Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.marmariste 13-19 mayıs ta ailecek konaklayacağız.parasını ödedik.ultra herşey dahil olacak.
12 mayıs sabahı çıkıcaz.denizlide ya da afyonda konklamamız gerekecek.hangisini seçmeliyiz.hiçbir fikrim yok.ikimcisi 19 mayısta otelden çıkıcaz.egede birkaç yere uğramak istiyoruz.ama nereye gitmeliyz.bilmiyorum.selçuk,şirince belki alaçatı dönüş yolcuşuğunda görebiliriz.
Otel marmariste.marmaristen datça bodruma gidebilirz.
O bölgeyi iyi bilen vr mı.mutlaka neerelere gitmeliyim.afyon ve denizli gitmeli miyim.tavsiyeleriniz önemli.rotayı belirleyemedim.yardımınıza ihtiyacım var.bir dr marmaris için altı gün aynı otelde fazla mı sizce.mantıklı olan üç kalmak mıydı bilemedim.yıllık izni 10 gün mü alsam 15 gün mü herşey plana bağlı bilemedim
tek gece konaklama için afyon mu denizli mi sorusuna kesinlikle denizli...
denizlide pamukkale ve karahayıt bölgesini mutlaka gezmenizi öneririm. hatta antik kleopatra havuzu efsanedir.
denizli karahayıtta birbirinden şık bir sürü 4 ve 5* oteller bulunmaktadır.Termal havuzları ve şifalı suyu ile meşhurdur.ucuz konaklama seçeneği tercih etmek isterseniz karahayıtta gecelik oda fiyatı 60-70 tl olan pansiyonlar mevcuttur, hepsinde de şifalı sıcak su bulunmaktadır. afyona da çok gittim, fakat denizli'ye göre çok çok ufak ve gezecek pek bir yeri yoktur.
ayrıca denizli merkezde çok meşhur bir tekstil çarşısı vardır. taç, linens vb bir çok kaliteli markanın kaliteli ürünlerini çok ucuz fiyatlara alabilirsiniz. denizli de mutlaka denizli kebabını yemenizi tavsiye ederim.
denizlide vakit bulursanız yanılmıyorsam 60 km yakınında salda gölü bulunur.(Türkiye'nin maldivleri olarak geçer) yüzmek için oldukça farklı ve güzel bir göldür,ortam çok keyiflidir.saldaya giderseniz beyaz adalar tarafından göle girmelisiniz, enfestir.
denizli akyaka arası 1,5 saat kadar olmalı. akyaka-gökova mutlaka görülmelidir, çok huzurlu yerlerdir.
köyceğiz de benzer yakın bir rotadır, köyceğiz kordondaki mekanlar çok keyiflidir.
yine benzer rotada dalyan yer alır. kaya mezarlarına karşı bir şeyler içmek çok keyiflidir. tekne turu ile iztuzu plajına gidebilir, karetta karetta yuvalarını görebilirsiniz.
şirince güzel fakat oldukça ufaktır.bir çok restoran ve cafe bulunur. kabak çiçeği dolması meşhurdur. bol bol meyve şarabı satılır.... selçuk tarafına giderseniz, efes harabelerini ve meryem ana evini gezebilirsiniz. bu yolculukta tarihi yerleri gezecekseniz müze kartı çıkarmanızı tavsiye ederim. müze kartı ile efes ve pamukkale gibi kişibaşı girişin 35 tl civarı olduğu yerlere ücretsiz giriş yapabilirsiniz.
alaçatıyı ben pek sevmem. ufacık bir ilçedir. sörf yapanların tercih ettiği bol rüzgarlı, daracık sokakları olan çok kalabalık ve pahalı bir yerdir. bana keyif vermemiştir hiçbir zaman.
izmirde alsancak kordon, pasaport kordon da güzel mekanlar vardır.
alış veriş yapmak için kaliteli ve marka mağazalar alsancak ve genellikle gül sokak tarafındadır. ucuz ve bol çeşit olan yerler kemeraltındadır.
sahil kesimi keyiflidir. pazar gününe denk gelecekse seferihisar tarafında hem yüzebileceğiniz güzel koylar bulabilir hem de kale içinde kurulan organik yerel pazarı gezebilirsiniz.
tek otel için 6 gün bizim tatil anlayışımıza göre oldukça uzun. o taraflara geçmişken fethiyede de konaklamanızı önerebilirdim. fethiyede hisarönü olarak geçen bölgede orman içerisinde şahane oteller var. çok keyif alabilirdiniz...ölüdeniz ve kelebekler vadisi de çok keyiflidir. şimdilik aklıma gelenler bunlar. sormak istediğiniz olursa seve seve yanıtlarım.