EcZacılar sizlerden iyi şeyler duymaya ihtiyacım var

Hangisini seçeyim


  • Ankete Katılan
    22

Nebulanebu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
2
0
.ben eczacı olmak istiyorum ilk besdeki eczacılıklardan birine girerim sanırım. Danışabileceğim pek kimse yok etrafımda yani ne yaZarsanız kabulümbaya bi eczaneye ugradım hepsi ilaçlardan kar edemediklerini kozmatik parfum vs ile gecindiklerini söylediler.yeni eczane acmak imkansız gibi,yeni meZunlarda çok umutsuz hastaneye atanmanında hiç kolay olmadığını söylüyorlar. Biçoğu akademik kariyer düşünüyor,ilaç sanayisinde calışan endüstri eczacılarına hiç ulaşamadım gerçekten var mı ilaç üreten ülkemizde?eczacılığın artık bittiği yeni mezunlara ihtiyaç olmadığı söyleniyor?? Gercekten tablo bu kadar karamsar mı? Eczacılıkta uzmanlık sınavı ne için?kurumlara alım sadece kurayla mı? Kura eşittir torpil demek mi? Yabancı dil çok önemli mi? Eczacılık uzun süredir tek tercihim organik kimya tepkimeler biyoloji çok sevdiğim alanlar okurken keyif de alırım çok para kazanayım köşelik olayım da istemiyorum.ama bes yıl zor bi bölüm okuyup ta işsiz kalmayı göze alamam. Mühendislik fizyoterapi diyetetik vs okumak daha mı mantıklı . Tercih dönemi bitmeden ecZacılar ,eczacılıkla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olur musunuz bana
 
2. şıkka oy verdim. Büyük şehirlerde eczane açmak imkansız. Ancak olanı devralabilirsin paran varsa. Ama ona para verene kadar gider yurtdışında okurdum ben olsam. 5 yıl sonra mezun olduğunda işler daha da sarpa saracak. Küçük şehirlerde daha da kötü.
 
Eczacıların hayat standardı yüksek görünüyor dışardan bakınca

Ama sermaye lazım öncelikle

Fabrikada çalışan görmedim demiştin; benim arkadaşım vardı; ben mesleğimde 10 yıllığım o da 10 yıl önce mezun 9olduğunda bir fabrikaya girmişti; Ankara'daki önemli eczacılıklardan birinin 2. bitirdi ve yüksek lisans yapıyordu

Şimdi nerededir ne yapar bilemiyorum ama günümüz hakkında bilgim maalesef yokk

Bir de küçük yerlerde genelde zengin ailelerin oğulları vs okumuş yaşlı eczacılar aileden de zengin; bakkal yerine eczacı açmışlar; adamlar yaşlanmış ama yanlarında kalfalar ile işi götürüyorlar

Her şey güzel olur umarım
 
Oldum olasi kendime en uzak buldugum istir Eczacılık.. ben olsam diyetisyenlik okurdum ama tabi sadece kişisel fikir, tecrube sahibi arkadaslarin ne diyecegini bende merak ediyorum.
 
kız kardeşim eczacılık okuyor . ftr ye bir bak istersen kpssde 81 ile kapattı . beslenme diyetetik her hastane en fazla 1 2 tane oluyo 86 ile kapattı . oysa eczacılar kpssiz atanıyor . üstelik eczane acmak , onkoloji veya klinik eczacılık , akademisyenlik , endüstri eczacılığı , firma eczacılığı bin tane kolu var . bugun beslenme diyetetik ve ftr ölmüş meslekler tıklım tıklım heryere açıldı . herkes ftr okuyor . meslek rahat eczacılıkta üstelik saygın . bence düşün . hele ilk fakültelerdeysen kaçırma derim .
 
bu arada not düşeyim kendisine de hem ftr hem beslenme diyeteti hem muhendislikler hemde eczacılık geliyordu . ben fizyoterapistim . kardeşime eczacılık yazdırdım . gene olsa gene aynısını yapardım .
 
Neden eczacılığı sadece dükkan açmak olarak görüyosun ki zaten yeterince fazla eczacı var sen bunun yerine master yaparsan emin ol çok rahat iş bulur ve iyi bir kazanca sahip olursun kozmetoloji farmakoloji biyokimya daha birçok alanda master yapabilirsin bir şeyler öğrenip üretmek çok zevkli.. odyolojiye gelecek olursak onu da düşünebilirsin ama diyetetik ve ftr den uzak dur derim
 
Odyoloji önerilmiş de benim bildiğimin dışında bir çalışma alanları var mı

Hani hastanede işitme testi yapıyorlar; odyologlar onlar değil mi

Özel bir hastaneninkini gördüm; kapalı bir odada akşama kadar oturuyor; camı dahi yok.

Maaşını bilmiyorum; sağlığın diğer alanlarından iyi olabilir; hani, kan vs yok; hastaların durumu çok ağır değil vs de alımı yahut iş alanı çok mu?

Yani her hastaneye bir tane yeter gibi; hadi büyüğünde 1-2 olsun.

