eCligner ( şefaf plaklar) ilk kullanıcısı olarak sorularınızı beklıyorum:)

ikiaradabiderede

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
687
25
318
Adana
bu ismi ilk kez bu forumda gördüm..dişlerım düzgün kapanmıyordu..ön dişlerım çarpıktı ve biri öndeydi..ögretmen oldugum için diş teli kullanmak istemıyordum..farklı yontemlerı ararken kendımı burda buldum..ecligneri bulundugum sehirde yapan doktoru arastırdım..sadece bir doktordu..randevu aldım doktorla konusunca benı ikna etti...burda kalıplarım yurtdısına gitti..bılgısayar ortamında tedavı sürecimi bitiş süresını asama asama ve maliyetını gördum...2400 dolar odeyeceğimi söyledı.bende kabul ettım ..51 tane plak kullanacagım 6 ay sonra tedavım bitecek..bu süre içersinde bu tedavı yontemını merak eden ve cesaret edemeyen arkadaslarıma yardımcı olmak ıcın burda sizinle paylaşacagım..herkese güzel gülüşler diliyorum :)

merhabalar bende ılgılenıyorum. Bilgi verebilir misiniz rica etsem :) suan ne durumda dıslerınız?sıkıntıları neler?

Merhaba, Ben de bu yöntemden az önce haberdar oldum, İzmir de uygulamayı yapan bir doktor bulup tedavi olmayı düşünüyorum, şimdiye kdar tedavinin iyi &kötü yanları nasıl oldu sence ?

merhabalar öğretmenim bende sizi arıyodum
ecligner kullanmaya başlamışsınız hayırlı olsun diyelim
bende istiyorum fakat görüştüğüm bir ortodontis kesinlikle önermedi dişlerin eski haline gelir dedi ama bana çok saçma geldi niye yerine gelsin ki :44: sanırım 2 aydan fazladır kullanıyorsunuz herhangi bi sıkıntısı oldu mu ağrı acı alışmada zorluk yada tükrük salgısı artıyor diye okudum bi yerde bu da saçma geldi aslında yani bu konuyla ilgili olumsuz herşey saçma geliyor bana çünkü inanmak istiyorum siz de deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
birde 6 ayda 51 plakı nasıl kullancaksınız anlamadım haftada 1 tane kullansanız bile 24 plak yapar :44::44::44: sanırım tedaviye yeni başlamamışsınız

merhaba ecligner hakkında bilgi almak istiyordum bende yaptırmak istiyorum cesaret edemiyorum.ağızda çok belli oluyormu rahatsızlık veriyormu birde sizin şuan nasıl gidiyor düzelme oldumu cevap yazarsanız çok sevinirim

ecligner turkiye kapatilmis.
telefonlara cevap vermiyormus.
zaten bu tedaviyi yapanlarin cogu dis hekimi, uzman doktor yani ortodontist degil.
ecligner takilacagina, isin uzmanina porselen, safir braket taktirmak daha mantikli.

Merhaba ikiaradabiderede, tedavi nasıl gidiyor, süreç hakkında bilgi verir miisniz?

Ben de şu anda ecligner plakları kullanmaya başladım, 4. gündeyim, 9 aylık bir tedavi planım var...
Biraz anlatıyım kendi deneyimlerimi size..
Görsel anlamda hiç belli olmuyor, söylemesseniz kimse farketmiyor zaten bu yüzden istemiştim görüntü açısından demir tel taktırmam mümkün değildi, bu yüzden araştırıp başladım..

Şöyle ki, hiç de ağrısız değil, ilk taktığım için sanırım damaklarımda hafif yaralar oluştu yara derken hani arada olur ya o cinsten.. onun dışında müthiş bir baskı yapıyor ve dişlerim gerçekten ağrıyor gerçi bu işe yaradığının göstergesi ama inanın takmak istemiyorum hiç.. saatleri sayıyorum, mesela dün 4 5 saat bir iş görüşmesine gittim ve eve kendimi zor attım bir an önce çıkarmak için inanılmaz rahatsız ediyor.. şu anda da çıkardım hatta geceleri takmaya çalışıyorum ama gece dahi çok rahatsız ediyor, ağrısız falan değil kesinlikle..

Nekadara yaptirdiginizi ve nerede yaptirdigini ogrenebilirmiyim acaba bende yaptirmak istiyorum... Simdiden tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…