evet doğru ama özellikle öğretmenlik isteyen seve isteye okuyup mesleğini yapacak potansiyeli olan öğrenciler için kötü oldu
Mesleğini yapacak diyorsun, işte yapamıyorlar ki sorun o. Her sene binlerce öğretmen ağlıyor atanamadım diye. Dershanelerdeki durumu da biliyorsundur diye tahmin ediyorum, çekilecek dert değil bence. Öğretmenliği bitiren mecbur atanacak başka şansı yok ama işte devlet kadro vermeyince ne yapsın? Dediğim gibi kısıtlı bir kontenjan verilmeliydi en azından çok idealist olan öğrenciler için. Neyse bakalım göreceğiz neler olacak.
aslında mantıklı düşünüldğünde bunun için geç kalınmış bile denilebilir ancak bu açıklamanın şu anda yapılmış olması da ayrı bir komiklik..çocuklar lys ye girmek üzere hayal kurdular karar verdiler ümit ettiler pat diye bu açıklama yapılıyor.çocukların hayallerini düşünen kimse yok..eğitim en önem verilmesi gereken kurumken uygulamalar hep böyle bir anda tepeden inme yapılyor sonrada başarı bekleniyor.
ayrıca yukarıdaki 5 alandan üçünü zaten alan dışı atamalarla doldurma üzereler onları da kapatırlar yakında.
Ne zaman yürürlüğe gireceği belli mi? Bu sene için artık uygulamazlar sanırım. Kontenjanlar belirlenmiştir bu sene için.
Sırf muhalefet yapmak için bunu da eleştirenleri anlamakta güçlük geçiyorum.
İsabetli bir karar olmuş.
Keşke aynı şeyi iibf için de yapsalar (iibf mezunuyum)
Daha işlevsel hayatta rol alabileceğimiz kendimizi geliştirebileceğimiz bölümler okuruz belki.
Ve yahut okumayız ! Üniversite mezunu olmayız.
Beklentilerimiz ,hayata atılma vaktimiz vs değişir,bireysel yeteneklerimize yöneliriz mecburen.
Onlarca üniversite açmalarını nasıl aptalca buluyorsam ,bu icraatı da olumlu buluyorum.
Üniversiteler iş bulma kurumu değil ki.
Ben öğretmenlik okurum ama mezun olur yüksek lisans yaparım, devam eder doktora yaparım sen nasıl bunun önünü tıkarsın ki?
İşte öyle olmuyor ki maalesef, açıkta kalmayayım diye tercih yapan o kadar çok öğrenci var ki. Ben hatırlıyorum üniversitenin ilk günü hoca kaçınız bu bölümü isteyerek tercih etti diye sorduğunda 2-3 el anca kalktı havaya. Ben hala kızgınım, iş imkanı olmayan bölümlere binlerce öğrenci almaya devam ettikleri için. Sonrasında ne oluyor: milyonlarca işsiz. Yönlendirme sıfır gerçekten. Ama dediğim gibi çok idealist, illa bu bölümü okumak istiyorum diyen insanlar için sınırlı kontenjan verilebilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?