Eğitim Bir Sen’in dergisinde Atatürk “din düşmanı” ilan edildi

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
Eğitim Bir Sen’in dergisinde Atatürk “din düşmanı” ilan edildi

Haziran 20, 2015
AKP'li Eğitim Bir Sen'in dergisi: Atatürk helal haram ölçülerini umursamıyordu.

AKP hükümetine yakın olan Eğitim Bir Sen, çıkardığı dergide örgün eğitimde Atatürkçülük başlığı altında Atatürk’ü yine dinsiz ilan etti. Atatürk namaz kılmayan, zekat vermeyen, kelime-i şahadet getirmeyen biri olarak aksettirildi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen, çıkardığı dergide öğretim programlarında Atatürkçülüğü irdeledi. Din derslerinde Atatürkçü bir din algısının yerleştirmeye çalışıldığının vurgulandığı yazıda; Atatürk, pozitivist bir anlayış benimsediği için eleştiriliyor. Mehmet Akif Ersoy ve Said Nursi gibi isimleri sistemden ‘ayıklayarak’ İslam’ı etkisizleştirildiği savunuluyor.

Yurt gazetesinden Rojda Duygu Yeşilgöz’ün haberine göre; Eğitim Bir Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) tarafından çıkarılan ‘Eğitime Bakış’ isimli derginin 2014 tarihli 29’uncu sayısında ‘Öğretim programlarında Atatürkçülük’ başlığıyla madde madde sıralandı. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretim Programında “Atatürkçülük” alt başlığıyla yer alan yazının laiklikle ilgili 13’üncü maddesinde Atatürk, yine din düşmanı ilan edildi.

Atatürk’ün; “Bir rekât bile namaz kılmadığı”, “bir kez bile kelime-i şahadet getirmediği”, “oruç tutmadığı” ve “zekât vermediği” “İslamiyet’in helal haram ölçülerini dikkate almadığı” iddia edildi.
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem...sinde-ataturk-din-dusmani-ilan-edildi-864297/

ne yapmaya çalışıyorlar gençleri etkilemeye çalışıyor lar tabi,Atatürk tüm mal varlığını tek kuruşuna dek ülkesine miras bırakmıştır,fitire vermezmiş zekat vermezmiş,konuşmadan önce o aç gözlü 4 bakanı yargılasınlar

Ayyy eğiyim bir sen önce dönsün kendi evinşn önünü süpürsün.yedikleri kul hakkının haddi hesabı yok sırf eğitim senli türk eğitim senli oldığu için ellerinden haklarını aldığı insanların haklarını öte dünyada nasıl hesabını verecekler onu düşünsünler

çamur at izi kalsın artık böyle maalesef

Zaten vuracak başka yerleri yok. Böyle emin olamayacakları şeyler söylüyorlar. Zaten de amaç Atamızı dinsiz onun izinden gidenleri de dinsiz ilan etmek. Sonra vicdanlara bak Atatürkçüler gelirse böyle olur şöyle olur mesajını yaymak. Kendileri o kadar yerinden edilen müdüre mahkeme kararı çıkmasına rağmen yerinden alınmayan müdür ve yardımcılarına bakmaz. Onlarınki kul hakkı olmaz ya.

Kul hakki yemek haram degilmis.Hem zaten biz dinsiziz onlar dini butun ya ondan oluyo iste.

Bu sendika değil mi ki tüm idarecileri kendi sendikasından atayip diğerlerine göz dağı veren.

dinden imandan bahseden bunlar mi yazık
Ha bir de hak yedikleri yetmiyormuş gibi gözdağı vermesi de işin ayrı buudu

Ha bir de hak yedikleri yetmiyormuş gibi gözdağı vermesi de işin ayrı buudu
Biz bunu birebir yaşadık.eşim idareci ama sendikası farklı kaç kez tehdit edildi üstü kapalı göz dağı verildi hatırlamıyorum.böyle zihniyette bir oluşum işte bu.

Seçim sonrası bizim okuldan bir arkadaş müdürümüz için dedi ki gerizekalıya bak seçim sonuçlarından zerre üzülmüyor onun buralara nasıl geldiğini biz biliriz indirmesini de bilirler dedi.sonra da kendi eşi de müdür bu arada biz eşlerimiz eğitimbir senliler koltuklarından olacak diye üzülmüyoruz bizim üzüntümüz suriye kaybetti filistin kaybetti fethullah gülen sevindi israil göbek attı demeye durdu

Bu sendika değil mi ki tüm idarecileri kendi sendikasından atayip diğerlerine göz dağı veren.

dinden imandan bahseden bunlar mi yazık
aynen butun mudur mudur yardımcıları dagıtıldı sadece bu sendıkadakıler atandı mudur,, yardımcısını secme hakkına sahıp oldu nıce kısının hakkı yendı dısardan pek bellı olmadı ama bız öğretmenler çok ıyı görduk herseyı kımse de cıtını çıkaramadı

Mehmet Akif Ersoy;
"Mısır'da onbir yıl kaldım. Fakat on bir saat daha kalsaydım artık çıldırırdım. Sana halisane (gerçek) bir fikrimi söyleyeyim mi: İnsanlık da Türkiye'de milliyetçilik de Türkiye'de Müslümanlık da Türkiye'de, hürriyetçilik de Türkiye'de. ALLAH BENİM ÖMRÜMDEN ALIP MUSTAFA KEMAL'E VERSİN"

Mehmet Akif'in Atatürk'ü karalayan bu üçkağıtçı yobazlara şiiri vardır mütevekkil adında...

Zaten başka birşey bulamayınca,dini alet ederler bu zihniyettekiler. Kendilerinden olmayan herkes dinsiz bunlara göre. Yermeye birşey bulamadılar mı hemen namaz kılmazdı bla bla başlarlar.
Siz Atamın tirnağı kadar olsanız keşke.

Atatürkün çok dindar biri olduğunu söyleyecek bir zihniyet yok zaten. açıkca dile getirince çok kızılıyor anlamıyorum
hem insan inanır inanmaz kendi meshul derler sonra atatürk namaz kılmadı deyince niye bu öfke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…