Eğitim Bir Sen’in dergisinde Atatürk “din düşmanı” ilan edildi

Atatürkün çok dindar biri olduğunu söyleyecek bir zihniyet yok zaten. açıkca dile getirince çok kızılıyor anlamıyorum
hem insan inanır inanmaz kendi meshul derler sonra atatürk namaz kılmadı deyince niye bu öfke
Atatürk'ün namazi niyaziyla herkesin derdi ne?
Sanane banane..
Ona namaz kilmiyo diye .ok atanlarin kaci namaz kılıyor acabaa ??

Din düşmanı mıydı, dinsiz miydi bilemem. Beni o kısmı ilgilendirmiyor. Yaptıkları, görüşleri, zekası ilgilendiriyor.
Hem iyiki de o dinci geçinen tayfadan değilmiş zaten.

bende Atatürk ün dinsiz olduğuna inanıyorum anlamadığım kime ne ister inanmış olsun ister inanmıyor olsun bizi ilgilendiren yaptıkları ülkeye kazanımları ne zaman ki dinin bireysel bir kavram olduğunu anlarsak beraber uygarca yaşayabiliriz

Birilerine dinsiz derken korkmaliyiz bence.
Ya sandigin gibi degilse? Ozaman sen dinden cikmis oluyorsun :KK25:

Hersey disardan göründügü gibi degil. Namaz kilip poz vermekle olmuyor bu isler..

Ben Atatürk'ün Müslüman olduğuna inanmıyorum. Müslüman olsaydı bu kadar aydın, geniş görüşlü bir insan olması zor olabilirdi. Müslüman olmadığını düşündüğüm için, Müslüman kalıbına sığdırılması komik geliyor. Hani ne bileyim, Müslüman olduğunu kanıtlamaya çalışmayan biri için Müslüman değil Müslüman değil demenin amacı ne? Müslüman değilse değil. Bize ne bu saftiriklere ne Oruç tutmadıysa bilmem neyse. eskiden Boşa konuşuyorlar derdim ama gençleri Atatürk'ten uzaklaştırmayı başarıyorlar bence. Amaç da bu. Yoksa ithamların içeriği boş mu dolu mu Önemsiz onlar için.

Ben Atatürk'ün Müslüman olduğuna inanmıyorum. Müslüman olsaydı bu kadar aydın, geniş görüşlü bir insan olması zor olabilirdi. Müslüman olmadığını düşündüğüm için, Müslüman kalıbına sığdırılması komik geliyor.
İşte batının zihnimize işlediği aşağılık kompleksinin tezahürü... yazık milletime, yazık ülkeme... ne hale getirmişler bilinç altimizi, yüzyıllar içerisinde nakış nakış işleyerek... sonra yok bunlar komplo teorisi bilmemne...

Ben Atatürk'ün Müslüman olduğuna inanmıyorum. Müslüman olsaydı bu kadar aydın, geniş görüşlü bir insan olması zor olabilirdi. Müslüman olmadığını düşündüğüm için, Müslüman kalıbına sığdırılması komik geliyor. Hani ne bileyim, Müslüman olduğunu kanıtlamaya çalışmayan biri için Müslüman değil Müslüman değil demenin amacı ne? Müslüman değilse değil. Bize ne bu saftiriklere ne Oruç tutmadıysa bilmem neyse. eskiden Boşa konuşuyorlar derdim ama gençleri Atatürk'ten uzaklaştırmayı başarıyorlar bence. Amaç da bu. Yoksa ithamların içeriği boş mu dolu mu Önemsiz onlar için.
Ne desem boş... insan kendi aslını bu kadar aşağılayabilir... içinize İsrailli yoksa ingiliz mi kaçtı?

İşte batının zihnimize işlediği aşağılık kompleksinin tezahürü... yazık milletime, yazık ülkeme... ne hale getirmişler bilinç altimizi, yüzyıllar içerisinde nakış nakış işleyerek... sonra yok bunlar komplo teorisi bilmemne...

