• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

e2(östrojen) yüksek çıkıp tedavisi yarım kalan var mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şşşşşşşşşşşşt bu ne şimdi sana yakışıyor mu arkadaşım?yılmak yok yola devam ruba .sadece biraz dinlen ve moral topla.ben de 4.denememe hazırlanıyorum.hala umudum var.
önce bir durum değerlendirmesi yap bakalım.3 denemeni de aynı yerde mi yaptırdın?Eğer öyleyse merkezini acilen değiştirmeni öneririm.ben yeni bir merkezle başladım tetkiklere.kullandığın ilaç miktarlarını günü gününe not aldın mı?bunlarla ve diğer test sonuçlarınla beraber farklı drlarla görüş.hatta bir tüp bebek merkezi değil de bir tam teşekküllü hastane olsun görüştüğün yerler.sağlık güvencen varsa her türlü araştırmayı ücretsiz yapıyorlar.10 ytl dışında ücret ödemedim dünyanın testini yaptılar , sonuç bekliyorum şu an ve başka tetkikler de yapıcaklar.durumumu da net bir şekilde ifade ettim dr a.
daha bilinçliyim artık.tüm bu olumsuz deneyimler yeni şeyler öğretti bana.tek kazancım da bu bilgiler oldu.yine de umutluyum.benim de depresyona girdiğim anlar oluyor pes ettiğim demeyim de güçsüz ,yorgun olduğum.....Çabucak toparlanmaya çalışıyorum.yavrularımı hayal ediyorum ve gittikçe onlara kavuşmaya yaklaştığımı hissediyorum.buz kesen yüreğim biraz olsun ısınıyor. ve ne kadar umut çiçeğim kırılgan olsa da kırıldıkça daha çabucak büyüyor inan bana..umut çiçeğini hiç soldurma kırılsa da tekrar büyüt.senin de umudun daim olsun.............a.s.

ruba ümidini kaybetme canım.Biliyorum söylemek çok kolay ama burda herkesin yaşadıklarını görüyorsun.Bizden çok daha kötü durumda olanlar var şükretmek lazım.Bak ben 5 senedir bekliyorum.1kere ameliyat oldum.Ne çektiğimi bi Allah biliyo bide ben.Ama napıyım kader elimden bişey gelmiyo keşke gelse.Allah böyle yazmış ve o istemediği sürece naparsak yapalım olmayacak.Onun bi zamanı mutlaka vardır.Allah ne zaman olacağını biliyo ne zaman yazmışsa sende o zamana kadar sabırla bekle ve sadece dua et.Bizim başka yapabileceğimiz birşey yok çünkü.Her yağmurun ardından mutlaka güneş açar.Seninde bu sıkıntıların bir gün bitecek ve sende bebişine kavuşacaksın.Burdakileri okusana ya hiç yumurtan oluşmasaydı yada eşinin hiç spermi olmasaydı o zaman nolacaktı.Böyleleride var onlar bile yılmıyorlar sende yılma.Bir gün olacak biliyorum de kendi kendine umutla bekle.Üzülmekle kendini harap etmekle bebek olsa herkes ağlardı.Ama böyle yaparak sadece kendi bedenine ve ruhuna zarar veriyosun.Sonuç değişmeyecek çünkü.Bak bugün bende gittim kan testi yaptırdım ve hala düşmemiş yarın tekrar yapılacak eğer düşmezse benimkide iptal olacak.Bende üzülüyorum elimde olmadan ama kendi kendime teselli vermeyede çalışıyorum.Allah büyük ben senin içinde dua edicem burda zor durumda olan herkesede.Sende öyle yap hepimiz için dua et canım.

