How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Eczaci arkadaslar baka bilir mi acaba?

Sorduklarimizda yok.ilac Rusyada uretiliyor sanirim Turkiyede satisi yok.bir ihtimal belki birisi yardimci olur diye yazdim
benim bir ilacım abd den geliyor ama dr tanıdığım getirtiyor eczanelerde yok .o ilacın muadili ilaç yok mu Türkiyede?

Merhaba kizlar.ilac ismi vermek yasak mi bilmiyorum.aradigim bi ilac var ama Turkiyede bulunuyor mu bilmiyorum?zelenka diye antiseptik bir ilac.nerde bula bilirim acaba?
Türkiye de bu isimle yok büyük ihtimalle ama eczaneden araştırmasını isteyin aynı içerikte size bi antiseptik önerecektir. Ama yıllardır hiç karşılaşmadım bu antiseptikle 🤭

Turkiyede ruhsatlı değil ise eczanede bulunmaz
Turkiyede eşdeğeri olmayan elzem bir ürün ise doktor talebiyle recetesiyle yurtdisindan getirilir ancak antiseptik diyorsunuz böyle bir ürün olduğunu sanmıyorum
İçeriğine bakarak muadil arastirabilirsiniz
Ya da yurtdisindan biri bavula atıp getirecek

Eczaci odasi araciligi ile ilaci yurt dışından getirebilirsiniz tr de ruhsati yoksa ve piyasaya cikmadiysa. Ama tam muadili olan bir ilaci hele ki hayati bir ilac degilse getirtirler mi emin degilim. Yasal yolu bu. yasal olmayan bir suru yolu da var tabii dolap uygulamasinda bile yarisi kullanilmis bilister satanlar var. Eczaci bisi yapsa ümüğünü sıkar devlet ama sikayet etsen bile n11de ilaç satanlara göz yumar. Oyle de mukemmel bi sistem

Üstteki arkadaşında dediği gibi yasal tek yolu eczacı odası veya Türk Eczacılar Birliği vasıtasıyla getirtmek ilacı.Ama ilacın Türkiye’de eşdeğeri varsa veya eczanedekilerden farklı olarak birebir benzeri olmasada içindeki etken maddenin bir kısmını içeriyorsa bile onu da eşdeğer sayıyorlar ve getirtmiyorlar, üstelik ciddi belgelenmiş bir hastalığınızında olması lazım.

Ha yurt dışında güvendiğiniz biri varsa getirebilir belki, yasallığı bilemem tabi.Ama bana kalırsa Türkiye ‘de bir muadili bulmaya bakın çünkü size nasıl bir etkisi olur,sahte ilaç mı gerçek mi ? Bu gibi sorulardan emin olamazsınız.
Ayrıca antidepresanlar hemen kesilmediği için , bulamadığınız ve getiremediğiniz bir durumda da oldukça sıkıntı yaşarsınız.Eczacıyım bu arada , sanırım ilk söylemem gereken bilgiyi son söyledim 😅

Back