Ege Üniversitesi'nde Çıkan Kavgada 1 Kişi Öldü, 1 Kişi Ağır Yaralandı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.044
30.457
61
Ege Üniversitesi Kampüsü'nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında, iki gündür süren gerginliğin büyümesiyle çıkan kavgada bir öğrenci yaşamını yitirirken, bir öğrenci bıçaklanarak ağır yaralandı.

KARŞIT GÖRÜŞLÜ 300 ÖĞRENCİ BİRBİRİNE GİRDİ

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında, iddiaya göre 2 gündür gerginlik yaşanıyordu. Bugün akşam saatlerinde gerginliğin büyümesi üzerine kavga başladı. Yaklaşık 300 öğrencinin karıştığı kavgada, bıçak, sopa ve taş kullanıldı. Kavga sırasında 2 öğrenci bıçakla ağır yaralanırken, çok sayıda öğrenci de hafif şekilde yaralandı.
ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Durumun bildirilmesi üzerine kampüse çok sayıda ambulans yönlendirilirken, çevik kuvvet polis ekipleri kampüse girerek olaya müdahale edip grubu ayırdı. Ağır yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
ARKADAŞLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı Nurullah S.'nin ise tedavisinin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ettiği, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kampüs içerisindeki gerginlik polisin müdahalesi ile sonlanırken, hayatını kaybeden Çakıroğlu'nun arkadaşları Ege Üniversitesi Acil önünde toplanmaya başladı.
http://www.haberler.com/universitedeki-gerginlikte-bir-ogrenci-oldu-biri-6990273-haberi/

Nasıl bu kadar şiddet eğilimli bir millet
olduk. .
hergün şiddet vahşet haberleri ..

Çok üzüldüm. Şucuymuş bucukmuş deniyor ne önemi var ,gencecik bir insan gitmiş bu dünyadan.
Ailesine sabırlar diliyorum. İnsan öldürmek ne kadar kolay oldu ülkemde...

Yazik ya yazik. Insan ayni havayi soludugu bir kisiye nasil kiyabilir?
Allah ailesine sabır versin...

Bu iğrenç Mahlukatları tepemize hükümet
Çıkardı ..
Bayrak dedikleri paçavraları özgürce
bugün Sallaya biliyorlarsa
bu ülkenin üniversitesinde ellerini kollarını
sallayarak istedikleri gibi ahkam kesebiliyolarsa
bunun tek sorumlusu hükümet
bu kardeşimiz tüm bunlara hazmediği
için şehit edildi ..
suçlular bulunacak mı hiç sanmıyorum
....
Yine o açılım dedikleri bahaneyle bunun da
üstünü kapatacaklar
görün bakın yarın yine önce bir yayın
yasağı çıkacaktır bu habere
her zaman olduğu gibi

bu konunun hiç ilgi görmüyor olması tepki çekmemesi ne acı..
Aslinda konu ilgi gormeyecek bi konu degil, ama oyle hizli yasiyozki, insanin kada fir fir donuyor. Bi yanda tecavuzculer, bi yanda mecliste birbirini yiyenler, bi yanda ulkeyi bolmeye calisan ayni zamanda illa baskan olcam diye tum sifatlarini bi kenara birakip parti baskanligina soyunan c.b ve tabiki akpnin sirf oy niyetine tepesine çıkardığı ama bi turlu indiremedigi pkk lilar. Geri donus yok. 1 yil sonrasini cok merak ediyorum ne olcak ulkenin hali...
Gencecik bir beden daha dusmus topraga,
Allah rahmet eylesin...

Ben bu fakultede geçtigimiz günlerde sınava girmiştim. Ege Üniversitesine yakışmayan bir fakülte. O koridorda sınava girmiştim oralarda yazı yoktu tabi sınava girdigim dönemde, lakin diger koridorlar tuhaf tuhaf yazılarla doluydu. Korku filimlerinden fırlamış gibi bir fakülte. Ortamın gerginliginligi sınavıma yansıdı.

Öğrenciler defalarca koruma istemişler

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu maalesef şehit edilmiştir. Bu kürsüden ve Parlamentoda, hükümete, PKK'nın üniversitedeki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca ifade etmiş, Ege Üniversitesi yönetiminin de PKK'nın bu yapılanmasıyla ilgili hiçbir tedbir almamasıyla ilgili, bu konuda, hem Rektörlüğü hem emniyet teşkilatını uyarmıştım. Bu değerli kardeşim beni birkaç kere aradı. Dün çıkan bir gerginlik ve bu gerginlikten sonra bugün sınava girecekler, polise söylüyorlar "Tedbir alınız" diye ama maalesef sınava girerken polis yok, saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor. Sayın Başkanım, yani 45 dakika ambulans gelmiyor, kan kaybından ölüyor. Aldığım bilgilere göre, inşallah öyle değildir ama, oradaki bir polis arabasıyla gönderilmesi talebi uygun görülmüyor. Bunun sorumlusu kim? Elinizi vicdanınıza koyunuz. İç güvenlikte buna alacağınız ne tedbir var? dedi. Konuşurken gözleri dolan ve duygulanan Vural, "Allah rahmet eylesin" dedikten sonra daha fazla konuşamadı ve MHP grubunun en arka sırasına giderek burada bir süre sessizce oturdu. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, olayı kınadığını belirterek, "Biz de bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.
Cumhuriyet

Allah rahmet eylesin,bir çocukta ağır yaralıymış, umarım o şifa bulur.
Söyleyecek çok şey varda, biz söylesek ne fayda, hiç değişen birşey yok.

Ege üniv. Edebiyat fakultesinde okudum.
Bu pislikler fakultenin önünden bian bile ayrılmaz. Şenlik adı altında apo bayragı acarlar tahrik edici şarkılar söylerler. Ne yazıkki onlara kimse napıyorsunuz siz diyemez. Korku var cunku herkeste.
Bizde cok cektik. Sonunda böyle bir olay olacağı okadar belliydiki.
Cok üzüldüm Allah rahmet eylesin

Çok üzüldüm...
Huzur içinde yatsın.

Olay zaten böyle bir eğitim kurumunda asla olmaması gereken bir olay.Devletin bu konuya bir el atması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…