Eczanecinin yanlışı

Nilu12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
3.571
37
53
Selam hanımlar!şöyle ki bu sabah uyandım ,çocukları kreşe götürecektim bir baktım kızımın bir gözü şişmiş.bu bir hastalıktır.hem öksürüğü de vardı.kreşe götürmedim.polikliniğe görürdüm .nöbetçi hemşire vardı o bana dedi ki çocuğu göz doktoruna götürmen lazım bir ilaç yazdı.neyse göz doktoruna yer yoktu.gittim eczaneye.ordaki kızdan sordum şöyle şöyle.gitti bir merhem getirdi,halbuki o merhemde antibiyotik var.8 yaştan aşağı çocuklara olmaz.dedim hayır bunu istemiyorum.en iyisi hemşirenin yazdığını alayım.gördüm bu kız bana yüksek sesle konuşuyor .ağzının payını vermeden gitmeyim şuradan.neyse şuna gittim dedim: “ siz demin bana merhem verdiniz onda antibiyotik var çocuklara olmaz”bana dedi siz neyi ima ediyorsunuz?”bilmiyordunuz?”söyleyip çıktım.arkamdan bir şeyler söyledi duymadım.şöyle bilgisizleri oturtuyorlar başta.o merhem çocukları çok kötü etkiler.bir başka tanıdık dedi keşke söyleseydin “şimdi ararım polisi gelip seni şurdan atırlar”diye.yapsay mıydım?)))rusca çok iyi konuşamadığım için bu haldeyim

Anlaşılmıyor ne demek istediğiniz ilacı yanlış verdi diye polisimi arayacaktınız ?

Türkçede de durum farklı olmadığı için biz de bu haldeyiz.

Doktor denen bir şey var, gidip çocuğu muayene ettirin

eczacı değildir o kalfadır. annem eczacı, doktordan iyi ilaç biliyolar. reçetesiz almayın ilaç zaten cok hakim değilseniz ilaçlara yada eczacının kendinden alın. en iyisi reçetesiz kullanmamak tabi. ailede sağlıkçı falan yoksa doktor eczacı gibi sıkıntı. bu sefer bildiğinize denk gelmiş, diğeri gelmeyebiliirdi. yani kızın verdiği ilaç da deli dehşet bi merhem değildir ama diye düşünüyorum. reçetesiz satamaz o kadar ağır çocugun gözünü kör edecek bişe. hafif ilaçlar verilir elden.

Ay şurada bir kişi anladı ya çok Şükür Allah sizden razı olsun ben de onu diyorum gözü büyümüş diğerinden,bu bir hastalık.onun verdiğini alıp sürseydim evet belki de daha da büyürdü göz

gizemliasli misin nesin?lütfen ama lütfen benim açtığım konulara bir zahmet bakma ve de Bırakıyorsun ya beni bir salllllllll bıktım ben senden !

olayı anladım ama yine de olayı polise vardıracak bi durum yoktur. biraz abartmışsınız.
kalfa da olsa eczacı da olsa cocugunuzun gözüne deli gibi dokunacak bi ilaç vermez veremez yani. bişe olmazdı yani onu da sürseniz onu diyorum.
o kadar pimpirik olmayın, abartmayın. oyle bişe için polise mi gidilir ? olay rusyada geçiyorsa bilemem ama türkiyede gidip de cocugu kör edecek bi ilaç vereceğini sanmam hiç bi eczanenin.
siz yine reçetesiz ilaç almayın.

O zaman eczacıya saldırmayacaksınız, hemşirenin yazdığı ilacı alacaksınız doktor görene kadar.
İnsanlar ne yapsa suç, siz sağlıkçı değilsiniz nereden biliyorsunuz o kremin aşırı zararlı olduğunu? 1 yaşında çocukların bile kullandığı antibiyotikli ilaçlar var

Türkçede de durum farklı olmadığı için biz de bu haldeyiz.
Türkiye’de antibiyotik doktor yazmadan vermezler hatta doktor yazsa bile alamadığım oldu. Bankada özel sandık vardı bağlı olduğumuz, doktor aynen göz merhemi yazmıştı antibiyotikli, benim ve çocukların aynı zamanda eşimden SGK sigortamız da var. Yakındaki eczane anlaşmalı olmadığı için ilacı vermedi, dedim bizim sgkmız da var ama ilaç e reçete yapılmadığı için olmaz dediler, dedim parayla alayım reçetesiz veremeyiz dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…