• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Egem kollarimda

TutkuEge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2009
51
2
86
43
Almanya
Simdiye kadar okudugum tüm dogum hikayelerini ayrintilariyla bilmek istemisimdir.Onun icin bende biraz ayrintilara girebilirim. Zorlu bi dogum oldu benimkisi ilk dogum sezeryandi 9 sene önce kizimi almistim kollarima ama bu sefer normal dogum istiyordum gerci ozamanda normal istiyordum ama basaramadik.Kizim gibi oglumda beni beklemekten yanaydi kizim 14 gün gelmisti dünyaya.Oglumda beklenen dogum tarihimizi yine gecmistik ben beklemekten yorulmustum dogumum dogal yolla kendisi baslamassa suni sanciyla baslatilacakti ve ben bundan cok korkoyurdum dogrusu.
beklenen tarihten 6 gün gecmistiki benim sancilaim hafif hafif basladi hergün doktora gidiyorum nst ye baglaniyorum ama sanci cikmiyor .ertesi gün sancilarimin siddeti artti ama hala 10 dakikada bir geliyor.bu sefer hastaneye gittim muayne eildim acilma yooooooooook sanci cok hadi eve geri gel Cry bütün gece sancidan 5 dakika uyuyamadim sabah sancilarim siddeti iyice artti dakikalarda 5 e düstü ben küveti sicak suyla doldurdum bikac saat icinde kaldim ebenin tavsiyesiyle.sancilarimin cogunu evde cekmek istiyordum,sancilarim okadar siddetlendiki artik dayanamiyorum dedim ve ben sanci cektikce yanimda kahrolan annem ve esimle hastaneye gittik.yine hersey bastan nst ve muayne sonucu sadece 1 cm acilma var oysa ben 3 gündür sanci cekiyordum ve hastaneye giderkende 5 6 cm olmustur garanti diye ciktim yola ama sonuc hüsran.
allahim acaba yine sezeryanmi olmaliydim dedim bian 3 gündür sanci cekiyorum sadece 1 cm 10 cm olana kadar nasil dayanicam ama hastanede 36 haftalikken kagit imzaladim normal dogum istiyorum ve tüm riskleri kabul ediyorum diye.ben almanyada yasiyorum ve burda pek sezeryan yapilmiyor artik sezeryan istesemde almicaklarini biliyordum fakat sancilarima dayanamayan esimle annem hemen beni sezeryana almalari gerektigine karar verdiler
basimda bekleyen ebeyle bunu paylasti esim tabikide cevap hayirdi Undecided ebe sicak küvet isteyip istemedigimi sordu hemen evet dedim cünki evde ise yaramisti suyun icinde sanci daha hafif hissediliyordu.bütün bu asamalarda annem ve esim hep yanimdaydi almanyada doguma 2 kisi giribeliyor.bikac saatde küvette durduktan sonra hastaneye geleli 6 saat olmustuki yine muayne acilmaya bakilacak busefer tamam dedim doguma az kaldi ama oda neeee sadece yarim cm daha acilmis aman allahim sanirim bu hizla anca 1 haftada dogururum dedim.ben biyandan aglarken bi yandada sanci geldikce ebenin bana gösterdigi sacma hareketleri yapiodum göbek atar gibi biseylerdi ve nefes teknikleri tabi bunlar pek bi ise yaramadi gibi en sonunda yeter artik epidural istiyorum dedim.3 gündür
sanci cekmekten yoruldum daha fazla cekmek istemiyordum zaten normal doguma karar verince epidural hep aklimin bi kösesindeydi.
acilma 2 cm olunca bizi dogum yapacagim odaya aldilar ve aneztesi uzmanini beklemeye basladim odada kivranarak.
sonunda kapida göründü ve ben bi oooh cektim takilirken hic bisey hissetmedim ve ondan sonra hersey cok rahatti kizgin kumlardan serin sulara atlamak gibi bisey takiii dogum ani yaklasana kadar epidural takildi ben yatakta yatiyorum annemle esim koltukta uyukluyorlar gece yarisi olmus.ebe arasira gelip acilmayi kontrol ediyo baktiki hala cok yavas suni sanci verildi sonra yine kontrol yine acilma yavas suyu patlattilar biraz hizlansin diye hizlandi sanirim ama ögleden sonra girdigim hastanede ertesi sabah olmustu ve hala dogum gerceklesmedi.ebe durmadan beni degisik sekillerde yatiyordu biseyler ters gidiyordu hissediyorum ama bisey söleyen yoktu.birden acayip sancilar hissetmeye basladim sanirim epiduralde sorun var sanci hissediyorum dedim hayir dedi ebe sorun yok doguma az kaldi epidurali kestik dogumda bize yardimci olman icin demezmi aman dedim yandim annem belime masaj yapiyo esim ellerimi tutuyo az kaldi askim dayan askim diye beni avuyuto,popomda baskiyi hissettim bikac dogum hikayesinde okumustum allah dedim dogum olmasina az kaldi sanirim.
basimda 2 ebe 3 doktor durmadan kosturuyolar farkindayim biseyler yolunda deil ama neeee hadi dedi ikiiiiiiiiiin ebe esimde bagiriyo ikiiiiiiiiiiin askim ben ikiniyom ikiniyom bisey cikmiyo.bidaha ikiiiiiiiiiiiiiiiin yine yok yine yine derken bebek falan yok.sonunda doktorun elinde aleti gördüm ahada kasik gibi onla cekcek cocugu koskoca bi demir parcasi hadi dediler yine ikiiiiiiiiiiiiin.birden esimin sesini duydum aglayarak geldi askim dediyi hala kulaklarimda.aletle tutup cikardilar yavrumu sonra doktor dikislerini yapicam dedi kestigini hic anlamamistim ama dikerken anladim valla baya Undecided
yavrumu tutup hoooop diye verdiler gögsümün üstüne iste oan ne aci ne sanci 4 gün kivranan ben deilim hayat yeniden basladi sanki ama baktim bebegim mosmor Undecided aletten kaynaklandi sandim ama gercegi dogum videomu izlerken gördüm yavrumun boynuna kordonu dolanmis 2 kat Cry allah doktorlardan ve ebelerden binlerce kere razi olsunki bebegimi sag verdiler kucagima.
.bebegim 3350 gr ve 50 cm dünyaya merhaba dedi.allah isteyen herkeze bu duyguyu nasip etsin.

canım benim Allah mutlu mesut günlerde sağlıklı sıhhatle yaşamayı nasip etsin bebişine.. Darısı bizlerin başına

Allah uzun sahlikli omurler versin ins canim. hep sezeryan oykulerini okudum. ))))) iste ben buna (NORMAL doguma) dogum oykusuu derim; )
Doktorlarin çok basarili imis. o kadar zor iken normal yolla dogurtmayi basarmislar. turkiyrde olsaydi hadi hemen sezeryannn...
bende yurt disinda yasiyorum ve 1 ay sonra normal doguma giricem ins..

Gule gule buyut bebegini canim.

Son düzenleme:
Back