kızlar tedavim iptal oldu,bugün 1500 çıktı,bu sefer de çok düştüğü için yumurtaların vaktinin geçtiğini riske atmamak gerektiğini söyleyip bir daha ki aya erteleyelim demiş dr.,çok ama çok üzgünüm bu 3. oldu umutlarım tükendi artık,iki gündür ağlamaktan bihal oldum,
bana düşmesi için ilaç vermedi,sadece iğneyi kesti,düzenli iniş çıkışları kontrol edip sonra dozu düşürdü,sonra da bıraktırdı iğneyi,
polikistik over sayılırmışım hormon ilaçlarına aşırı tepki verdiğim için,bugün hemşire umudunu kesme,senin gibi hastalar 4. ,5. de hamile kalıyor dedi,demek ki benden baştan beri umutsuzmuş,ben boş hayallere kapılmışım,
ama bunun bir yolu yok diyorlar,ben anlamıyorum,ilaçsız tüp bebek yöntemini uygulasınlar ozaman olmaz mı madem hep böyle aşırı tepki vereceğim,of bıktım artık tekrar başlamak istemiyorum,ne yapayım yardım edin lütfen,

selam ruba

okudum canım yazdıklarını hem üzüldüm hemde şaşaırdım.e2 hormonu genelde fazla yumurta üretenlerde oluyor ayrı bir pco durumu bu.
Şimdi bende fazla yumurta ürete biliyorum^3 . tüp denemem olcak iki günde bir taklil verip durum gözleniyor.75 pregon ve 1 su toz karışımı menegon vuruluyorum. bir kere 100 perogon son üç günde 50 pregon vuruldum.
Digerlerinde de 175 pregeon ve 1 toz menegon, ikincisinde sadece 150 pregon vurulmuştum.
e2 hormonum ve yumurtalarım fazla idi.Fakat dr bunu kontrol altına almıştı.( kimi zaman doz yükseltip ve düşürüp) bunu yazmamın nedeni dr bizi takip etmesi yani her deneme aslında bir deneyim oluyor.Dr sizin e2 ye duyarlılığını biliyor.
benim kafamı karıştıran rubacım dr senin diğer deneyimlerinden durumunu biliyor niçin kontrol altına alamıyor.Tahlil sonuçlarını lütfen dr beraber yorumlayın ve diğer aşamada kontrol altına almasını sağlayın.Çatlatma iğnemide e2 durumuna göre değiştirdi.Eğer yüksek çıkarsa kendimim uygulayacağı bir hazır iğne eğer normal değerde çıkarsa da pregln yapaksın dedi ve ben pregln vuruldum.
LÜTFEN DR NE OLURSA OLSUN BİRLİKTE BİR DEĞERLENDİR ME YAPIN DİĞER DENEME ÖNCESİ , DR SENİ İKİ KELİME SONRASI GÖNDERMESİNİ ENGELLE .
Hemşirenin söylediğide ayrı bir ayıp 4-5 sağlanıyor diye. ne demek bunca yaşananlar boşunamı yaşanmış 4-5sanş yüksektide niye daha önce söylememişler.Ne biçim bir hemşire oo.Çok üzgünüm çoook
Çok kızdım.Sana yardımcı olacak glifor yani antidiabetik ilaç 3 ay düzenli kullanmanı tavsiye ediyorum.Çok faydası oluyor böyle durumlarda ( zaten kullanıyorsundur belki)
Canım üzülme ne olursa olsun sonunda başaracaksın bunca yaşanan olumsuzluklara rağmen , bunca çaba boşa çıkmayacak üzülme.Tek bu durumu yaşayan ve ağlayan sen değilsin unutma rabbim beterlerinde korusun. öptüm.Şeniz

rubacm aynı sorunu bende yaşadım benim değerilerim daha yüksek çıkıyodu 7000 lere falan ondan dolayı ilacın dozunu düşürmek zorunda kaldı doktorlarım ama enson gün 7000 lerden 4000 lere düştü tedaviviyi durdurmak zorunda kaldı çünkü yumurtalar kalitesizleşmiş bu defada hormonlarım düşük seyretti hep bi ara 700 e düştü hemen en yüksek doz verdiler yükseldi ama önceki büyüyenler kalitesizleşti Çok üzgünüm çoookalttakileri kurtyadılar ben 17 gün boyunca devam ettim allahın izniyle yarın yumurtalarım toplanacak sende ümitsizliğe kapılma sakin ol olucak :sm_cool:

