• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ebeye hediye verdiniz mi?

nazar_boncugum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
145
0
116
Diğer
Arkadaslar dogumdan sonra ebeye hediye verilir mi? öyle bir adet var mi? Eger veriliyorsa siz ne hediye ettiniz? Ben bu konulardan pek anlamiyorum da sizlere bi danisayim dedim... Esim de heyecandan unutur falan ben önceden hazirlayayim diyorum... sonra ebe arkamdan laf etmesin :CüvCüv:

beni doktorum kesti. sezeryan oldum. ebe filan yoktu . doğumdan sonra bi kutu çikolata yaptırıp götürdük. oğlumuzun çikolatası diye... yalnız ameliyata beni hazırlayan bi hemşire vardı.çok iyi biriydi. ve ben ameliyattan onun adını sayıklayarak uyandım. ona da bişey almadım ama neyse...

burada da ebe alır bebegi dısarda bekleyen babasının kucagına verır

..sonra bekler durur adamın başında

zorla alırlar hedıyelerını kaydirigubbakcemile3

burada da ebe alır bebegi dısarda bekleyen babasının kucagına verır

..sonra bekler durur adamın başında

zorla alırlar hedıyelerını kaydirigubbakcemile3

:1shok: anah doğumdan sonra bebeğimi kocam aldı hemşireden. acaba bişey vermek gerekir miydi.

yok canım ister veirrisin ister vermezsin..

onların işi degıl mı zaten bu..senini gönlünden kopar ilgilendiği için verirsin..

ama ben boyle seylerde para verılmemesı taraftarıyım..

zaten o an eşim onu düşünebılıcek mı bakalım :))

son haftalarimdayim ya herseyi düsünmeye basladim.. artik kim ilgilenirse ona kücük bi hediye vermek güzel bi jest olur diye düsünüyorum... Bebegimi sagsalim kucagimiza verecegi icin... Para versek hos olmaz gibi geldi yada bu krizde para daha mi iyi olur bilemedim... pregant gibi cikolata yaptirip vermek daha mi $IK olur...Daha baska ne yapilabilirki??

bende sezeryan oldum ama ebemiz çok ilgiliydi doğum öncesi ve sonrası çok çok yardımını gördüm
halen arayıp sorar herşey yolundamı diye
bizde güzel bi hediye sepeti yaptırmıştık hem ebeye hem hemşirelere için
sepetin içinde çikolata, meyve, meyve suları vs. vardı çok şık olmuştu gerçekten
ama ebeden çok dr.un hediyesi önemli bence o daha büyük bişey olmalı

bir ebe olarak yazılanları okurken utandım.maalesef para bekleyen ebeler var.biz öğrenciyken bir arkadaş bebeğin babasına müjde vermişti.masumane.ebe kızmıştı.benim çalıştığım yerde biz yaptırdığımız doğumdan sonra hiçbirşey beklemiyoruz.çünkü işimiz bu.maaşımızı devlet veriyor zaten.bencede vermeyin.bırakın insanlar görevi olduğu için iyi davransınlar.bu şekilde alışıyorlar.ve vermeyen biri olduğunda ilgilenmiyorlar.çok gördük öylelerini.hiç kendinizi kasmayın arkadaşlar.bir çikolata paketi yaptırın odanıza koyun gelene ikram edin. bu kadar.umarım sözlerim doğru anlaşılır

Ben de sezaryen oldum, doktoruma kontrol için gittiğimde güzel bir çikolata yaptırıp götürmüştüm. Bebeğimi de ilk yıkayan ve aileme gösteren yenidoğan hemşiresi ile ilk muayenesini yapan yenidoğan uzmanı doktorumuza da daha ufak ama yine çikolata yaptırmıştım. Bizim de hemşiremiz çok canayakın ve ilgiliydi, bebeğimin doktoru da aynen öyle, hatta halen aynı doktora muayene ve aşılarımızı yaptırıyoruz...

bir ebe olarak yazılanları okurken utandım.maalesef para bekleyen ebeler var.biz öğrenciyken bir arkadaş bebeğin babasına müjde vermişti.masumane.ebe kızmıştı.benim çalıştığım yerde biz yaptırdığımız doğumdan sonra hiçbirşey beklemiyoruz.çünkü işimiz bu.maaşımızı devlet veriyor zaten.bencede vermeyin.bırakın insanlar görevi olduğu için iyi davransınlar.bu şekilde alışıyorlar.ve vermeyen biri olduğunda ilgilenmiyorlar.çok gördük öylelerini.hiç kendinizi kasmayın arkadaşlar.bir çikolata paketi yaptırın odanıza koyun gelene ikram edin. bu kadar.umarım sözlerim doğru anlaşılır

Seni çok iyi anlıyorum canım, doğrusu da aynen anlattığın gibi olmalı elbette. Çünkü sağlık sektöründeki herkes kutsal bir görev yapıyor sonuçta hayatımızı emanet ediyoruz ama doğum doktorları, ebeler ve bebek hemşireleri benim gözümde ayrı bir öneme sahip. Onlar yeni bir hayatı müjdeliyor, dahası onların dünyaya sağlıklı olarak gözlerini açmalarını sağlayıp bize karşılığı olmayan bir hediye veriyorlar. Ben verdiğim hediyeleri çok içimden gelerek verdim bu yüzden, hepsine de kişisel notlar ekledim, kişiye özel olsun istedim. Ama senin dediğin gibi bu son derece önemli görevi yozlaştıranlar yok mu, tabii ki var. Onlara da benim söyleyecek bir lafım yok, Allah'a havale ediyorum...

