Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
EcZacılar sizlerden iyi şeyler duymaya ihtiyacım var
bugun doktorlarada sorsaniz yazma derler . kim hangi meslekteyse onun sıkıntılarindan sikayet eder . mesela oyuncular tek bölüm dr 100 milyar alır ama sorsan sabaha kadar setlerdeyiz böyle yorucu söyle kötü . doktorlat nobetlerden ve surekli calismalarindan eczacılar istediği saygiyi gorememekten ftr indir kaldırdan şikayet eder . siz en iyisi ne olmak istiyorsaniz onu olun sonra içinizde ukte kalmasin hiçbir meslek .
çok doğru bir yorum olmuş. aslında mesleğin içine girmeden kimse bilemiyor. davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı. okuyanlardan fikir almak lazım ama herkes de aynı imkanlarla karşılaşmıyor. mesleğinden memnun olan da var olmayan da. o yüzden olay kişinin isteğine kalmış bence de.
Eczacilik fakultesinde ogretim uyesiyim. Eger bu meslegi seviyorsan issiz kalacagini dusunmem. Buyuk sehirlerde bile doktora yapan eczacilik mezunlari ogretim uyesi kadrosu bulabiliyor hatta yeni kurulan universiteler eczacilik mezunlarini hemen aliyorlar. Oysa belki biliyorsundur fen fakultesi mezunlari kadro bulamadiklari icin kucuk sehirlerdeki yeni kurulan universitelere basvuruyorlar. Onda bile sanslari cok az. Ilac firmalarinda calisan bir suru eczacilik mezunu var. Tercih senin. Sen nasil bir meslekte calismak istiyorsun onu dusunmelisin once. Sevmedigin bir meslekte calismak zordur cunku. O yuzden once gercekten hangi meslekte calisirsan mutlu olursun onu dusun. Basarilar dilerim.
bende eczacılık mezunuyum bir sürede akademisyenlik yaptım. ama yüksek lisans ve dokoramı farklı bir alanda yapıyorum. ilgi alanıma girdiği için seçmiştim. ilaç işleyiş mekanizmaları vs çok ilgimi çekiyordu. ama eczane açmayı hep bakkal dükkanı açmaya benzetmişimdir. ben mezun olunca daha çok sevdiğim alanlara yönlendim. ama aldığım eğitimden çok faydalandım. bir süre argede çalıştım şimdi yine mesleğimle bağlantılı farklı bir iş yapıyorum. eczane açmaktansa o işi açmayı seçtim. ama ilgi alanı ve tercih meselesi. güzel ve sağlam bir eğitim veren insanın ufkunu açan bir meslek. ben tavsiye ederim. insan sevdiği işi yaptıkça başarılı olur.
edit: ilk defa bu kadar detay verdim inşallah deşifre olmam:) daha önce mesleğimi belirtmemiştim hatta saklıyordum:) reddediyordum..
Gonlunden ne geciyorsa odur kardes.. Burda verdigin ankete gore one cikani secersin.. 3 yil sonra "ahhh" cekersin.. Hayatinda verecegin tum kararlardan sen sorumlu ol.
İyi aksamlar hatta geceler Ben degil ama esim eczacı. Eczanesi yok.Burada detay vermek istemiyorum.soracagin seyler olursa ozelden yazabilirsin seve seve yardımcı olurum. Onun dışında esim ve esimin eczacı arkadaslarindan yola çıkarak genel bir yorum yapayım. Iyi bir eczacı asla işsiz kalmıyor. Gerci her meslek böyle degil midir? Eczacılar eskisi kadar kazanmiyor deniliyor ama neye gore kime gore? Eskiden gercekten cok cok kazanirlarmis hem esimden hem arkadaslarimdan duydugum kadarıyla. Şimdi eskisi kadar olmasa da Türkiye ortalamalarına göre yine iyi. Esimin ve serbest ecz arkadaşlarının güzel gelirleri var. Buna ragmen son zamanlarda sık sık eczane kapatıp hastaneye veya üniversiteye gecen cok tanidiga sahit olduk. Kazanamadiklarindan mi? Hayır Serbest eczaciligin zorzorlugundan dolayı cogunlukla.evini arabasini alan eczanesini devrediyor. Bu arada ben dogudayim.ıstanbul veya ic anadoluda durum ne alemde bilemiyorum. Eczanenin yeri iyiyse güzel kazaniyorsun Esimin en yakın arkadasinin kendi eczanesi ve aylik ortalama 7000 geliri olmasina ragmen doktorayi verir vermez uniye gecti.
Bunlar bir yana.... Senin ne istedigin cok onemli. Kazanctan ziyade manevi tatmine yonel. Belli ki puanin gayet iyi ve saglik bolumlerine yetiyor. Saglik bolumlerinin getiriside gayet iyi. O halde hangisi senin tabiatina uyuyor önce ona karar ver. Ha bu arada ben saglik alanından bi bolum secsem sanirim bu dis hekimliği olurdu☺
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim . Eczacılığı seçiyorum çünkü fizyoterapistlik diyetisyenlik beni tatmin edemeyecek. Mühendis olursamda vasat bi mühendis olurum ortalamanın üstüne çıkamam ne kadar geniş imkanları olsada benim alanım değil. Bi alanda başarılı olacaksam yada en azından mutlu olacaksam o alan ya kimya ya eczacılık olur gibi. Türkiyede sektör zora girmiş olsada eczacılık farmakoloji kocaman bi bilim banada yer vardır bir köşesinde dimi? :))
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim . Eczacılığı seçiyorum çünkü fizyoterapistlik diyetisyenlik beni tatmin edemeyecek. Mühendis olursamda vasat bi mühendis olurum ortalamanın üstüne çıkamam ne kadar geniş imkanları olsada benim alanım değil. Bi alanda başarılı olacaksam yada en azından mutlu olacaksam o alan ya kimya ya eczacılık olur gibi. Türkiyede sektör zora girmiş olsada eczacılık farmakoloji kocaman bi bilim banada yer vardır bir köşesinde dimi? :))
Kuzenim geçen ay fizyoterapistlikten mezun oldu,bence önü ve yolu çok iyiye doğru giden bir bölüm ve gitgidede popüler oluyor..hakkınızda hayırlısı olsun...