selam arkadaşlar,
3. mikrodayım,1. mikroda e2 yüksek çıtığı için kostinge gidildi,yani iğne kesildi,e2 yüksek olunca çatlatma iğnesi yapamiyorlar,senağlamasenağlamasenağlama 5 gün bekledikten sonra düştü,doktorum tutmayabilir demişti,biz de deneyelim dedik ama embriyolar sağlıklı bölünmediğiiçin transfer olmadı,2. de 2 gün kosting oldu bu sefer embriyolar tutunmadı,şimdi de e2 3500 ün altında olması gerekirken 5400 çıktı,ve 3. gün gün,adetin 15. günü,4 günden fazla bekleyince yumoşların kalitesi düşüyormuş,yani yarın son şansım,tedavim iptal olabilir,senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

bu durumu yaşayan var mı aranızda,yani e2 yüksek çıkıp 4 gün bekletilip transferi olan yada hamile kalan var mı :sm_confused::sm_confused::sm_confused:[/ ha rubacım sende pco varmı bende pco var aşı derecede yumurta var ondan hormonlar yükseliyo hatta doktorum bana takılıyo yumurta cehennemi var burda, yumurta manyağı yaptın bizi diye

selam arkadaşlar,
3. mikrodayım,1. mikroda e2 yüksek çıtığı için kostinge gidildi,yani iğne kesildi,e2 yüksek olunca çatlatma iğnesi yapamiyorlar,senağlamasenağlamasenağlama 5 gün bekledikten sonra düştü,doktorum tutmayabilir demişti,biz de deneyelim dedik ama embriyolar sağlıklı bölünmediğiiçin transfer olmadı,2. de 2 gün kosting oldu bu sefer embriyolar tutunmadı,şimdi de e2 3500 ün altında olması gerekirken 5400 çıktı,ve 3. gün gün,adetin 15. günü,4 günden fazla bekleyince yumoşların kalitesi düşüyormuş,yani yarın son şansım,tedavim iptal olabilir,senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

bu durumu yaşayan var mı aranızda,yani e2 yüksek çıkıp 4 gün bekletilip transferi olan yada hamile kalan var mı :sm_confused::sm_confused::sm_confused:

selam canım öncelikle tedavin hayırlı uğurlu olsun...
aynı durum benim başımada geldi..ve benim dr. sağlıklı yumurtalarımı tehlikeye atlamamk için 1 ay doğum kontrol hapı verdi ve bir sonraki reglimde gerçekleştirdi transferimi..gerçi bunlar nasip kısmet işi olunca öyle bir oluyorlarki...rabbim inşallah hepimize nasip eder...

moralini bozma diyeceğim ya ben de sabahtan beri ağlıyorum,sperm azlığı,3. mikroenjeksiyon,yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı başaramadık.inşallah bu sefer olur ama umudum kalmadı ben de bıktım 2 yıllık evliyim 27 yaşındayım,ama bu yıl 3 kez denedik işte,senin kaçıncı

siz şimdiden bırakmışsını< kendinizi ooooh hemen pes ediyosunuz 2 yıl neki yeni evlisiniz yaben gibi 10 yıl evli olup 25 yaşında,3 kez deneyip üstelik toplama işlemi bile gerçekleşmesse ne olucak, 5 defa deneyip olmayan ve hala devam eden var hem ara verin biraz olmassa vücut kendini toparlasın psikolojinizi düzeltin ağlamak hiç çözüm değil olsaydı ben şimdi çoktan hamileydim hem doktorlar ne diyolar bi açıklama yapmıyolarmı yada morel vermiyolarmı

kızlar valla bana doktor ilaç falan vermedi düşmesi için.Menegonu kesince zaten düşer dedi.bide bana hergün test falan yapılmadı malesef.Sadece adetimin 3.günü bakıldı e2ye bide dün.Zaten en azından 2 günde bir bakılsaydı böyle olmazdı ilacın dozu falan düşürülürdü sanırım.yarın düşmemiş olursa nolucak bilmiyorum.yumurtalarda normal boyutuna geldi.4 günden fazlada beklenmiyormuş çatlatmak için.of ya bütün herşey beni buluyo zaten.

