• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E ve C vitaminleri için kötü rapor

gxuxmxuxxsx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2006
455
2
96
Diğer
Kopenhag Üniversitesi'ndeki Cochrane Hepato-Biliary Grubu tarafından yapılan araştırmaya göre, antioksidan olarak bilinen A, E ve C vitamin hapları, ömrü uzatmaya yaramıyor.

Daha önce yapılan, 232 bin 606 kişinin katıldığı 68 araştırmayı inceleyen araştırmacılar A, E, C vitamin haplarıyla beta karotin ve selenyum maddelerinin yaşam süresini olumlu ya da olumsuz yönde etkilediğine dair bulguya rastlamadı.

Düşük kalitedeki araştırmaları eledikten sonra daha güvenilir olan 180 bin 938 kişinin katıldığı 47 araştırmayı inceleyen araştırmacılar, bu vitamin haplarının kullanımının az da olsa insan yaşamına olumsuz etkisi olabileceğini gördü.

Kimi uzmanlar, vitamin haplarının çöpe atılması gerektiğini ya da bunların sağlığa yararlı olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtirlerken, kimileri antioksidanların hap olarak alınmaktansa yiyeceklerden alınmasının yararlı olduğunu savunuyor.

''Journal of the American Medical Association'' (JAMA) dergisinde yayımlanan araştırma, bilim camiasını karıştıracak gibi görünse de aslında şu mesajı veriyor: ''Vitaminleri yiyeceklerden alın.''
Link Silinmiştir.

Soğuk algınlığına karşı direnci artırdığı savunulan C vitamininin böyle bir yarar sağlamadığı ortaya çıktı.

Bilim adamlarının 11 bin kişiyi kapsayan 30 ayrı araştırmayı değerlendirerek ulaştıkları sonuca göre, C vitamini ortalama biri üzerinde hiçbir olumlu bir etki yapmıyor.

Buna karşılık maratoncular, kayak yapanlar ve askerler gibi ağır fiziksel efor sarf eden gruplar üzerinde soğuk algınlığına karşı sınırlı bir oranda koruma sağlıyor. Yetişkinler günde 60 miligram C vitaminine ihtiyaç duyuyor. Sigara içenler ve hamilelere bundan bir miktar daha fazlası öneriliyor.

C vitamininin soguk alginligina yaramadigi fikrine katilmiyorum cunki ben sahsen faydasini goruyorum...

elbetteki en iyisi butun vitaminleri dogal besinlerden hatta organik besinlerden almak...ama hastalandiginiz zaman en basit ornekle grip oldugunuz zaman gunde kactane C vitamini iceren meyve yada sebze yiyebilirsiniz ki hastaliginiz cabuk gecsin..bazen tek turde vitaminde vucudunuzdaki mikroplarla savasmaya yetmeyebilir...

ben soguk alginligi yada diger adiyla grip oldugum zaman biraz yuksek dozda (500 mg) olan c vitamini kapsulunu iki gun arka arkaya aliyorum bolcada su iciyorum 3. gun burun akintim geciyor...yada yiyebilirseniz gunde iki limon harika ilac...

aslen, meksika da bulunan ve amerikalı doktorlara ait (yasalar gereği orada olmak zorunda olan) klinikte c vitamini ile kanser tedavisi var. vitaminlere inanılmaz düşmanlık var. bir de şöyle düşünün, herkesin ağzında " nerede o eski domates, biber" lafı yok mu. içerikleri yıllar içinde değişti yiyeceklerin, stress olmayan bir hayat düşünebiliyor musunuz? e bu kadar kötü koşullarda vitamin almak bir zorunluluk haline geliyor. ki ayrıca eksikliklerinde çıkan hastalıkları biliniyor vitaminlerin, hastalık çıkmadan dahi insanı etkiler takdir edersiniz ki. bu sebeple, vitamin almak iyidir! vitamin candır

Back