Önü açıksa; bu işten anlayanlar beni de aydınlatabilir mi?
 
odyoloji çok güzel geleceği olan bir meslek özel klinik ve rehabilitasyon merkezleri,üniversite özel ve devlet okulları,işitme engelliler okulu,okul öncesi eğitim okulları gibi alanlarda çalışma şansı vardır ki odyoloji işitme, konuşma, denge ve bozuklukları ile ilgili olarak çalışmalar yapan bilim dalıdır. önceden odyoloji yüksek lisans olarak yapılıyodu ama lisans olarak ilk mezunlarını 2015 yılında veriyor .5 bin ile çalışacak odyolog bulunamıyo diye haberlere çıkmıştı bizim hocalarda söylüyor popülerliği gittikçe artıyor diceğim o ki ya eczacılık ya da odyoloji
 
Hacettepe eczacılıktayim ilk yılım bitti is imkanlarını araştırdım epey. hocalar da yardımcı oluyor zaten ilerleyen yıllarda. Iyi bi ogrenciysen onlar birakmiyor zaten seni. eczacılık çok fazla kola sahip bi alan ben işsiz kalacağımi sanmıyorum ve tavsiye ederim en azından tutuyosa hacettepeyi
 
ben de eczacılık derim eczacı değilim lakin her eczacı eş dostun para kazanamıyoruz diye ağladığında altlarındaki cipler, kaç takım evler, yazlıkları görüp daha ne kazanacaktın acaba diyesim geliyor. büyük şehirde değilim küçük bir şehrin ilçesindeyim ve burdakiler köşe diyebilirim rahatlıkla. ayrıca bayan için de şahane iş. işe öğleden sonra gidip bir iki saat takılıp çıkıyorlar. güvenilir kalifiye bikaç çırakla günde 1-2 saatlik mesai ile günü kapatıyorlar vesselam
 
bu arada git istersen bir ftr tedavi odasina ne sartlarda calistiklarini gor . bi suru insan tipi indir kaldir uğraş . tabiki severek yapilir ama mesleki yorgunluk cok fazla . kaldirabilecek misin ayni parayi hatta fazlasini eczaci sadece masa başında oturarak kazanıyor devlette
 
eczacılık eskiden iyi bir meslekti. artık giderek kötüleşiyor.

yani o çok kazanan eczacılar yeni mezun değiller.

yeni mezunların çoğu hastanede falan çalışıyorlar. eczane açıyım gibi bir hayalin varsa okuma.

ama ilaç firmalarında çalışırım, hastanelerde çalışırım isterim diyorsan oku ama ingilizce öğren kendini geliştir.

ben puanın yetiyorsa iyi üniversitelerde endüstri müh.liğini çok daha tavsiye ederim.
 
Benim kuzenim ve enistem eczaci.Koseyi donmediler ama durumlari iy iyani sıkıntısız geciniyorlar.Bence hayalindeki meslegi oku unlu biri demis ya eger sevdiginiz meslegi yaparsaniz omrunuz boyu calismassiniz diye.Bende mesela istedigim meslegi kazanamadim bir kere daha deneyecegim.
 
Ben de tercih doneminde bu ikilemde kalmistim ama bizzat gidip konustum eczacilar ile onlar da cok olumsuz konusunca yazmadim, benim de hepsi tutuyordu.

Ftr yazacaksan yorucu bir meslek oldugunu bilerek yaz, insanlarla surekli ic icesin.(Yine ayni sekilde tutuyordu hepsi ama istemedim.) Benim tercihim muhendislikten yana olmustu.

Bence gercekten ne istedigini dusun, ona gore secim yap. Sevdigin meslegi yaparsan illaki basarili olursun zaten.
 
eczacıyım, eczane açmayı hiç düşünmedim ki ben yeni yönetmeliğe de tabi değilim. sana sadece kaç kızım kaç derim. endüstri işin hamallığı, hastanede fatura kesiyorsunuz sadece ve bol bol doktor tribi çekiliyor. artık kuralarda ciddi torpil döndüğü biliniyor. Ben akademisyenim, iyi ki öyleyim..
beş yıl okuyup işsiz kalmazsın ama hiç bir zaman kimse sana beş yıl okumuş kültürlü insan muamelesi yapmayacak hatttaa "ohaa eczacılar üniversite mi okuyor ya?" " aa iki yıllık dimi sizin bölüm" filan gibi sorulara hazırlıklı olman lazım. hatta ve hatta doktorların ağzının içine bakan hastalar gelip "sen ne bilirsin" de diyecek. o yüzden tekrarlıyorum KAÇ KIZIM KAÇ!!!
 
mühendislik seçmeni tavsiye ederim canım iyi bi üniversitede tabi
 
bugun doktorlarada sorsaniz yazma derler . kim hangi meslekteyse onun sıkıntılarindan sikayet eder . mesela oyuncular tek bölüm dr 100 milyar alır ama sorsan sabaha kadar setlerdeyiz böyle yorucu söyle kötü . doktorlat nobetlerden ve surekli calismalarindan eczacılar istediği saygiyi gorememekten ftr indir kaldırdan şikayet eder . siz en iyisi ne olmak istiyorsaniz onu olun sonra içinizde ukte kalmasin hiçbir meslek .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…