Düzensizliğim:(((

Dışardan okuyrm suan... bazen erken kalkiyrm gerçekten gum mükemmel verimli geçiyor...benim istikrarımistikrarın yok 3 5 gün erkene kalkıyorum sonra yine öğlene kadar yatmaya basliyrm

Burda sadece kilo gözüme carpti
KİLO ver hepsinin sebebi o
Kilo insanın bütün enerjisini emiyor.

Eşimde silkelen diyor..kendimden memnun değilim...esimle dışarı cikiyr z gezip dolaşıyoruz dediğim gibi eşim çok sever gezmeyi giyinmeyi degsik şeyler yemeyyemeyi denemeyi...bana da ayni imkanları sunuyor.. ben sabah kalkskalksam birlikte güzel bi kahvaltı yapsak onu ise göndersem ben 1 saat yürüyüşe çıksam sonra eve dönüp düş alıp yemek temzilik yapıp sonra kendime vakiyvakit ağırsam harika olacak... arkadaşım var özgüveni süper stil sahibi kendinden emin bayılıyorum onun o halinee

Önce ana hedeflerini belirle

1- kilo vermek 2-kitap okumak 3-örgü örmek 4-ev düzeni 5-kelime dağarcığını artırmak 6-özgüven sahibi olmak

Aslında bunlar birbiri ile ilintili hedefler, kilo verirsen ve görgünü artırırsan özgüvenin artar, kitap okursan kelime dağarcığın artar, ev işi yaparsan kalori verirsin vs.

Başta ev düzeni ile başla bence, yatmadan önce de yarım saat kitap oku. Ev düzeni: önce dolaplar, sonra koltuk + pencere silimi, en son yer. Tek günde bitirmeye çalışma ama yerleri aynı gün sil yoksa bir yerin pisliği diğer yere sıçrıyor. Ve bir defa ana temizlik yaparsan sonra rutine biner, dolaplarımın içini 3 ayda bir silerim ben, koltuk+pencere ise ayda bir. Yerlerimi ise haftada 2 süpürürüm, 1 defa da silerim.

Her gün kendine 3 hedef koy, 1-yatak odasının dolaplarını silicem 2-oturma odasının 3- salonun
gibi. Ana hedeflerini günlere böl, bir güne yapabileceğin hedefler belirle ve onları yap yani belirlediğin 3 şeyi.

bende de geçmedi azaldı biraz haşimato var bende ona bağladım birde bi polar hastalığım var .ilaç kullanmasamda tetikte bekliyor.

Dışardan okuyrm suan... bazen erken kalkiyrm gerçekten gum mükemmel verimli geçiyor...benim istikrarımistikrarın yok 3 5 gün erkene kalkıyorum sonra yine öğlene kadar yatmaya basliyrm
Bir süre yapıp alışkanlık kazanmak lazım. Önce bi evi ayrıntıya girmeden temizleyin. Sonra evin düzeni ile ilgili bir planlama yapın. Daha sade bir ev düzenine geçmek zaman kazandırır. Sabah erken kalkıp cilt temizliği yapın. Yemeğinizi yapıp dolaba atın. Planınızdaki ev düzenleme işini bitirip seçtiğiniz bir kitaptan her gün en az 20 sayfa okuyun. Alışkanlığınız yoksa başta rahat okunabilen romanlarla alışkanlık kazanabilirsiniz. Sonra yavaş yavaş tarz değişir.

Evet gerçketen istediğim şeyler birbiriyle bağlantılı yazınca fark ettim.bi yerden başlamam lazım gercektem

Kitap okuma alışkanlığın vardı bir zamanlar..elime alsam zorlanmayacagim

niyeyse konuyu bile yatarken actiginizi dusundum
sabah uyaninca soguga yakin ilik bir suyla dus al çaki gibi olursun
bence once yuzme kursunu spora git gunluk yarim saat faalan yuruyus yap acilirsin sonrada kurslara git ise gir

ben buna uyuşukluk sendromu diyorum annemdede 10 yıldır var ne yapsak cözemedik ye iç yat vala beni sıkıntı basıyo onu görünce lafta olmaz kalk hemen hiç bi işini erteleme sirkelen aç camlarını bol oksijen girsin evine once söle topla etrafı güzelce kirlileri yıka as tozları alıver bi süpürge vileda atıver bi hışımla yemeklerini pişir erkenden bak işlerin bitip evin mis gibi olunca için açılır :) ben hem çalışıyorum hem karnım burnumda evime gidiyimde temizliğimi yemegimi ütümü yapıym diye sıraya koyuyorum ve severek yapıyorum ne kadar dagınık pis olursan o kadar gaflett çoker huzursuzluk olur wc yıkarken yda toz alırken mutlu olan biriyim ben ya bütün işin bitince bi duş al yorgunluğunu atarsın giy cicilerini biraz makyaj yap kocan enerjik görsün yahuuu

Yazarken bile ne kadar enrjiksiniz :))) eşim akşam beni öyle görse şaşkınlıktan olur herhalde :))

Onunlada vakit geçirip yardım isteyebilirsin.

İş yok güç yok amaç yok ye iç yat.. acil toparlanın derim yaZarken bile tiksinti geldi.
neyinden tiksindiniz? ah keşke bende konu sahibinin yerinde olsam şöyle bir iki sene amaçsız sorumluluk olamdan yatsam. ne güzel olurdu...
O zmam bana kitap önere bilirsiniz:)) ama roman tarzı değil bana biseyler katacak şeyler okumak istiyrm..kendimi çok cahil hissediyrm((
ben pek kitap ayırmam. ağırlıklı olarak felsefe siyaset okurum. ama roman okuduğumda olur. eğer bir kitap okuma alışkanlığınız yoksa romanla başlayın sürükleyici olur en azından. sizi zorlayacak romanlar seçebilirsiniz. adam fawer empati değişik bir kitaptı mesela. roman ama bulmaca çözer gibi düşünmeniz gerekiyor. zar adamda öyle mesela.
siyasete ilginiz varsa cumhuriyet tarihi kitaplarını okuyabilirsiniz. uğur mumcu sakıncalı piyade olur mesela. yada aziz nesinin herhangi bir kitabı olur.
kitap tavsiye etmekte saçma bir yerde herkesin zevki kendine çünkü. benim bayıldığım kitabı hiç sevmeyebilirsiniz. benim favori kitabım kinyas ve kayradır mesela. hakan gündayın kitabı... o da efsanedir... ama çoğu kişi sevmez :)

Yazarken bile ne kadar enrjiksiniz :))) eşim akşam beni öyle görse şaşkınlıktan olur herhalde :))
tez canlıyım kız bi işi yapcam die 10 kere düşünme kalk yapıver bitsin iş sana bakıyo sen işe olur mu olee sahsen erkek olsam uyuşuk tembel bi hanıma tahammul edemem ama benim eşimde bi otur bırak yaparız bırakk topalrz diyip duruyo oda beni bitiriyo :)) arkadaşlarımdan enerjisi düşük biri olunca ararım enerji gönderirim bi gaza getiririm ki sorma o gazla evi temizlerler

Haklisiniz aslında kitap da zevk meselesi... geçen akşam eşinin arkadaşları falan oturuyorduk hep birlikte bi konu açıldı tarihle alakalı herkes fikirini söylüyor bildiklerini anlatıyor ben kaldım oyle kendimi o gun o kadar kötü hissettim ki bi fikrim bile yoktu: (

Ay ne güzel: )) gerçkten dediğiniz gibi ev işleri ile bir irimize bakiyrz..ama şimdi bi liste yapacagim öncelik kilo vermek olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…