• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim Fakülteleri Sadece 5 Bölüme Öğrenci Alacak

Neden yetenek sınavlarına 1 ay kala böyle bir karar alınıyor. Hatta bir kaç üniversitede sınavlar oldu bile... Resim ve müzik bölümleri için söylüyorum. Alınan kurslar, saatlerce süren çalışmalar verilen emekler ne olacak?

Bu ülkede sanatla ilgiliyseniz ve geleceğinizden endişe duyuyorsanız seçenekleriniz kısıtlıdır. O seçeneklerden biride eğitim fakülteleridir.

Çözüm bu şekilde olamaz. Hata üstüne hata yapılıyor.

Merhaba arkadaşlar. Ben bir rehber öğretmen yani psikolojik danışman olarak 6 senedir MEB'de çalışıyorum. 3-4 sene önce yeni açılan devlet ve özel üniversitelere PDR alanı açıldı. Eskiden 20 üniversitede vardı, şu an 50 üniversitede falan rehber öğretmenlik var. Seneye ve ondan sonraki senelerde devlete atanma durumumuz bizim de zorlaşacak... Sınıf öğretmeni gibi her yerde rehber öğretmen olacak.... Çünkü devlet senede 3000 kişi alsa bile atanamayan 10000 mezun olacak....

Kısa vadede PDR'ye ihtiyaç olsa da zaman içinde fazla gelecek diye düşünüyorum....

Özel eğitime fazlasıyla ihtiyaç var bundan eminim.

Din Kültürü hakkında konuşmayacağım.

Teknoloji tasarım öğretmeni çok az....

İlköğretim matematiği anlayamadım atanamayan çok fazla var.

***Benim MEB'den tek istediğim ihtiyacı fazla diye alan dışı atama yapmasınlar. Düşünün ki Türkiyede yüzde 3'e girerek PDR kazandım ve alanın en iyi üniversitelerinden birinde okudum... Çok emek harcadık okurken, zira diğer öğretmeliklere göre üniversitede ödevi uygulaması araştırması çok olan bir alan... Evet çok zor atanmadık, 75le atandım ben mesela. Ama zaten kolay atandığı ve psikolojiyi sevdiğimiz için PDR yazdık. PDR kazanmak için 4 sene uğraşan arkadaşlar vardı aramızda...
Sonra bunu ve aldığımız eğitimlerin içeriğini tamamen yan tarafa koyup Fen-Edebiyatçıları daha doğrusu Sosyoloji felsefe gibi alakasız alanları alanımıza atamaya çalışıyorlar.... Düşünün ki ben felsefe alanı adına sadece eğitim felsefesi ve felsefeye giriş gördüm. Sosyoloji için de aynı şey söz konusu. Psikologlar bence okullara atanabilirler. yüzde 90 aynı dersleri görüyoruz. Matematik alanı ve matematik öğretmenliği gibi bir şey... Ama diğer alanlara sonuna kadar karşıyız!

Yakınlarda PDR derneğinin konu hakkında MEB önünde eylemi olacak.... Derneğin sayfasından konuyu takip edebilirsiniz.

Back