakülteden 28 29 yaşlarında mezun olacagım. O yaşta sıfırdan başlayacagım iş bulma konusunda zorlanır mıyım? Düşündüğüm alanlar iç mimarlık, iletişim tasarımı gibi.
Yasla ilgisi yok canım. Kısmetinde varsa olur 2.ögretim kazanıp gündüz calış gece oku derim sana

Turkiyenin ileri gelen üniversitelerinden birinden dereceyle mezun oldum psikoloji mezunuyum aynı zamanda yüksek lisans da yaptım 5+2 7 sene psikoloji eğitimi gördüm ama gel gelelim iş var mı yok. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bunun iki yıllıkmış fakülteymiş bununla pek alakası yok ülkede tonlarca işsiz mezun var ne yazık ki..

Ayriyetten neden yaşınız geç olsun ki 44 yaşında sınıfımızda bir abimiz vardı ve inanılmaz dinamikti hiç de öyle yaş kompleksi yoktu üniversitenin daha doğrusu okumanın yaşı mı olurmuş :21:

X