Ebe yerine doktora gitmek daha mantıklı aslında, hiç duymadım ebe. Doktor daha doğru teşhis koyar, ovülasyon hesaplaması yaparsın, yada rahminde sağa sola kayma varsa tespit edilir daha hijyenik koşullarda tedavi olursun. Mesela benim rahmim gerideymiş, doktora gitmeseysim bilemezdim. Farklı bi sebebi olabilir, enfeksiyon vardır, döllenen yumurtanın rahme inmesini engelliyordur, yumurtalık tembelliği olabilir, farklı günlerde yumurtlayabilirsin, rahim içiyle ilgili problemler olabilir. Veya problemi sana yükleyip ebeye gitmek olanaksız, problem eşinde olabilir. Sperm hareketsizliği olabilir, eşinden kaynaklı bir sorun olabilir. Hepsinin tedavisi var çok şükür. Sen gönlünü ferah tut bu ay da deneyin, adet görürsen şayet randevu alıp bir kadın doğum uzmanına gitmelisin. Belirli kan tahlilleri ve ultrason ister, sen adetinin 3. Gününe denk getirirsen daha kolay olur, çünkü yalnızca adetin üçüncü günü salgılanan bir hormon var, onu da istiyorlar git gel yapmazsın. Duruma göre de ilaç tedavisine başlanır, bu şekilde gebe kalırsan daha sağlıklı bir gebelik olur. Tıp insanları daha makbul..