yuhhhh yani bana iki günde bir bakıldı kan alınmadan kollarım delik deşik oldu 5000 e 2 ile yumurta toplanıp işlem bitti kızlar 4500 de zaten tedavi kesilmeliymiş

nasıl yani ben anlamadım.e2nin 3500ün altında olması gerekiyor çatlatma iğnesinin yapılabilmesi için.senin transfer yapıldımı peki?sonuç ne oldu?

selam arkadaşlar,butterfly s,biozard,aktüel,asi....
önerileriniz için teşekkür ederim,çok düşündüm eşim başka merkeze gitmemi istemiyor,erkek dr lara görünmemem için,3 denemeyi de aynı yerde yaptık,hiç güvenim kalmadı,bırak hamile kalmayı tedavinin sonunu getiremiyorlar,şüphelerim arttı,eşimle sürekli tartışıyoruz,yarın tekrar dr a gideceğim,bunun bi yöntemi yokmu,ilaçsız tüp bebek olmaz mı madem aşırı tepki veriyorum,
Kötü KazenKötü KazenKötü KazenKötü KazenKötü KazenKötü Kazen
inanın tüp bebekte bile umudum kalmadı,çok korkuyorum hiç olmayacak diye,
neler sorayım yarın dr a,pek de konuşmayan biri bakalım ne yapıcaz,o hastanenin yüzünü görmek istemiyorum,başarısızlık geliyor aklıma :sm_confused::sm_confused:

E2 nin normal değerleri kaç olmalı arkadaslar....................

doktorun bana söylediği 3500ün altında olması gerekiyormuş.bende bugün bidaha gittim yine düşmemiş.yarın son günüm yani 4.gün.Eğer düşmezse iptal edecekler işlemleri.Hiç sanmıyorum düşeceğini zaten bu zamana kadar kalan yumurtadan ne hayır gelirki.Kalitesi düşmüştür herhalde artık.

kızlar dün e2 sonucum istenilen seviyeye geldi.çatlatma iğnesini oldum.yarın yumurtalarım toplanacak.ama yinede korkuyorum çünkü 4 gün geçtiği için acaba yumurtalar kalitesizleşmişmidir acaba embrio oluşurmu kaliteli olurmu bilmiyorum.Eğer oluşursa pazartesi transfer yapılacak.İnşallah herşey yolunda gider.

kızlar okudukça gerildim vallahi. Rabbim yardımcınız olsun. sıkıntınız çok büyük ama inşaallah mükafatınızda büyük olur. duanızı dilinizden eksik etmeyin. Allahım yüzümüzü güldürsün inşaalah.

kızalar benim e2 84 çıktı prolaktin 9 FSH 4,81 LH 2 küsür sizce nasıl

Merhaba arkadaslar banada tup bebek konusunda bilgi verirseniz çok memnun olurum.

tam aradigim sayfa buymus ama gecmiste kalmis konu
yinede yaziyim bende iki gune bi kontrol oldum ama buna ragmen firladi 1300 den 5500 e ve hemen kestiler ilaci
ertesi gun bi umit gittik dustumu diye7700 olmus aranizda en cok cikan benimdir galiba bugunde kan verdim geldim yine dustumu diye hic umudum hemsireninde yoktu zaten
cok korkuyolar cunku hayati tehtit ediyormus
ve karnimda sividan haric bi jel gorduler allaha emanetim artik bakalim neymis
himm unutmadan buda 4.deneme benim ilkte iyi kotu toplanmisti yumurtalar ama son uc tedavide hep e2 probelemi yasadik bende pko esimde spermlerde sorun var
5. mikroyu artik denermiyim nerde denerim bilinmez
allahim bizlere yardim etsin

arkadaşlar bir sorum olacak...
bugün 11.gonal f imi yaptım kısa protokol...
e2 im adetin 3.günü 16 idi 10.gün tahlil de e2 988 çıktı ....normal mi...
kaç olması gerek...iyice kafam karıştı

Back