Seni çok iyi anlıyorum canım, doğrusu da aynen anlattığın gibi olmalı elbette. Çünkü sağlık sektöründeki herkes kutsal bir görev yapıyor sonuçta hayatımızı emanet ediyoruz ama doğum doktorları, ebeler ve bebek hemşireleri benim gözümde ayrı bir öneme sahip. Onlar yeni bir hayatı müjdeliyor, dahası onların dünyaya sağlıklı olarak gözlerini açmalarını sağlayıp bize karşılığı olmayan bir hediye veriyorlar. Ben verdiğim hediyeleri çok içimden gelerek verdim bu yüzden, hepsine de kişisel notlar ekledim, kişiye özel olsun istedim. Ama senin dediğin gibi bu son derece önemli görevi yozlaştıranlar yok mu, tabii ki var. Onlara da benim söyleyecek bir lafım yok, Allah'a havale ediyorum...

canım sende haklısın hediye olayına bişey diyemem .ama para olayına karşıyım.ve de eğer sevdiyseniz verirsiniz.buna bişey diyemem.ama bunu bir mecburiyet gibi görmeyin.çünkü parası olan var olmayan var.opuyorumnanaktan

:1shok: çok ilginçç,yani gerçekten hep ebeleri yada bebeği ilk kucağa veren hemşireyi öyle biliriz,öle duyduk herkesten ve gerçekten birşey vermeyince sanki arkadan sövüyorlar gibi geliyor bana.Eşim doktor,o da vermem,verilmez diyor ama biz de b u anlayışı dolayısıyla ona çok kızıyorduk açıkçası,sizden duyduğuma şaşırdım gerçekten..
Cidden vermesek mi yaawwkafamçokkarıştı

ben böyle bir adet olduğunu hiç bilmiyordum. sadece içimizden geldi çikolata paketi verdik. para verme fikri bana Türk filmlerindeki rüşvet sahnelerini hatırlatıyor. o yüzden uzak geliyor...

bizde kızımın taburcu olacağı gün tüm yoğun bakım kadrosuna kuru pasta verdik.. sağolsunlar çok ilgilendiler.. hatta bi tanesi ben kızımı küvözde soluksuz izlerken tamam kızım ağlama demişti kızıma o benim kızım diye ağlamaya başlamıştım :)
doktorumada çikolata yaptırmıştık..

beni doktorum doğurttu normalde izine çıkıyodu ki tam vaktinde yetiştik doktor izine çıkmadığı için ekstra ödedik doğumdan sonra eşim haberi veren hemşireye para verdi
ablamda doğumunu yapan ebeye hediye almıştı
mecburi bişey değil kendi isteğinize bağlı adetten diyelim

canimsin ya nekadar ince düsünenlerdensin
en güzeli cikolata yapip götürmen
benimle ilgilenenim coktu saolsunlar dogum haneden tut yogun bakim ve 10gün kaldigim lohusa odamdakilere kadar
hepsine tek tek alamicagim icin cikolata yapip ikram etmisdim sonrasinda uzun kalinca esim yine cikolata yaptirmisdi ve hemsirelerin odasina vermisdik

Ben sezaryen oldum. Doğumdan sonra doktoruma bu kızımızın hediye diyerek çok şık bi çikolata yaptırıp götürdük. Çok mutlu olmuştu doktorumuz. Kızımı ilk yıkayan ve bana getiren yenidoğan hemşiresine ise ziyaretçiler için hazırladığımız şekerlerimizden verdik. Çok ilgili ve sevecen oldukları için ilk hafta kontrolümüzde bir kutu çikolata da onlar için yaptırıp hemşire odasında dağırmıştık a.s.

evet en güzeli güzel bi cikolata paketi hazirlatayim süsleteyim esim o an düsünemez kayinvalideme tembihlerim... bebisimi getirdiklerinde dogumhanede emegi gecenlere diye verirler hepsi tadar... Biz bebegimizi kucagimiza aldigimizda dünyanin en mutlu insani olacagiz zaten onlarda mutlu olurlar... insanlari mutlu etmeyi seviyorum ne yapayim :)

canım dogumdan once bır sepet cıkolata ve bır sepet bebek sekerı hazırladım odamda gelen herkese hemsıre, ebe, zıyaretcı dagıttık
sezeryan oldugum ıcın doktoruma hedıye aldım
basortulu bır kadın oldugundan ben ıpek basortu aldım cok sevındı
ama dogumhanede benımle ılgılenen ebelere de cıkolata yaptırdım goturdum kontrole gıderken

Back