Bati ile alakasi yok. Simdi bi bak müslüman ülkelerine. Hangi ülkelerde insan haklarina, kadin haklarina saygi var? Müslümanlar bunu biraz kendilerine yapiyorlar. Evet, bir zaman vardi ki müslümanlar önde, ve bati arkadaydi. Islami sairler felan vardi, fakat o devir çoktandir bitti, gitti.

Hani istenilse, tekrar o devire geri gidilebilir, fakat bilinen islam ülkelerde artik din tüccarligi var. Din üzerine güç kazanma, ve hirs var. Islami çok dar bir sekilde anlamak, ve insanlari ezmek var.

Bati ile alakasi yok. Simdi bi bak müslüman ülkelerine. Hangi ülkelerde insan haklarina, kadin haklarina saygi var? Müslümanlar bunu biraz kendilerine yapiyorlar. Evet, bir zaman vardi ki müslümanlar önde, ve bati arkadaydi. Islami sairler felan vardi, fakat o devir çoktandir bitti, gitti.

Hani istenilse, tekrar o devire geri gidilebilir, fakat bilinen islam ülkelerde artik din tüccarligi var. Din üzerine güç kazanma, ve hirs var. Islami çok dar bir sekilde anlamak, ve insanlari ezmek var.
İslam ülkelerini kendi haline birakiyorlar mi ki? Bircogunda savaş var zaten... müslüman olsaydı böyle aydın olmazdı gibi cümleler yanlış. Bu cümle, islamı aşağılayıcı bir cümle. Ha bunu yazan Hristiyan falan olsa, normal karşılarım...

İslam ülkelerini kendi haline birakiyorlar mi ki? Bircogunda savaş var zaten... müslüman olsaydı böyle aydın olmazdı gibi cümleler yanlış. Bu cümle, islamı aşağılayıcı bir cümle. Ha bunu yazan Hristiyan falan olsa, normal karşılarım...

Iyide, bügün'e kadar halen adam namaz mi kildi? felan gibi sorularin sorulmasi, bazen müslüman anlayisin dar oldugunu göstermez mi? Adam cumhuriyeti kurdu, birçok insan onun sayesinde okuma yazmayi felan ögrendi, birçok iyi sey yapmis, ve millet bügün halen "namaz kildi mi" gibi sorular soruyor. Ki bu arada dikkatini çekerim, söyledigim laf Islam üzerine degil, simdiki müslümanlar üzerine.

Islam ülkeler pekala kendi haline birakilabilir, fakat kendileri Amerika' ile is birligi yapiyorlar. Ki Amerika bunlara demiyor ki "insan haklarini tanimayin, kadinlari ezin" diye. O ülkeler bunu kendileri yapiyor. Bak en basit örnek Suudi-Arabistan. Milyonlarca insan haça gittigi bir ülkede, kadinlar halen araba süremiyor.

Yani bazen biraz özelistiri yapmakta fayda var.

kesinlikle böyle
de bunu söyleynce hakaret saymaları çok enteresan
inanmayan
Aziz nesinin
''gerçek bir müslüman Atatürkü sevemez ''lafını bir araştırsın derim
bu bir hakaret değil

Her seyini anladınız da dini kalmıstı anlayamadıgınız o da size dert oldu böyle işte.

Size ne?

Bu ülkede müslüman olmayan basarılı adaletlı insanlar bürokrası yapamaz mı?
size ne bir insanın dinindenn size ne?
Ataturk musluman ya da değil yani ee??
Neyı gösterir bu?
İnsanları neye inanıp inanmadıgına göre kategorıze ettiğiniz için mühim değil mi böyle seyler?

Bu kirli zihinler yok olsunlar artık, yazık bunların elinde yetısen cocuklarımıza.

bana bir tane çok sağlam inançlı Aydın göster? Islâmcı Aydın diye geçinenlerin Hepsi sapık supuk zihniyette insanlar. Ben gördüğüme bakarım, kafam yerinde. Sülalem Müslüman diye Müslüman olmadan önce akıl süzgecimden geçiriyorum.
Laflarım tüm Müslümanlar'a değil, senin gibi Müslümanlar'a. : D

X