- 4 Eylül 2011
- 11.003
- 23.685
- 598
Ya ben ne kadar şanssızım.
Sorguladım nüfus müdürlüğüne başvurun gibi bişey çıkıyor. Ablamın da öyle. Nedir acaba sebebi
Eşinin ailesinde evlatlık durumu var mı öyle bişey okumuştum memurlar nette
Eşimin de öyle çıktı. Belgelerinize ulaşamıyoruz nüfus müdürlüğüne gidin minvalinde bişey dimi?
Neden acaba?
Eşinin ailesinde evlatlık durumu var mı öyle bişey okumuştum memurlar nette
Bizde var ondan mı acaba
Yani ben ne yapabilirim ki eksik evrak konusunda 1800 lerde ki dedemin kütüğünü mü aldırayım
Allah Allah. Hiç duymadım evlatlık ama bilemedim. Bizde eksik evraklar var sandık.
Yani ben ne yapabilirim ki eksik evrak konusunda 1800 lerde ki dedemin kütüğünü mü aldırayımbari insan babamı yazar adamın toprağı soğumadı nüfustan mı sildiniz :)
Evlatlık konusu bana mantıklı gibi geldi örnek var mı böyle başka bilmiyorum ama gidicem yakın zamanda bi nüfusa merak ettim.
Canımmm çok teşekkür ederim :*
diiyymi bildiğimiz kadarını okumaya bile razıydık
Aynen öyle insan babasını babannesini falan yazar.
Çok kalabalık bi sülale eşim tarafı. 6büyük amca 7 falanca yok 2şer hanım falan, bizde sayfa yetmedi sizi soyun yazmaya diye takıldık.
Canımmm çok teşekkür ederim :*
diiyymi bildiğimiz kadarını okumaya bile razıydık
Ooo sizinki baya karışık ve kalabalıkmış
hakkaten yetişememiş olabilirler
Nüfusa giderseniz ve düzelirse haber verir misin
Tekrar başın sağolsu canımYani ben ne yapabilirim ki eksik evrak konusunda 1800 lerde ki dedemin kütüğünü mü aldırayımbari insan babamı yazar adamın toprağı soğumadı nüfustan mı sildiniz :)
Evlatlık konusu bana mantıklı gibi geldi örnek var mı böyle başka bilmiyorum ama gidicem yakın zamanda bi nüfusa merak ettim.
:)
Aynen yetişememiş, evrakları derleyip sunamamış olabilirler.
Tabi, gidip sonuç alırsak söylerim.:
Sağol kuzucumTekrar başın sağolsu canım
Yav, gercekten inaniyor musunuz sonuclara? Bence komediden baska birsey degil bu.
Bu uygulamadan once kayitli nufus mudurlugune muracaat ettiginizde ne kadar bilgi alabiliyor idiyseniz o kadari dogru. Nufus mudurlugunden alabileceginiz kayit kiminde 1850ler, kiminde 1900 ler.. Ondan oncesi var ise buyuk ihtimal ile yanlis bilgi. Osmanlida ilk nufus sayimi 1831 de yapilmis ve sadece erkekler sayilmis. TC resmi nufus sayimi 1927. Soyadi kanunu 1934.Niye, sizinki beklemediğiniz bir yer mi çıktı?
Gayet doğru bizdeki sonuçlar.
Bu uygulamadan once kayitli nufus mudurlugune muracaat ettiginizde ne kadar bilgi alabiliyor idiyseniz o kadari dogru. Nufus mudurlugunden alabileceginiz kayit kiminde 1850ler, kiminde 1900 ler.. Ondan oncesi var ise buyuk ihtimal ile yanlis bilgi. Osmanlida ilk nufus sayimi 1831 de yapilmis ve sadece erkekler sayilmis. TC resmi nufus sayimi 1927. Soyadi kanunu 1934.
Soyagaci dedigin sadece babaannenin babasina kadar gitmek degildir.
Bu uygulamadan once kayitli nufus mudurlugune muracaat ettiginizde ne kadar bilgi alabiliyor idiyseniz o kadari dogru. Nufus mudurlugunden alabileceginiz kayit kiminde 1850ler, kiminde 1900 ler.. Ondan oncesi var ise buyuk ihtimal ile yanlis bilgi. Osmanlida ilk nufus sayimi 1831 de yapilmis ve sadece erkekler sayilmis. TC resmi nufus sayimi 1927. Soyadi kanunu 1934.
Soyagaci dedigin sadece babaannenin babasina kadar gitmek degildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?